Csepel: nem kérnek a lövöldöző exrendőrből a lakók

Blikk

nem-kernek-a-lovoldozo-exrendorbol

A csepeli társasház lakói remélik, sose tér vissza közéjük T. Roland. Az exzsaru részeg bódulatában okozott riadalmat decemberben Csepel egyik lakóépületében: szolgálati fegyverével lövöldözni kezdett. Átlőtt egy vasajtót, és csak centiken múlt, hogy nem találta el az egyik karbantartót.

A férfit először előzetes letartóztatásba helyezték, ám a napokban a bíróság úgy döntött: inkább házi őrizetbe helyezi a gyanúsítottat. Azonban a férfit nem saját lakásába, a botrány helyszínére vitték, máshol jelölték ki a helyet, ahol az ügy lezárásáig tartózkodnia kell.A társasházban azonban egy cseppet sem bánják, hogy nem tért vissza közéjük a múlt év végén önkontroll nélkül megbokrosodott T. Roland.

– Azóta szerencsére nem is láttuk őt. Tudjuk, hogy házi őrizetben van, azonban az biztos, hogy nem ide hozták vissza. Szerintem ez teljesen érthető a mi szemszögünkből nézve – mondta lapunknak a társasházkezelő egyik alkalmazottja.

– Ha a holmijaiért vissza is hozták volna pár percre, azt sem láttuk, semmit nem tudunk róla. A történtek után mondjuk nem is annyira várjuk vissza. Aki egy ekkora botrányt képes rendezni, kiszámíthatatlan, mikor gőzöl be újra. Nem tudom, hogy a bíróság szándékosan helyezte-e más helyre, vagy ő szégyellte magát annyira, hogy nem akart ide visszajönni – latolgatta a férfi egyik szomszédja.

A házbeliek azt mondták, a férfi súlyos magánéleti válságon esett át, ugyanis külön vált feleségétől, gyermekeit is ritkábban látta. Az exzsaru ellen a fegyveres akcióért emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

– Minden esetben a bíróság határozza meg, hogy az adott személy hol tölti a házi őrizetet – mondta a Blikknek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. – Mi előzetes letartóztatást indítványoztunk, de mérlegelés után a bíróság a házi őrizet mellett döntött – magyarázta.

Hozzátette, hogy ilyen esetben a bíróság minden körülményt figyelembe vesz, megnézi, mely helyek alkalmasak a házi őrizet feltételei­hez, majd ez alapján jelöli ki a helyszínt, amely nem feltétlenül az illető bejelentett lakcíme lesz.

Nem akar szökni

A bíróság a gyakorlat szerint csak abban az esetben engedélyezheti a házi őrizetet, ha nem áll fenn a veszélye a gyanúsított elrejtőzésének, szökésének, illetve akkor is alkalmazható a kevésbé szigorú korlátozás, ha nem vetődik fel, hogy esetleg befolyásolja vagy megfélemlíti a tanúkat.

Forrás: Blikk

2 hozzászólás “Csepel: nem kérnek a lövöldöző exrendőrből a lakók” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Becsuknám 10 igazi tagbaszakadt sittes c*g*ny közé akiknek stricigolyó van beültetve a micsodájukba,az sem baj ha még b*zi is mind.

  2. Nagyapó szerint:

    A csepeli lövöldöző nem exzsaru volt, hanem aktív rendőr, alosztályvezető. Miután lövöldözött, kirúgták, most exzsaru!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !