Futsal: rendkívül fontos pontok a Pécs ellen

Csepel FUTSAL, Csepel.info, Mr.Gabee

Újabb nagyon fontos bajnoki pontra tett szert a futsal NB II-ben szereplő Pizza King Csep- Gól FC együttese. A bajnokságban negyedik helyen álló pécsi PTE- PEAC gárdájától szereztek nem -mindennapi izgalmak mellet a mérkőzés utolsó másodperceiben szerzett góllal- egy bajnoki pontot, amivel visszaszerezték ötödik helyüket a tabellán.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják:

Futsal: rendkívül fontos pontok a Pécs ellen

A Pizza King Csep- Gól FC együttese hétfőn este nagyon fontos pontot szerzett a bajnokságban 4. helyen álló PTE- PEAC ellen a Soroksári Sportcsarnokban. Az eltiltását töltő Szabó Zoltán együttese 1:1-es félidőt követően végül 4:4-re végzett a pécsiekkel és visszaszerezte 5. helyét a tabellán. A mieink a Székely Csaba – Viza Krisztián, Bata Zoltán, Révész György, Nagy Tibor kezdő ötössel léptek pályára a jó erőkből álló vendégek ellen és egészen a 6. percig meddő mezőnyjáték folyt a pályán, ekkor Bartal Bence szerezte meg a vezetést a vendégeknek. (0:1) A 10. percben erre válaszul Csendes Roland ragasztott egy gólt a vendégek hálójába, amivel le is zárta az első félidőre eső találatok számát, így a további izgulnivaló a második játékrészre esett. (Közben persze szóhoz jutott még a csepeli csapatban Rácz Botond, András István, Gémes László, a gólszerző Csendes Roland és Varga Csaba is) Később Szabó Zoltán edző, aki ezúttal csak a kispadról osztogathatta jó tanácsait játékosainak valahogy mégis megtalálhatta a módját, hogy felrázza a fiúkat: a második játékrészben először Viza Krisztián fordította meg az állást (2:1), majd egy percre rá Nagy Tibor is betalált, így a 3:1-es vezetés némileg megnyugtathatta játékosainkat. Sajnos talán túlságosan is, hiszen a 34. percben előbb Kovács Attila szépített (3:2), majd a 36-ban Spannenberger Máté ki is egyenlítette a vendégek hátrányát (3:3). Az igazai izgalmak ekkor még hátra voltak, hiszen a meccs utolsó percében először Kovács Attila hitette el a vendégekkel, hogy mindhárom pontot hazavihetik Pécsre (3:4), ám pár másodperccel a lefújás előtt egy szép kombináció végén Nagy Tibor megszerezte saját maga második, csapata 4-ik találatát és így sikerült idehaza tartani az egyik – rendkívül fontos – bajnoki pontot. Csapatunk így ismét az 5. helyet foglalja el a tabellán, holtversenyben a Tihanyi FC- vel és a 5STARS SE- vel, előttünk 9 pontnyi előnnyel megy a PTE- PEAC, így őket beérni már nem tudjuk, de amennyiben a hátralévő két (elvileg nyerhető) találkozónkat sikerrel vesszük, akkor meg is tarthatjuk ezt az előkelő helyezést. A Pizza King Csep- Gól FC legközelebb február 20-án 20:45-kor lép pályára Érden az AC Villám vendégeként.

Szabó Zoltán: – Rendkívül szervezett csapatot ismertem a meg a Pécs együttesében, próbáltunk felkészülni belőlük, azt hiszem ez sikerült is valamennyire. A meccsről talán annyit, hogy volt olyan periódus, amikor már 3:1-re is tudtunk vezetni ellenük, de ekkor kicsúszott a kezünkből az irányítás és nagyon hamar máris 3:3 állt az eredményjelzőn. És ami ennél is rosszabb, hogy nem sokkal a lefújás előtt át is vették a vezetést… Szerencsére pont ekkor mutatkozott meg a csapat ereje, az hogy ilyenkor sem adják fel a srácok és ennek jutalma egy szögletvariációt követő egyenlítés lett. Szerencsére olyan szituációból esett az utolsó gól, amit edzéseken sokat gyakorolunk, és most a lehető legjobbkor köszönt vissza egy fontos elem ebből. Annak ellenére megérdemeltnek érzem az egy pontot, hogy ezt a meccset mi magunk engedtük ki a kezünkből. Megszerzett pontunkkal ismét ott vagyunk az 5. helyen, amit szeretnénk az utolsó két fordulóban bebiztosítani. Két, hátsó szakaszban álló csapathoz megyünk, melyek nem lesznek könnyű mérkőzések, de bízom a csapatban és remélem, hogy a megszerezhető 6 ponttal odaérünk a rájátszásra.

Pizza King Csepel Futsal Sajtó

Itt lehet hozzászólni !