Orbán Viktor: A történelem mi magunk vagyunk

Csepel.hu

Foto: 24.hu

A történelem fittyet hány a jóslatokra, „beint” a liberális politika prófétáinak, a globalistáknak és a liberálisoknak– mondta pénteken, tizenkilencedik évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A kormányfő arra is kitért: Nem tűrjük, ha mások akarják helyettünk eldönteni, mi végre vagyunk a világon.

A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas, és a 2017 még inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése – kezdte tizenkilencedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

A történelem fittyet hány a jóslatokra

A kormányfő kiemelte: a történelem fittyet hány a jóslatokra, a liberális politika prófétáinak, „beint” globalistáknak és liberálisoknak, (…) mindenkinek, aki azt hitte, tanította, terjesztette, hogy a globális, liberális világrend megváltoztathatatlan.

A történelem mi magunk vagyunk, mindannyiunk a húsvér valónkban, terveinkkel. Nem tűrjük, ha mások akarják helyettünk eldönteni, mi végre vagyunk a világon – mondta. Hozzátette: Változnak az idők, ezt tanúsítja a Brexit, a magyar népszavazás és az amerikai választás is.

A legsúlyosabb tétek forognak kockán

Mi, magyarok csak kapkodjuk a fejünket. Az eddigi udvarias világpolgárok, vezetők ma hazájuk megmentéséről, a nemzetükre törő fundamentalista migránsáradatról szónokolnak. Mi ütött beléjük? Innen nézve az ember azt gondolná, a jólét elvette az eszüket – folytatta beszédét a miniszterelnök.

A legsúlyosabb tétek forognak kockán, a nyugati népek úgy érzik, nemzedékekre eldőlhet mosta a sorsuk. Lesz-e joguk a saját kultúrájukhoz, meg tudják-e védeni az európai szellemi javakat, lesz-e joguk tanulni, gyarapodni, méltósággal megöregedni? Lesz-e félelem nélküli városi élet, biztonság? – sorolta.

A jövő árnyékot vet a jelenre az EU-ban

Az EU-ban a jövő most árnyékot vet a jelenre – hosszú és sötét árnyékot. Ezt ők mondják saját magukról, nem mi – szögezte le Orbán Viktor. Így folytatta: a hadállások 2016-ban éles kontúrral rajzolódnak ki. A nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály, a vezetők ellen. Az EU-ban ez azt jelenti, hogy mi, a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal, a kormányok a brüsszeli bürokratákkal – mondta.

Ma, 2017 elején a globalista politika urai maguk helyett a nemeteket hibáztatják, nem adják fel hadállásaikat, a népakaratot elfojtják. Ha nem a liberálisok nyerik a választásokat, akkor azt mondják, hogy ott nincs demokrácia; nem csoda, ha az EU-ban a szelepek előbb-utóbb felmondják a szolgálatot, az emberek fellázadnak, szavazataikkal kiakolbólítják a liberális elitet. Így áll a világ 2017-ben, télvíz idején – sommázta a miniszterelnök.

A magyarok lázadtak fel elsőként

Mi már túl vagyunk a lázadásokon, a mostaniak hozzánk képest elsőbálozók. Az elsők között építettük fel rendszerünket a mi észjárásunkból, a mi ösztöneikből, ez a nemzeti együttműködés rendszere. Hazaküldtük az IMF-et, megadóztattuk a bankokat és felszámoltuk a devizahiteleket. Fellázadtunk a munkanélküliség ellen, amiről azt állították, a modern piacgazdaságban együtt kell vele élnünk. Eltelt hét év, és már 700 ezer új munkahelynél tartunk. Letörtük az energiaszolgáltatók, Brüsszel és az ellenzék akaratát. Brüsszel kijelentette, hogy a migránsokat nem szabad és nem lehet megállítani. Mi megvédtük Magyarországot és mellesleg Európát is, eldöntöttük, kit engedünk be és kit nem – sorolta.

Képesnek kell lenni saját országunkat fenntartani

Így folytatta: képesnek kell lennünk arra, hogy a saját országunkat mi tartsuk fönn, mi működtessük. Mindenkire szükségünk van, a szakmunkásbért emelni kell. Egy nemzet, egy ország vagyunk.

A magyarok jövője, ideértve a diákokét és a nyugdíjasokét is, erősödik, fejlődik. Nem ajándékba kaptuk, ezért mi dolgoztunk meg, mind a tízmilliónyian.

Hamarosan elérjük a teljes foglalkoztatást. Személyesen el vagyok kötelezve amellett, hogy egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy nem látja a szüleit dolgozni – mondta a miniszterelnök.

Öt súlyos kérdés

Idén a magyar politikának öt súlyos kérdésre kell választ találnia, öt nagy támadást kell kivédenie, ezért 2017-ben új nemzeti politikára lesz szükségünk – mondta Orbán Viktor.

Az idén Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, „az országok független energiapolitkája helyett központi szabályozást akarnak, amivel elvennék a tagállamok ármegállapítási jogát”. A kérdés, hogy megvédjük-e a rezsicsökkentést?

Európában, hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak, amíg ügyüket el nem bírálják. A kérdés, hogy mi őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk?

A miniszterelnök kitért a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitására is. Nálunk is gondot okoz, külföldi pénzzel akarják befolyásolni a politikát. A kérdés, hogy engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Soros György szervezetei azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat – folytatta –, azon dolgoznak, hogy letérítsék a magyar országgyűlést az emberek által kijelölt útvonalról.

2016-ban kiderült, hogy Brüsszel újabb és újabb gazdasági jogosítványokat akar magához venni a tagállamoktól. A kérdés, akarjuk-e és ha igen, képesek leszünk-e nemzeti hatáskörben tartani az adópolitikát, dönthetnek-e adócsökkentésről szabadon a nemzetek.

És végül fel kell készülnünk arra – folytatta a miniszterelnök – hogy Brüsszel támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat is. Számos ország, köztük mi is használjuk ezt a gazdaságfejlesztési eszközt. A kérdés az, hogy a nemzetek dönthessék-e el, hogy akarnak-e munkahelyteremtő támogatásokat, vagy ezt a jogot is átadják Brüsszelnek.

11 hozzászólás “Orbán Viktor: A történelem mi magunk vagyunk” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Valaki felvilágositana, hogy milyen beruházások történtek az elmúlt hét év alatt, ami hétszázezer munkahelyet teremtett? De itt Magyarországon!

  2. rézfaszú fa szú szerint:

    Évente kb.50 ezer “kalandor” hagyja el az “erősödő” országot. Így már megvan a 700 ezer munkahely. Valahol külföldön.

  3. csapajev szerint:

    …és arról sem szónokolt,hogy az európai minimálbér-felmérésen a béka segge alatt vagyunk!
    Ameddig normálisan működő országokban EZER euró felett van a minimálbér,addig nálunk az ÖTSZÁZAT sem éri el!
    És a magyar nép hőstetteiről sem szónokolt,hogy ebből a parányi bérből kőkemény európai árakat fizetünk!

  4. Nincs nevem szerint:

    Az Eu pénzéből épül itt minden, ez meg szidja őket mint a bokrot, Köcsög senkiházi demagóg fasz! Itt is megjelenik állandóan, hogy épül-szépül Csepel. Igen, csak azt elfelejtik hozzátenni, hogy az is EU-s pénzből. Addig is van mit lopni.

  5. Nagyapó szerint:

    A sok trágár proli nem értett semmit a beszédből. Igaz a PISA felmérés. Szövegértés nulla.
    Cserébe megy a demagóg kocsma szöveg. Mivel csak a korsóig látnak, csak annak árán mérik fejlődést. Mivel a sör ára emelkedik, a nép “nyomorog”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Billog szerint:

    Nagyapó!
    Fogd már be a hülye pofádat te vén komcsi!

  7. Betke szerint:

    Nagyapó, Ön hogy értelmezi a “hét év alatt hétszázezer munkahely” létrehozását? Valami konkrétabb, hol- mikor történtek a beruházások, ami ennyi munkaerőt igényel? A METRANSZ 200 fője is benne van?

  8. Tóth kati szerint:

    Az,hogy betke és társai nem látják,vagy nem akarják látni mennyit fejlődött az ország hét év alatt,az azt jelenti,hogy 1.nem érdekli őket semmi,2.az atv-t nézik éjjel-nappal,3.tudják ők ,hogy mi van,de mindent le kell tagadni,rémhíreket kell terjeszteni,hátha akkor lehet zavart kelteni.Az ilyen lumpenprolikat nem érdekli semmi,csak hogy mit adnak ingyen.Lehessen köpködni,irigykedni,gyűlölködni csak ezt tudják.Tehetségtelen,nulla emberek.Soha nem is viszik semmire.

  9. Nagyapó szerint:

    Betke! Volt egy kommentelő, félix, aki mindig kérdezett. Némi önállóság feltételezhető, de 2010-ben 3.7 millió, 2016-ban 4,4 millió adófizető volt. Állástalan fizet adót? De lehet a munkanélküliséget is figyelni. hogy mennyi volt a szocik idején és mennyi most

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Betke szerint:

    Tóth Katit már nem minősítem, Nagyapó, tehát megpróbálom mégegyszer: hol dolgozik az a hétszázezer munkavállaló, akiknek az elmúlt hét évben teremtettek munkahelyet? Nem közmunkára gondolok, ami megdobja az adózók számát!

  11. ZsiványZoli szerint:

    Mivel kb 15%-ról 6%-ra csökkent a statisztikailag felmérhető és a hozzá adódó nem regisztrált munkanélküliség (a 40ezer koldús hajléktalan nincs regisztrálva de látjuk őket) ,a 700ezer új munkahely közmunka.Ezek a közmunkások eddig segélyt kaptak,szerintem most is, nem is törik össze magukat érte. A valóságos munkahelyek száma kb 20ezerrel emelkedett,ezek pedig többnyire külfőldi (többnyire német vagy osztrák) cégek beruházásai, pl Mercedes és a hozzá kapcsolódó beszállító cégek.Egy ilyen cégnél dolgozom én is,940 ft/óra,a fizetés a harmada sincs az anyavállalatnál megkereshető 11 eurónak.Ha a kormány bizonyos kedvezményeket tenne az ilyen cégeknek a béremelés fejében,akár duplájára is növekednének a fizetések és ez bérnövekedést idézne elő a versenyszféra más szegmenseiben is. Akkor már verhetnék a mellüket hogy tettek valamit a dolgozókért.Így viszont marad a legózás a statisztkai adatokkal és a rengeteg pénz elszórása a “Magyarország erősödik” tipusú reklámokra.

Itt lehet hozzászólni !