Ebösszeírás Csepelen

Csepel.info, Mr.Gabee

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Tisztelt Ebtartók, Ebtulajdonosok!

Tájékoztatjuk a csepeli ebtartókat, ebtulajdonosokat, hogy a törvényi kötelezettségének eleget téve Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2017. évben ismét ebösszeírást végez.

A kerületben tartott minden eb tartója, tulajdonosa az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a 2013. évi ebösszeírás alkalmával már bejelentett ebeket is újból be kell jelenteni!

Kérjük a Budapest XXI. kerületben tartott ebek tulajdonosait és felelős tartóit, hogy adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2017. február 28-ig tegyenek eleget. Az ebösszeírás során önbevallással, minden egyes kutyáról külön szükséges az adatszolgáltatási kötelezettségüknek eleget tenni, amit teljesíthetnek:

Online adatlap kitöltésével:

ebben az esetben papíralapú nyomtatványt nem kell benyújtani. Az online adatlap elérhetősége: https://www.govcenter.hu/Ebnyilvantarto/Content/PublicEbCsepel.aspx

Hagyományos papíralapú adatszolgáltatással, adatlap nyomtatványon:

ez esetben minden egyes kutyáról külön, (ebenként egy példányban) olvashatóan szükséges kitölteni pdfaz itt található adatlap nyomtatványt. A nyomtatvány beszerezhető a Városrendezési Iroda Budapest XXI., Kossuth Lajos u. 65. szám alatti iroda portáján is, hivatali időben (H: 8:00 – 18:00, K, Cs: 8:00 – 16:00, Sze: 8:00-16:30, P: 8:00 – 12:00), és az szükség szerint szabadon sokszorosítható. A papíralapú nyomtatvány beküldhető elektronikus úton (szkennelve) az ebosszeiras@budapest21.hu e-mail címre, vagy postai úton a Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Városrendezési Iroda, 1751 Budapest, Pf.: 85. levelezési címre, vagy személyesen is leadható a Budapest XXI., Kossuth Lajos u. 65. szám alatti iroda portáján, hivatali időben (H: 8:00 – 18:00, K, Cs: 8:00 – 16:00, Sze: 8:00-16:30, P: 8:00 – 12:00).

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező! Kérem, segítsék az önkormányzat munkáját az adatszolgáltatás határidőben történő teljesítésével.

További tájékoztatásért a Környezetvédelmi Csoport ügyintézőihez fordulhatnak a 427-6100 /286 vagy /287 mellék telefonszámon, vagy az ebosszeiras@budapest21.hu e-mail címen.

Köszönjük az adatszolgáltatás során szíves együttműködésüket.

 

Dr. Szeles Gábor

jegyző

4 hozzászólás “Ebösszeírás Csepelen” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Le kell kérni a chip adatokat a központi adatbázisból, és kész az összeírás.

  2. - szerint:

    Csak sajnos sok a chip nélküli kutya….akiket valószínűsítem úgysem fognak bejelenteni, szóval nem sok értelme van az egésznek.

  3. Nagyapó szerint:

    A kormány döntött arról, hogy kutyákat transzponderrel kell ellátni, azonban a jogszabályok betartásának ellenőrzése az állategészségügyi hatóság és a jegyző feladata.
    (a chip bediktált adatait az állatorvos nem ellenőrizheti)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  4. kerdezo szerint:

    Nagyapo,
    Tevedsz!!!!!!! Az allatorvosnak minden alkalommal ellenoriznie kell a chipet.
    Ot eve jarok ugyanahhoz a dokihoz, es minden alkalommal ellenorzi, hogy a kutyaban a chip adja-e a jeleket. Legelso alkalommal pedig ellenorizte az adataim valosagat.
    Tehat, amelyik orvos nem ellenoriz, az szabalytsert minimum.

Itt lehet hozzászólni !