Meghalt Klapka György

24.hu, Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: Mez rádió

Foto: Mez rádió

Néhány nappal 88. születésnapja után elhunyt Klapka György legendás üzletember és koreográfus. Szerdán reggel még a Mokkában szerepelt, majd posztolt is közösségi oldalán, ám délután összeesett és elhunyt – írja a Blikk. A lap információját közeli hozzátartozók is megerősítették.

Klapka György neve valóságos fogalom a magyar üzleti világban. Élettörténete filmbe illő, előfordult, hogy halálra ítélték az NDK-ban, ötször nősült, reklámfilmjei igazi klasszikusokká váltak. Még revütáncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni, egyik leghíresebb vállalkozása a Klapka Üzletház volt a Vámház körút 9. alatt. Az utóbbi években a diótermesztés volt a szenvedélye.

Klapka egyik utolsó interjúját a Vasárnapi Blikknek adta, a cikkben arról beszélt, hogy mennyire örül fia, Dennis sikereinek, aki korábban ugyan nehéz időszakokat élt át, mostanában azonban szerelmes és jó mukája is van, már-már ő tartja el. A reggeli Mokkában 88-ik születésnapjáról számolt a mágnás, hiszen pontosan szenteste ünnepelte azt.

A Blikk úgy tudja, hogy ugyanabban a villában lelte halálát, ahol korábban volt felesége, Mary Zsuzsi is elhunyt. Az énekesnő szintén az ünnepek alatt veszítette életét.

Klapka György 1928-ban született egy művész és egy kereskedő gyermekeként, 1944 végén behívták katonának, alakulatával Zsámbékig jutottak, itt bekerítették őket az oroszok, de néhány társával sikerült megszöknie. Tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, ahol Soós Imre és Gera Zoltán is az osztálytársai voltak. Ezután balettozni tanult és teljesen beleszeretett a tánc világába. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd számos országban megfordult – egészen 42 éves koráig volt a pályán.

Élettörténete filmbe illő, előfordult, hogy halálra ítélték, ötször nősült, reklámfilmjei igazi klasszikusokká váltak. Még táncosként kezdett kereskedelemmel foglalkozni, egyik leghíresebb vállalkozása a Klapka Üzletház volt. Az utóbbi években a diótermesztés volt a szenvedélye. Klapka György halálhírét egy közeli hozátartozója lapunknak megerősítette. Felesége nem kívánt nyilatkozni, a család türelmet kért.

Itt lehet hozzászólni !