Ilyen lenne a budapesti olimpia – itt vannak a legújabb látványtervek

privatbankar.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Szeptemberben dől el, melyik város nyeri a 2024-es játékok rendezési jogát.

A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről, most a Budapest 2024 álta közreadott legfrisebb látványtervekből szemezgettünk:

A Budapest 2024 által január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv, amely a labdarúgótorna mérkőzéseinek helyet adó Puskás Ferenc Stadiont (hátul középen), a kosárlabda-mérkőzések helyszínét, a Papp László Budapest Sportarénát (középen), valamint a tornászok versenyének helyet adó Syma Rendezvényközpontot (a Puskás-stadion előtt balra) foglalja magában. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. (Forrás: MTI)

A 2024-es budapesti olimpia egy másik helyszíne, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. (Forrás: MTI Fotó)

Látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található olimpiai faluról (jobbról), amelyet a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségébe terveznek. Előtérben öt edzőcsarnok, balról a kör alakú ideiglenes teniszcsarnok, mögötte teniszpályák és mellette egy multifunkcionális csarnok, a vívás és a kézilabda sportágak versenyeihez.

A 2024-es budapesti olimpia egy másik helyszíne, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. (Forrás: MTI Fotó)

az Olimpiai Park helyszíncsoportban található Olimpiai Atlétikai Stadionról, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében van, és az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszíne lesz. (Forrás: MTI)

Látványterv az Olimpiai Park helyszíncsoportban található olimpiai faluról (jobbról), amelyet a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségébe terveznek. Előtérben öt edzőcsarnok, balról a kör alakú ideiglenes teniszcsarnok, mögötte teniszpályák és mellette egy multifunkcionális csarnok, a vívás és a kézilabda sportágak versenyeihez. (Forrás: MTI)

14 hozzászólás “Ilyen lenne a budapesti olimpia – itt vannak a legújabb látványtervek” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Közel 8 milliárd forintnak megegyező közpént ment el eddig erre a fiktív hencegésre.
    A látványterv sok helyen nem találkozik a valósággal – pl árvíz védelmi rendszerek kihagyása, a szennyvíztisztító telep elfelejtése..

    Nagy érvágása Csepelnek, hogy az egyik legfontosabb ütőerét, a legfőbb tömegközlekedési eszközét is elsikkasztják.
    Tisztelt vezetés!
    Tessék már odacsapni az asztalra és vétózni az emberek nevében.

  2. kerdezo szerint:

    Továbbá a láványterveken nem található az OBI, illetve a ferencvárosi szivattyútelep, ami a Lágymányosi lábánál van, FCSM stratégiai telepe, állomása. Ha megszűntetik, akkor a csatornahálózatot is újat kell csinálni…

  3. Tsepeli szerint:

    És nem láthatók a szipus hajlékonyak, a híd alatti cigány csöves kommuna valamint a benzinkút mellett dolgozó hölgyek.
    Szerencsére garancsi felhőkarcolóját nem felejtették le bár azt hittem naivan hogy az nem közpénzből fog megépülni.
    Hajrá olimpia, olyan sikeres lesz legalább mint a világkiállítás volt.

  4. öregedöbandi szerint:

    Tsepeli!Te csak a negatívumokat keresed,s nem akarod észre venni,hogy milyen jelentősége lesz,vagy lenne,ha megvalósulna.Csepel még tovább fejlődését segítené.Te úgy látszik,hogy megszoktad a szocialisták egy helyben topogási módszerét!Ébredj fel,már nem ők vezetik az országot,hála Istennek.

  5. Betke szerint:

    Öregedőbandi, Ön hol látja Csepel “felemelkedését” ebben a projektben? Csepelről már rég nincs szó!(a hév elterelésén kívül)

  6. Letiltatni szerint:

    T. fidesznyikos bérkommentelő. Tudjuk, hogy pártutasításba van adva, hogy a terveket csak dicsérni szabad.

    Azonban vesse pillantásait a “súlyos közpénzből elherdált pályázati anyagra”
    http://hirado.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2017/01/D_MTI20170104013.jpg

    Nagyobb felbontásban látható, hogy a terv mennyire nem realisztikus.
    Az Ön(ök) által említett csepeli fejlesztés nem lelhető fel. Az ideiglenes olimpiai falut kapja csak meg ideiglenesen Észak- Csepel.
    A tervezett fő stadiont a fontos árvízvédelmi terepre kívánják felépíteni – amely az vízszint emelkedésekor meg fogja bosszulni magát, ráadásul a gátrendszert is megszüntették.
    Látható, hogy az elsikkasztott szennyvíztisztító telep is eltűnt, valamint sem a (b)hév, sem- semmilyen kötött pályás tömegközlekedési eszköz nem került feltüntetésre, továbbá látható, hogy az északi részt átszelő “körgyűrűre” Csepelről nem lehet sem felhajtani sem pedig le.

    Milliárdok mennek el, csak ezen hazugságokra. Annak mértékéből reális csepeli fejlesztéseket lehetne eszközölni.
    Corvin csomópont elsikkasztott kétszintessé tétele, csepeli kórház …

  7. kerdezo szerint:

    Ha jobban megnézzük “Letiltani” által linkelt képet, a soroksári Duna-ág zsilipe is hiányzik…
    A HÉV biztos a föld alatt fut :mrgreen:

    Amúgy pedig milyen “romantikus” lesz andalogni a szennyvíztelep mellett :mrgreen:

  8. Csepelsziget überalles szerint:

    pont leszarják ezek a csepelieket, a garancsi kopaszi gát projektje lesz az egyetlen nyertes na meg a generálkivetelező haverok. az alvállalkozókat meg majd vagy kifizetik gombokkal vagy nem.

  9. öregedöbandi szerint:

    Olvasva ezeket a z írásokat ara a meg állapításra jutottam,hogy ezek az emberek nagyon elkeseredettek,hogy messzire kerültek a húsos fazéktól,amit a szocialistáktól kaptak,és most,még a kákán is a csomót keresik.Az Önkormány vezetők(Csepeli)Vissza szerezték a sziget eladott északi részét,újjá varázsolták a Kis Duna partot.Menjetek el a szem orvoshoz,mert vakok vagytok és nem látjátok a fejlődést,vagy nem is akarjátok látni,ti bukott balosok.

  10. Letiltatni szerint:

    Visszaszerezték? Vagy olyan helyzet áll fenn, kéz- kezet mos alapon, mint a Csikó sétánynál található omladozó iskolával?

    Ismételten csak bér- komment érkezett az Ön részéről.

  11. Letiltatni szerint:

    A tervdokumentáció igénytelenségét, megvalósíthatatlanságát bíróság előtt mikor kéri ki az állam, vagy csak feneketlenül tölti meg a haverok zsebét súlyos milliárdokkal – mint tette azt a roma önkormányzat által elvert 2 milliárd forint esetében is.

  12. kispajtás szerint:

    Azért ezek a számok is beszédesek, évi 132 millió két nyilvános vécére Csepelen..

    “A II. kerületben lévő három nyilvános vécé fenntartása például évi 1,99 millió forintba került a csatornázási műveknek, a XXI. kerület viszont hat hónap alatt 66 millió forintot költ két igénybe vehető közvécéjére.” (Index)

    Azaz Budán 660 ezer Ft. egy vécé éves fenntartási költsége.
    Csepelen viszont 66 millió/db., éves szinten 132 millióért üzemelteti az önkormányzat azokat a vizeldéket, amiből az egyik az Akácfa u.-i kiserdőben van. Hűűűhaa…

  13. Betke szerint:

    Öregedőbandi, le kellene venni a szemellenzőt, nem a 2010-ben kiadott jelszavakat skandálni!
    Kispajtás, hol van kerületünkben nyilvános toalett? Pláza? A hivatalos Szent Imre téren található, de az évek óta zárva van! Mire költötték az erre a célra kapott pénzt?

  14. öregedöbandi szerint:

    Betke!Ha kérdeztél én vissza kérdezek,hogy az MSZP.Az észak csepel(szigetcsúcs)ára hová lett? a Kis dunaparti sétány,a fürdő stb.Soroljam még?,ne a pitíánerW.C.ügyeket szajkózátok.Bagoly mondja a verébnek…elvét alkalmazod,mint a bukott pártod alkalmazott.Jó tanuló vagy,mert te is ezt követed,mért nem kérdezted meg az MSZP.TŐL?MÉG NEM KÉSŐ TEDD MEG.

Itt lehet hozzászólni !