Száz csepeli rászorulót látott vendégül szeretetvendégségén az Ökumenikus Segélyszervezet

Evangelikus.hu

szaz-csepeli-raszorulot-latott-vendegul

A nagy adag sertéspörkölt, kenyér és savanyúság mellett teával, süteménnyel és zenés ünnepi hangulattal fogadták ismert énekes és tévés műsorvezető önkéntesek az Ökumenikus Segélyszervezet mai szeretetvendégségére érkező sokgyermekes családokat, időseket és hajléktalanokat.

Az összesen száz főt, fűtött sátorban megvendégelő, ültetett ebéden, a segélyszervezet munkatársainak Wolf Kati, Horányi Juli énekesek, illetve Szabados Ági és Iszak Eszter műsorvezetők segítettek az adagok kiporciózásában és a vendégek kiszolgálásban.

A többnapos szeretetvendégség minden alkalommal száz adag meleg étellel segíti a csepeli rászoruló családokat, hétfőtől pedig elindul az Ökumenikus Segélyszervezet naponta ezer rászorulót segítő ötnapos nagyszabású fővárosi ételosztása is.

Az ételosztások sorozatát hétfőn különleges akció színesíti: egy felajánlásnak köszönhetően rénszarvasfogattal visz ételt egy rászoruló nagycsaládnak az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az ünnep közeledtével a rászoruló gyermekeknek is szeretne örömöt szerezni a karitatív szervezet. December 18-án, vasárnap 14 órakor több mint 30 rászoruló gyermek számára szerveznek karácsonyi játszóházat mézeskalácssütéssel és kézműves foglalkozással a Csepelen található gyermekek és fiatalok fejlesztő házában.

December 19-én, hétfőn az ételosztást támogató PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei osztják ki az ételadagokat. A rendezvényen jelen lesz Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Schmitt Pálné Makray Katalin, Hampel Katalin (divattervező) és barátaik, valamint Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója is. A szeretetvendégség menüje töltött káposzta tejföllel, kolbásszal + kenyér, tea, szaloncukor és gyümölcs lesz.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Időpontok mindennap:
2016. december 19-23., (hétfő-péntek) 11 órától

Helyszíne:
Budapest XXI. (Csepel),  Kossuth Lajos u. 138-148.
közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban.

Forrás: Evangelikus.hu

Itt lehet hozzászólni !