Kultúrházak Éjjel-Nappal – Csepeli Csip-Csup Csodák a Radnótiban

Csepel.hu

Kultúrházak Éjjel-Nappal programjához csatlakozott idén először a Radnóti Miklós Művelődési Ház. Február második hétvégéjén Csepeli Csip-Csup Csodák címmel szerveztek a farsanghoz és a hagyományápoláshoz kötődő műsorokat az érdeklődőknek.

Legfőképpen a gyermekek örvendeztek szombat délután az eseménynek, hiszen a figyelem középpontja ismét rájuk irányult. A farsangi mese-zene-bona interaktív gyermekkoncerten színes álarcokat kaptak ajándékba. Megtekinthették a szappankészítés folyamatát, amelynek legérdekesebb része a színezés és illatosítás volt. Készültek szív alakú és mini szappanok kakaó, fahéj, narancshéjőrlemény, valamint különböző illóolajok felhasználásával.

A kézműves foglalkozáson szebbnél-szebb farsangi álarcokat gyártottak az ügyes kezű gyerkőcök a szülők és a segítők bevonásával. Akinek kedve tartotta, a művelődési ház logójának megalkotásában is munkálkodhatott.

A kirakodó vásáron a csepeli árusok hobbi és kézműves termékekkel mutatkoztak be. Árultak egyénileg gyártott fajátékokat, kötött holmikat, kispárnákat, virágcsokrokat, faliképeket és különféle dekoratív portékát.

A Kultúrházak Éjjel-Nappal program célja, hogy megmutassa a helyi és környékbeli látogatóknak az intézményben dolgozók sokszínű tevékenységét, valamint aktiválja a közösségépítést. A több mint tíz éves múltra visszatekintő országos rendezvény-sorozat idei tematikája a mindennapi hagyományokra fókuszált. Évről évre egyre több kultúrház társul a programhoz, 2017-ben Csepelről a Radnóti is bekapcsolódott.

Molnár Szabina programszervező kérdésünkre elmondta: „Célunk, hogy a művelődési házakat minél közelebb hozzuk az emberekhez. Szeretnénk lépést tartani az igényekkel, kíváncsiak vagyunk a nagyközönség véleményére, mit látnának szívesen nálunk. Ötletládánkba várjuk a különböző programokra, tanfolyamokra, képzésekre, aktuális témákra szánt javaslatokat.”

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Itt lehet hozzászólni !