Futsal: hátrányból fordítva örülhettünk csepeli sikernek

Csepel Futsal Média

5-4

A Pizza King Csep- Gól FC futsalosai létfontosságú győzelmet arattak a férfi futsal NB II Nyugati csoportjának 13. fordulójában. A szomszédvár Pestszentlőrinci Városgazda Utánpótlás Akadémia együttesét 5:4-re sikerült felülmúlni, amivel megerősítettük helyünket a középmezőnyben.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják:

A Pizza King Csep- Gól FC NB II- es futsal csapata létfontosságú találkozón diadalmaskodott az egyik közvetlen rivális, Városgazda UP Akadémia csapata ellen hétfőn este a Soroksári Sportcsarnokban. A csepeli együttes félidei vesztes állásból fordította a maga javára az eredményt és erősítette meg helyét a középmezőnyben.

A találkozó előtt Szabó Zoltán elmondta, hogy a továbbiakban sajnos nem számíthatunk a gólerős Pirik Tamásra, aki jelenleg ugyan sérüléssel bajlódik, de nem ezért, hanem svájci profi szerződése okán köszön el a csepeli alakulattól. Az érzékeny veszteség ellenére csapatunk esélyesként lépett pályára az előző fordulóban bravúros győzelmet arató Pestszentlőrinciek ellen a Vági Roland –Nagy Tibor, Bata Zoltán, Rácz Botond, Viza Krisztián összeállításban.

A vendégeknél a rutinos Ughy Márk is bevetésre került, amit már a 6. percben érzékelhettünk, ekkor vette be ugyanis Vági kapuját (0:1). A válasz a 13. percben Viza Krisztiántól érkezett (1:1), arról pedig, hogy az első félidőben túlzottan ne örülhessünk, Téglás Máté gondoskodott, aki a 17. percben szerezte meg a vezetést a Városgazdának (1:2). Ettől függetlenül megvoltak a lehetőségeink, ám azok rendre kihasználatlanok maradtak, így vendégvezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

Csapatunkban közben szóhoz jutott még Tőkés Norbert, Solti Attila, Szabó Norbert, Gémes László, Székely Csaba és Csendes Roland is. A második játékrészben 8 perc telt el az egyenlítésünkig, akkor Nagy Tibor labdája talált utat a vendégek hálójába (2:2), hat percre rá pedig Csendes Roland és Rácz Botond (4:2) is betalált a Városgazda kapujába, így megnyugtató előnyre tettünk szert a 35. percre.

Ekkor Bata Zoltán sem volt rest és újabb gól szerzett (5:2), ám valamilyen oknál fogva ezzel be is húztuk a kéziféket, amin vendégeink kapva kaptak: előbb Simonyi Gábor a 37., majd Váradi Patrik a 38. percben mattolta védelmünket (5:4), így a hátralévő két perc meglehetősen izgalmasan alakult. Gól azonban több, már nem esett, ezzel 5:4 arányban megszereztük a rendkívül fontos győzelmet és 21-re növeltük pontjaink számát, mellyel ismét felléptünk az 5. helyre. A következő erőpróbára december 19-én hétfőn kerül sor a listavezető BME otthonában a Gabányi Sportcsarnokban.

Szabó Zoltán vezetőedző így értékelt a mérkőzés után: – Már az első félidőben is gólokkal kellett volna vezetnünk, amennyiben 6:2 az állás már akkor, ellenfelünk egy rossz szót sem szólhatott volna… Saját dolgunkat nehezítettük meg a döcögős helyzetkihasználásunkkal. Hál’ Istennek a második félidőre átérezték a fiúk a találkozó fontosságát, amiből a lehető legjobban, végül győzelemmel jöttünk ki. A szünetben semmi különlegeset nem mondtam a srácoknak, bíztam bennük, tudtam azt, hogy a mezőnyfölényünk előbb-utóbb gólokkal is párosul majd. A koncentrációnk is jobb lett, aminek javarészt köszönhető a mai győzelmünk. 5:2-nél volt egy kis üresjárat, de szerencsére azt is átvészeltük és egy nagyon fontos győzelmet sikerült megszereznünk! Gratulálok a csapatnak a hozzáállásához.

Hajrá csepeli futsal, Hajrá Pizza King Csep- Gól FC!

Pizza King Csepel Futsal Sajtó

Itt lehet hozzászólni !