Középpontban a gyermekek és fiatalok – Nyíltnap a Gyermekek és Fiatalok Fejlesztő Házában

Csepel.hu

gma_2781

Nyíltnapot tartott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Gyermekek és Fiatalok Fejlesztő Házában december 17-én. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében a MÖSZ a csepeli önkormányzat együttműködésével közösségi térré alakították át a Szent István út 170. szám alatti régi iskolaépületet.

A kerület megszépült középületében mától a figyelem a gyermekekre és a fiatalokra fókuszál. A segélyszervezet nyíltnapjára egy család látogatott el.

Általában minden új kezdeményezés így indul – tájékoztatta oldalunkat Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója. Hozzátette: „Sokszor fikciót gyártanak az emberek, nem lesznek itt migránsok, és nem fogunk hajléktalanokat ellátni. Az alsó szinten olyan gyermekfejlesztő közösségi pontot hozunk létre, ahol fejlesztő foglalkozásokat, közösségi programokat és egyéb segítő tevékenységeket folytatunk majd. A közösségépítés nagyon hosszú folyamat, igyekszünk a szülőket is bevonni programjainkba. Fontos specialitása még a háznak, hogy itt olyan szakemberek fognak dolgozni, akik a kapcsolaton belüli erőszak áldozatai számára is segítséget nyújtanak.”

A fejlesztő házba 18 éves korig várják az érdeklődőket, ahol a tervek szerint hetente fognak foglalkozásokat tartani szociális munkás, jogász, pszichológus és fejlesztő pedagógus bevonásával – mondta el az igazgató. Beszámolt arról is, hogy az épületbe költözött a Segélyszervezet Országos Segélyközpontja is, mely a szervezethez beérkezett telefonos, e-mailes, postai segélykéréseket dolgozza fel.

A nyíltnap alkalmával a csepeli önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Nagyné Kovács Tímea szociális és egészségügyi referens megtekintették az épületet.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !