Állampolgársági eskütétel – 2017.02.06

Csepel.hu

csoport

2017. február 6-án tizenegyen kapták meg a magyar állampolgárságot Csepelen, a polgármesteri hivatal nagytanácstermében. A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Ábel Attila alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságot igazoló kártyát. Ezt követően Wass Albert Üzenet haza című versét és a Szózatot hallgatták meg a jelenlévők.

A Magyar Országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el az Orbán Viktor, Semjén Zsolt, illetve Kövér László, Németh Zsolt és Kósa Lajos által benyújtott törvényjavaslatot, az egyszerűsített honosítási eljárást, közkeletű nevén a kettős állampolgárságot. A törvénymódosítás anélkül ad lehetőséget a határon túli magyarok kedvezményes honosítására, hogy a kérvényezők Magyarországra költöznének. A jogszabály 2010. augusztus 20-án lépett hatályba és a 2011. január 1. óta alkalmazzák.

A honosítást azok kérhetik, akiknek a szülei, nagyszülei 1918 vagy 1945 előtt magyar állampolgárok voltak vagy vélelmezik magyarországi származásukat. Feltétele, hogy a kérelmező beszéljen magyarul, illetve ne jelentsen veszélyt Magyarország nemzet- és közbiztonságára.

„Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését”. (Magyarország alaptörvénye)

Csepel.hu

6 hozzászólás “Állampolgársági eskütétel – 2017.02.06” bejegyzésre

  1. strici szerint:

    ranezesre nem szabad itelkezni.
    biztos mindegyik eskutevo. echte romaniai magyar.
    ranezesre van kozte egy eszak afrikai es egy arab. (rejtet migransok)??

  2. kerdezo szerint:

    A kifogásolt személyek biztosan vásároltak letelepedési kötvényt 😉

  3. Letiltatni szerint:

    A bűnözők képét kitakarják, de politikai célokra való felhasználás érdekében, az állampolgári esküt tevőket közszemlére teszik. Érdekes felfogás… Pharont mikor ismerik el, hogy igenis, jelentős terror kockázatot eredményezett a letelepedési kötvénnyel való üzérkedése – és felveti a kérdést, ha a tek-en belül korrupciós ügy merült fel, mennyire lehetünk biztosak abban, hogy ezeket a “kötvényeket” hitelesen ellenőrzik…

  4. homo sapiens szerint:

    Afrikaiak vélelmezik magyar felmenöiket, gratulálok fidesz!!! nem csodálkoznék, ha azok a tömegek, akik nem a jobb gazdasági helyzet miatt vették fel, hogy visszadobják mint a Kossuth dijat.

  5. Nagyapó szerint:

    Ennyi zagyvaságot! Szándékosan összekeverik a letelepedési kötvényt az állampolgársággal!A felmenők vizsgálatánál javaslom Barack Obama származását tanulmányozni!
    Petrovics Sándor, Stancsics Mihály, Lieb Mihály, Bihari János magyarok voltak?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. ZsiványZoli szerint:

    Van már arab-székely és afrikai-székely is. Tényleg mindenütt vannak rokonaink!

Itt lehet hozzászólni !