Karácsonyi szeretetvendégség Csepelen

Csepel.hu

img_5192

 

Idén jóval kevesebben vették igénybe a karácsonyi ingyen ebédet Csepelen, mint tavaly. Az ételosztást a hagyományoknak megfelelően az Ökumenikus Segélyszervezet rendezte a Kossuth Lajos út 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban. Az ezer adag ételt Makray Katalin, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök felesége és baráti köre ajánlotta fel. Az ebéd felszolgálásában részt vett Német Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek és Hampel Katalin divattervező.   

A segélyszervezet adventi-karácsonyi szeretetvendégségén az ezer adag étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várta a rászorulókat. A hétfői menü székelykáposzta volt kolbásszal, valamint sütemény, tea és szaloncukor. A segélyszervezet munkatársai a megelőző három napon a csepeli Védgát utcában található nappali melegedőben osztottak ki naponta száz adag ebédet. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei december 23-ig naponta ezer adag étellel várják a szociálisan rászoruló embereket. Minden nap más cég munkatársai segédkeznek az ételek kiosztásában. Kedden az Elmű / Émász, szerdán az EON, csütörtökön a Vodafone, pénteken a MÖSZ dolgozói vesznek részt a vendéglátásban. Naponta 11 órától fogadják az érkezőket, s valamennyi alkalommal más lesz a menü.

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei az ország más településein is hasonló szeretetvendégségén várják a szociálisan rászorulókat.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Karácsonyi szeretetvendégség Csepelen” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Egy mondat erejéig meg lehetett volna említeni az Együtt vasárnapi ételosztását és az adományokat,amelyeket a lakosság nagy része vitt a helyszínre….

  2. genovéva szerint:

    “Idén jóval kevesebben vették igénybe…” Pedig van éppen elég szegény ember, aki viszont szemérmes is. Talán lehetne úgy hírt adni erről, hogy a politikusok jól látszódjanak (ha nekik ez fontos), de a rászorulók nem biztos, hogy szívesen veszik szegénységük ilyen módon történő közhírré tételét.

  3. Betke szerint:

    Csapejev, lehet, hogy ott “csak” Együtt és szinpatizálói voltak?!😕

  4. csapajev szerint:

    A szó helyesen szimpátia.

Itt lehet hozzászólni !