Megnyitották a szigetszentmiklósi Igazgatási Központot

Lakihegy Rádio, Csepel.info, Mr.gabee

Foto: LakihegyRadio.hu

Az utolsó kormányablakot is átadták a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ ünnepélyes megnyitásával. A péntek délelőtti eseményen Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke beszédében egy dinamikusan fejlődő, életerős településnek nevezte Szigetszentmiklóst, ahol országos szinten is példaadó intézményt nyitottak meg.

A miniszterelnök kiemelte: a mai eseményben kifejeződik az a tény, hogy az agglomerációs települések súlya folyamatosan nő. A korszerű, akadálymentesített Igazgatási Központot, mintegy 4,4 milliárd forintból építették újjá és a megnyitó után készen áll arra, hogy fogadja a Járási Hivatal, az Ügyészség, a Bíróság, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársait és a térség polgárait – tette hozzá Orbán Viktor.

 Az egyablakos ügyintézéssel egyszerűbb és gyorsabb a hivatali ügyek intézése

 – ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta beszédében a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ ünnepélyes megnyitásán. Az elmúlt időszakban jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amit kevesebb, mint 8 nap alatt képes a közigazgatás feldolgozni. A tavalyi esztendőben a magyar polgárok a kormányhivatalokhoz csaknem 24 millió üggyel fordultak, a most megnyílt kormányablakban pedig várhatóan 500 ember jelenik majd meg naponta – mondta Lázár János.

Az ország első Igazgatási Központjának megnyitásával egy igazságszolgáltatási centrum is létrejött. Polt Péter legfőbb ügyész szerint az ügyforgalmi adatok már régóta alátámasztják, hogy a térségben helye van egy ilyen intézménynek. Az egy házon belül működő szervekben mindenkinek megvan a maga feladata, melyben egyrészt függetlenek egymástól, munkájukban viszont egymásra épülnek – zárta beszédét a legfőbb ügyész.

2 hozzászólás “Megnyitották a szigetszentmiklósi Igazgatási Központot” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Szép, szép. Jó lenne, ha utak is vezetnének oda..

  2. Katalin szerint:

    Orbán “elvtárs” a megjelent érdeklődőket “csődület”-nek titulálta! Szép kifejezés egy miniszterelnöktől mondhatom!

Itt lehet hozzászólni !