Péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk

Autonavigator, Mr.Gabee, Csepel.info

Szerda után pénteken is csak a benzin ára mérséklődik. Igaz, már az sem olyan mértékben, mint szerdán.

E hét szerdán literenkénti 5 forinttal csökkent a 95-ös benzin ára, ugyanakkor változatlan maradt a gázolajé. Pénteken a Holtankoljak.hu értesülése szerint ismét csak a benzin ára módosul, újfent csökken, de már csak literenkénti 3 forinttal.

Az újabb módosítással a 95-ös benzin átlagára péntektől 363 forint lesz, míg a gázolajé 377 forint marad. A két üzemanyagfajta közötti árkülönbség tehát már literenkénti 14 forintra nő. Ugyanakkor az egyes töltőállomások között azonos üzemanyagfajta esetén is komolyabb, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak.

Tankolás kapcsán tehát tehát nem elsősorban annak idejére, hanem sokkalta inkább helyére ajánlott figyelni. Az autópályák mentén például most is találkozhatunk 400 forintot elérő literárakkal is. Igaz, az egykori − átlagár szerint 450 forint magasságában, 2012-ben adódott − csúcsárakat még a leginkább pofátlan helyeken sem közelítik meg az árak.

 

6 hozzászólás “Péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    ” mitől 360 forint egy liter benzin??? A hülye MSZP – Gyurcsány 100$ hordónkénti árnál adta 410 forintért, a lopós Fidesz pedig 50$ hordónkénti árnál adja 365-ért? Rezsicsökkentés”

  2. csapajev szerint:

    Pl. az Ausztriában,Németországban vásárolt–olcsóbb,mint itthon!–benzinnel azonos mennyiség esetén sokkal több km-t lehet megtenni.
    Gondolom,ezt már sokan tapasztalták….

  3. kerdezo szerint:

    Azt tudod-e mitől függ a fogyasztás? :mrgreen:
    Üzemanyag minőségén kívül függ: levegő minőségétől, hőmérsékletétől, az abroncs gördülési ellenállásától.
    És ez utóbbit nem vesszük figyelembe sokszor: teljesen más minőségű az úthálózat nyugaton. Nézd meg, hogy mennyire nincs kátyú pl.
    De, ha nyugatra mész, akkor felmész az autópályára, és pl Salzburgig meg sem állsz. Ezt az etapot ne hasonlítsd össze egy helyi ingázással.

  4. csapajev szerint:

    ….bocsánat,azt elfelejtettem megírni,hogy autópályán mértük a fogyasztást mindkét / magyar és német / benzinnel.Tehát a körülmények azonosak voltak!

  5. kerdezo szerint:

    A nyugati autopalyan alacsonyabb a gordulesi ellenallas, itt a magyarazat.

  6. Hajrá Csepel szerint:

    Kerdezo! Cirka 4-5%-kal többet gurulsz a Németországban tankolt üzemanyaggal mint a hazaival. Tempomattal ugyanazon az emelkedőn 120 km/h-ra lassulsz az itthon tankolt üzemanyaggal, míg a némettel tartod a 130-at. Közel 20 év alatt volt alkalmam kitapasztalni! Biztos lehetsz benne, hogy csapajev nem tévedett!

Itt lehet hozzászólni !