Harmatgyenge az ellenzék, fölényesen vezet a Fidesz

Magyar Idők

mi_kv20170215

A Fidesz–KDNP 6 százalékponttal jobb listás eredményt érne el, mint 2014. április 6-án, ha most vasárnap tartanák a választásokat. Ez ismét kétharmados fideszes győzelmet jelentene.

Ezzel szemben a korábbi baloldali összefogás pártjai a három évvel ezelőtti szinten állnak, a Jobbik pedig jelentősen, 4 százalékponttal gyengült – derült ki a Közvéleménykutatók.hu-nak a Magyar Idők számára készített összesítéséből. Az adatok 2017 első publikált kutatásainak átlagát mutatják hat cég – a Medián, a Nézőpont Intézet, a Századvég Alapítvány, a Tárki, a Publicus Intézet és a Závecz Research – mérései alapján. A kutatások adatai szerint a Fidesz–KDNP a teljes felnőtt népességen belül és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve is rég nem látott fölénnyel vághat neki a tavaszi parlamenti szezonnak.

A részleteket tekintve szembetűnő, hogy az idei első mérések átlagolt eredménye csaknem 31 százalékos Fidesz–KDNP-tábort mutat a teljes felnőtt népességen belül. Érdekesség, hogy míg korábban egyértelműen a Jobbik volt a legerősebb ellenzéki párt, addig 2017 elejére szinte eltűnt a különbség Vona Gábor pártja és az MSZP között. Az összesített adatok alapján ugyanis a Jobbik 11, míg az MSZP 10 százalékon áll.

A Demokratikus Koalíció az átlag alapján 4, míg az LMP 3 százalékon áll, az Együtt 1-2 százalékos, míg a PM, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya párt 0-1 százalékos táborra számíthat a teljes népességen belül. A listás mérések tekintetében az LMP csak a Medián és a Tárki mérései alapján nem jutna be a parlamentbe, míg az Együtt, a Párbeszéd, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya párt egyik társaságnál sem közelíti meg a bejutási küszöböt.

Forrás: Magyar Idők

5 hozzászólás “Harmatgyenge az ellenzék, fölényesen vezet a Fidesz” bejegyzésre

  1. Csepelsziget überalles szerint:

    minden második ember pedig utálja az összest mint a szart!

  2. kerdezo szerint:

    “A kutatások adatai szerint a Fidesz–KDNP a teljes felnőtt népességen belül és a [b]legvalószínűbb[/b] listás eredményeket nézve is rég nem látott fölénnyel vághat neki a tavaszi parlamenti szezonnak.”

    Erről ez jutott az eszembe:
    Mórickáék a “valószínűleg” szót tanulják, a tanárnéni felszólítja Mórickát!
    – Mondj egy olyan mondatot, amiben benne van a “valószínűleg” szó!
    – A mamám egy újsággal a kezében ment hátra a kertbe!
    – De Móricka, ebben nincs benne a “valószínűleg” szó!
    – De valószínűleg szarni ment, mert olvasni nem tud!

  3. ZsiványZoli szerint:

    Az ellenzék a parlamenten kívül van.Ha lassan is,de biztosan növekszik.Belátható időn belül ki lesz söpörve az összes parlamentben bűzlő szemét Magyarországról,akár “jobboldalinak” akár “baloldalinak” nevezi magát.Egy brancs az egész,csak a lakosság még elhiszi a színjátékot.Mikor már világos lesz hogy mindenkit becsaptak,a lakosság újra NÉP lesz és lesújt a haragja. A történelem bizonyos törvényszerűségek mentén működik,nem lehet megállítani.

  4. rézfaszú fa szú szerint:

    https://www.youtube.com/watch?v=GqX94CZykZo
    https://www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ
    Talán mégse kéne minden nagykorúnak választójogot adni, akkor még komolyan is lehetne venni.

  5. TenkA szerint:

    Bejutunk! 😉

Itt lehet hozzászólni !