Csonka sem vonult be a börtönbe

Mno.hu

 

Börtöncella

Újabb börtönbüntetésre ítélt volt szocialista politikus mulasztotta el a bevonulást: Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársa, Kabai Károly után Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető korábbi kampányfőnöke, Csonka Gábor sem jelent meg az előírt időpontban, szerdán a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben. A bíróság várhatóan elővezetési parancsot ad ki ellene.

Nem volt hajlandó bevonulni a megadott határidőben a börtönbe Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető korábbi kampányfőnöke, Csonka Gábor, akit vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette miatt jogerősen három év börtönbüntetésre ítéltek, amiért ötmillió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri székházában. A Fővárosi Bíróság (FB) sajtóosztályán lapunknak elmondták: az elítélt az előírt szerdai napon nem jelentkezett a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben, ezért a bíróság büntetés-végrehajtási csoportja megteszi a törvényben előírt és szükséges lépéseket, hogy Csonka Gábor megkezdje büntetése letöltését. (Ez feltehetően elővezetési parancs, majd ennek sikertelensége esetén körözés kiadását jelenti.) Az FB tájékoztatásával egybehangzóan a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP) is megerősítették, hogy az elítélt tegnap délutánig nem vonult be a börtönbe.

Csonka Gábor az igazságügyi orvos szakértő jelentése szerint olyan „pszichés megbetegedésben” szenved, amely az „életét potenciálisan veszélyezteti”. Erre hivatkozva Csonka már kétszer kapott halasztást büntetése megkezdésére, de a harmadik kérelmét a napokban első fokon elutasította az FB. A határozat ellen egyelőre nem fellebbezett Csonka, de ha ezt megtenné, az sem lenne halasztó hatályú.

Csonka Gábor esete nem egyedi: egy másik volt szocialista politikus, Kabai Károly is hónapokig szabotálta a jogerős bírósági ítélet végrehajtását, és nem vonult be a börtönbe. Kabai, aki Veres János pénzügyminiszter korábbi üzlettársa, illetve Nyírbogát szocialista alpolgármestere volt, csupán hét hónappal az ítélet után, novemberben kezdte meg börtönbüntetése letöltését.

Forrás: Pihál Tamás, Mno.hu

7 hozzászólás “Csonka sem vonult be a börtönbe” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Érdekes hírek, pedig azt hittem, hogy a szocialisták makulátlanok. Kenőpénzek, börtönbüntetések, két vezető politikus közelében…

    Erre a hírre vajon mit fog károgni a Lendvai Ildikó? Mindenesetre remélem, hogy ezt is lassan fogja mondani, hogy ezt is mindenki megértse, mint azt, hogy nem lesz gázáremelés. Pedig rémlik, mintha lett volna, nem is kicsi.

  2. Bubus szerint:

    Már korábban reagált, valami olyat mondott, hogy aki bűncslekményt követett el, annak vállalnia kell a következményeit.

    És aki tönkretette az országot egy választási győzelemért vagy rendőrökkel verette szét az ellenzéki párt békés nagygyűlését? Na, ilyesmire nem reagált.

    Megint más kérdés, hogy mi lenne, ha valamelyik fideszes politikus kampányfőnökéről volna szó. Abból is hetekig tartó cirkusz volt, amikor a Fidesz egyik tizen-valahány évvel ezelőtti tanácsadóját vitték börtönbe. Akkor az sem volt lényeges nekik, hogy az a pasi még a kilencvenes évek elején továbbállt.

  3. Bombi szerint:

    Remélem egyre sűrűbben fogunk olyan szoci politikusokról olvasni, akiknek börtönbe kell vonulniuk… Bűhődjön az összes bűnös!!!

    Azért ilyenkor elgondolkodom azon, hogy mit gondolhat az a sok össze-vissza fröcsögő szoci, akik látják azt, hogy Keller elvtársuk teljesen sikertelen volt, elvesztett számtalan pert, majd pár évvel később pedig a tökéletes, a jóságos, ahogy Csaba fogalmazott “makulátlan” elvtársak pedig megindulnak a börtön felé. Pontosabban többségük a szökevényélet felé… Nem lennék a helyükben, nehéz lehet reggel a tükörbe belenézni…

    Reméljük hamarosan minden az ország, ill. a kerület szétlopásáért felelős a börtönbe kerül!

  4. Nagy Kata szerint:

    Milyen országban élünk mi, atya Isten… Gratulálok az MSZP-nek.

  5. Nagyapó szerint:

    Érdekes szakma a pszihológus. Tasnádinál,Csonkánál furcsa szakvéleményeket adnak pl. „pszichés megbetegedésben” szenved, amely az „életét potenciálisan veszélyezteti”. Talán még az is felmentést jelent, hogy az elvtárs klausztrofobiában szenved, nem bírja a bezártságot.

  6. Andrew Toth szerint:

    Ma beszéltem a nagyival, hogy mostanában a Lendvai Ildikó egész visszafogott nyilatkozatokat tesz, lehet, hogy már a választásokra készül?!
    A nagyi világosított föl, hogy ne reménykedjek, mert az kínos neki, hogy a közeli tanácsosa a fent nevezett személy lett ítélet alá és botrány szagú a dolog, hogy nem akar börtönbe vonulni sem… – milyen jó, hogy van aki ilyen tájékozott a családomban; olyan jó a nagyival beszélgetni…

  7. Levente szerint:

    Csinos cella.
    Remélem hamarosan misinek is készítenek elő egyet.

    Anti, semmi komment? 🙂
    Na jó, elnézem, biztos megy már nálad is a karácsonyi készülődés, de azért két ünnep között majd szólj már valamit ehhez a cikkhez.

Itt lehet hozzászólni !