Autóbusz külföldi rendszámos autóval ütközött

CSepel.info

Sajnos ismét benéztek egy elsőbbséget szabályozó táblát

0-02-05-69e68db028e01f7d2d496c80b5cd282951188a12d1c8da4ed2cb217008166835_full-0

 

Blazek nevű informátorunk telefonon értesítette Mr.Gabee-t hogy baleset történt csütörtökön este az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésében, melynek az egyik részese egy menetrend szerinti autóbusz.

Az információból már tudni lehetett, hogy a 159-es autóbusz balesetet szenvedett. Mr.Gabee a helyszínre ment, ahol megtudta, hogy egy külföldi rendszámos Lexus típusú személygépkocsi nem adta meg az Szabadság utcából kikanyarodva a Kossuth Lajos utca felől érkező és a 159-es vonalon közlekedő NCA-410-es forgalmi rendszámú autóbusszal. A balesetben nem sérült meg senki.

9 hozzászólás “Autóbusz külföldi rendszámos autóval ütközött” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Nevetséges útkereszteződés. Baleset- és életveszélyes. Köszönhetően a meg nem épült gerinc útnak, az agglomeráció településeiről többen is a csepeli úton keresztül jönnek a fővárosba – persze ennek nagyszerű és logikus megoldása az lett, hogy bkk-nál egyes “szakértők, politikusok kérvényezték a lámpák olyan mértékű összehangolatlanságát, hogy ne érje meg a kerülő. Ezzel viszont sok csepeli lakóövezet közlekedését is elbszták a csúcsidőpontokban.

    A szomszédos telekrészből kisajátítást kell elvégezni – kártalanítás ellenében – hogy átláthatóbb és átépíthetőbb legyen a terület, az ütközést okozó autó irányából a balra kanyarodást meg kell tiltani vagy lámpával kell ellátni a kereszteződést ami ismételten felesleges időpocsékolást okozna a csepelieknek, az útsávokat szélesíteni kell a kanyarodó sávok megépítésével. A Csepeli utat tehermentesíteni kell az igazi gerincút megépítésével.

  2. nagyanyo szerint:

    minden napra esik egy baleset, akár tél van akár nyár mindegy. Olyan hatalmas forgalom van, hogy az elképesztő. Talán réges rég meg kellett volna már oldani ezt a problémát, nem hiszem hogy nincs egy okos ember a polgármesteri hivatalnál aki ezt felvállalva intézkedne.

  3. bpo537 szerint:

    Letiltani

    Vagy csak a parkolóból lecsípni egy keveset és eltolni a kereszteződést és kialakítani egy körforgalomszerűséget.

  4. Letiltatni szerint:

    bpo537

    Jó ötlet, valóban egy teljes értékű átépítés tudná igazán megoldani a helyzetet – ráadásul az ön által megjelölt terület alkalmas lehet rá.
    Megjegyzem ez csak az egyik lépés lehet, mindenképpen szükséges lenne a Csepeli út tehermentesítése.

    Vajon a munkaidőben itt bérkommentelő politikusok, lépnek is az ügyben?

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ezek az ukrán haverjaim. Jevgenyij és Szergej… Hívtam őket disznótorra 😉

  6. Nagyapó szerint:

    A gerincút megépítése kevés, mert a Csepeli út forgalmát csak kicsit csökkenti, ide egy felüljárót kell építeni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. ZsiványZoli szerint:

    Miért van ilyen sok baleset télen-nyáron?Túl sok hülyének van pénze autóra.Persze vannak problémás kereszteződések,azokat rendbe is kell rakni,de attól a jobbkézszabály az jobbkézszabály és a táblák sem dísznek vannak.Ezt politikai beállítottságtól függetlenül mindenkinek tudomásul kell venni.Meg az sem árt ha valaki tud vezetni…

  8. jocosaurus szerint:

    Hogy jön ide most a gerincút meg a forgalom? Vannak szabályok. A buszvezető betartotta, az autós nem. Ha mindenki úgy állna a hozzá, hogy tojik a szabályokra, nem lehetne az utakon közlekedni.

    A szabálytalankodókat sokkal drasztikusabban kellene büntetni. A mostani rendszer az kutyafüle, ráadásul a szabálytalankodások nagy része ki sem derül, csak általában van egy okosabb fél, akinek köszönhetően nem baleset a vége.
    Ettől az ürgétől, aki egy busznak nem adta meg az elsőbbséget, egy életre elvenném a jogosítványt, sőt még legalább 10 évnyi letöltendőre is ítélném, ui. rengeteg ember életét veszélyeztette, mert ő úgy gondolta, hogy a szabályokon felül áll.

  9. BoszTommy szerint:

    Egyetértek, talán tényleg lenne visszatartó ereje, ha komolyabban szankcionálnák az ilyen eseteket, tekintve, hogy az elsőbbség meg nem adása miatt kialakult balesetveszélyes forgalmi helyzeteknek csak egy kis része végződik ténylegesen balesettel, még kisebb részét részét képezik a személyi sérüléssel is járó események, ahol ugye a rendőrségnek kötelező jelleggel intézkednie kell.
    Én vezettem aznap este a 410-est, és sajnos esélyem se volt elkerülni az ütközést. Mivel a faszi orosz volt és nem tudott magyarul, BKK zavarelhárítót kellett hívni, aki kért ugyan rendőri intézkedést, de (félreértés ne essék, minden tiszteletem a rendőrségé) ők ezt megtagadták, nyilván nem ok nélkül, de kérdem én: jelen esetben akkor mi a következménye a balesetnek? javítják a buszt, a biztosító fizet, majd valamilyen módon ráterheli a felelősre. És? Ennyi? Holnap kezdjük elöről?
    Egyébként a kereszteződés tényleg vicc, védett útról (csuklós buszról beszélünk) max 30-35 km/h-val “biztonságos” megközelíteni, fékkészenléttel, aztán vagy kapsz elsőbbséget, vagy nem. Ha bejönnek eléd, vagy meg tudsz állni, vagy nem. Utóbbi volt a szitu, sajnos… Öröm az ürömben, hogy mindenki ép bőrrel megúszta – most az egyszer, talán legközelebb nem leszünk ilyen “szerencsések”.

Itt lehet hozzászólni !