Nem dolgozik, de pénzt akar a DK-s politikus

Csepel.hu

horvath-gyula-plakat

Munkaügyi bírósághoz fordult Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció politikusa. Horváth célja az, hogy akkor is kapjon fizetést, ha nem dolgozik, és távollétét sem indokolja.

A balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje hónapok óta vitában áll az önkormányzattal.

A csepeli DK és az MSZP politikusai 2014 októbere óta több évnyi hiányzást hoztak össze a testületi munkából való távolmaradásukkal. A csúcstartó Borka-Szász Tamás DK-s képviselő lett, aki az önkormányzati munka 2/3-áról hiányzott. Munkakerülésben Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője lett a második, aki feladatainak több mint felét hanyagolta el. Horváth a harmadik leglustább, ő a munka feléről maradt távol. A negyedik és ötödik legtöbbet hiányzó Takács Krisztián és Takács Mónika MSZP-s politikusok voltak.

Horváth Gyula a hiányzások indoklását is több esetben elmulasztotta. A csepeli önkormányzat azonban ezekre az alkalmakra tavaly elvonta a fizetéseket. A DK-s politikusnál ez egyhavi pénzelvonást jelentett. Az intézkedés után a politikus először diktatúrát emlegetett. Aztán közigazgatási hivatalhoz fordult, most pedig munkaügyi bíróságon szeretné kiperelni elmaradt juttatását. Érdekesség, hogy amikor a DK politikusa megindokolta hiányzását, munkahelyi elfoglaltságra is hivatkozott – holott évek óta nyugdíjasként él.

 

Csepel.hu

7 hozzászólás “Nem dolgozik, de pénzt akar a DK-s politikus” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Szánalmas.

  2. rézfaszú fa szú szerint:

    A szintén semmirekellő pásztói fideszes Bíró Márk 6 év alatt egyszer sem szólalt fel a Parlamentben. A here tavaly 1 millió 37 ezer forintot költött üzemanyagra, jár még neki az albérlet, de még a milliós állami támogatás is napkollektorok telepítésére is. Egyik kutya…

  3. Katalin szerint:

    A Képviselő-testületben ülő tanácsnokok hányszor szólaltak fel az üléseken? És egyáltalán mit tesznek, mint tanácsnok?

  4. Balos szerint:

    A rádióbemondók munkája a duma, a politikusoknál pedig a duma az még a semmi. Egy politikus nem akkor dolgozik, amikor beszél. Sőt, amikor a politikus beszél, akkor többnyire terel, vádol. Katalin, ezt neked pontosan tudnod kell(ene).

  5. Lovas szerint:

    Szerintem egy megválasztott képviselő nem teheti meg, hogy csak a Facebookon pofázik, és nem megy el azokra a testületi ülésekre, ahol neki a munkáját kellene végeznie.

  6. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Tisztelt hozzászólók (rézfaszúnak nevezett írónak ) hogy az ön által jelzett személy nem egyedüli, tájékoztatom, hogy volt olyan MSZP-és képviselő főnököm – aki az egyik reprezentativ szakszervezet elnöke még a mai napig is- aki több kormányban Horn, Medgyesi, Gyurcsány töltött be parlamenti képviselői tisztséget, de egyszer sem szólalt fel, egyszer sem adott be semmilyen indítvány, mégis fölvette az igen megtisztelő képviselői fizetését. Körül lehetne nézni a Parlamentben, hogy hány ilyen ingyenélő, vagy be sem járó van !

  7. rézfaszú fa szú szerint:

    Az lenne inkább a nagy szám, ha olyat mutatnának, aki meg is dolgozik a pénzéért.

Itt lehet hozzászólni !