Öregdiákok találkoztak a Jedlikben

Csepel.hu

gma_2312

„Kerek tízes” érettségi évfordulójukat ünneplő egykori diákoknak rendeztek öregdiák találkozót december 2-án, a Jedlik Ányos Gimnáziumban. A már ötödik alkalommal tartott eseményre az 1956, 1966, 1976, 1986, 1996 és a 2006-os tanévekben érettségizők voltak hivatalosak.

Az ünneplőket először Morovik Attila alpolgármester köszöntötte, aki szintén a Jedlikben tanult, 1975-ben fejezte be gimnáziumi tanulmányait, s tavaly ő is az öregdiákok között ült. „41 éve érettségiztem. Emlékszem abban az időben mit jelentett az Alma Mater, mit jelentett a hangulat és az a közösség, ahová jártunk” – idézte fel az alpolgármester.

Beszédében utalt rá: 2012-ben Németh Szilárd akkori polgármester kezdeményezte ezt az újfajta, szervezett érettségi találkozókat. Azóta minden évben sokan várják ezt az alkalmat, hogy végre találkozhassanak régi osztálytársaikkal – tette hozzá.

Ezután a gimnázium igazgatója, Bese Benő mondott ünnepi beszédet. Hangsúlyozta: az öregdiákokkal való találkozás mindig kiemelt célja volt a gimnáziumnak. Fontos élmény ez a kapcsolatok ápolására és a közösség erősítésének elmélyítésére. Felidézte azt is, hogy milyen jeles események történtek hazánkban és a nagyvilágban, azokban az években, amikor a jelenlevők érettségiztek.

A hagyományok szerint az igazgató az 50 és 60 éve érettségizett diákoknak átadta az arany, illetve a gyémánt érettségi bizonyítványt, majd néhány régebbi „jedlikes diák” visszaemlékezett gimnáziumi éveire.

Az ünnepi műsort állófogadás követte, melyet a csepeli önkormányzat, a Jedlik alapítvány és egykori diákok szülei támogattak.

Végül megkoszorúzták Jedlik Ányos, Vályi Hugó, az alapító igazgató, és a legendás tanárok, Hegyi Balázs, Kövesi Sándorné és Vermes Miklós emléktábláit.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Galériánkat megtekintheti IDE kattintva

 

Itt lehet hozzászólni !