Csepeli METRANS: Jövőre 200 munkahellyel indul az új konténerterminál

Csepel.hu

metrans

Megkezdődött a munkaerő felvétele.

Középfokú végzettség, műszaki érdeklődés, türelem, figyelem és megbízhatóság – ezek a legfőbb felvételi szempontok a METRANS 2017 elején megnyíló új csepeli konténertermináljánál. Cserébe szakmai továbbképzést, hosszú távú, stabil munkahelyet és biztos megélhetést kínál a nemzetközi cég. A folyamatosan nyitva álló új álláslehetőségekről Kiss Pétert, a vállalat ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Nemrég kétoldalas álláshirdetést tett közzé a METRANS a Csepeli Hírmondóban. Ezek szerint megkezdődött a várvavárt munkaerő-felvétel?

Igen, ígéretünkhöz híven, megkezdtük a munkatársak felvételét a METRANS új csepeli konténertermináljára. Az átrakóállomás indulását 2017 elejére tervezzük, addigra nemcsak műszakilag, de a dolgozói állomány szempontjából is készen szeretnénk állni.

 

Milyen típusú állásokra várják a jelentkezőket?

A munkaerő-felvételt több szakaszban indítjuk. Először a fontosabb fizikai és irodai munkaköröket szeretnénk feltölteni. Jelenleg rakódógép- és darukezelőket, darukezelő-segéd munkatársakat, hegesztő-lakatosokat, gépész-szerelőket, depóügyintézőket, konténerátvizsgáló munkatársakat és segédmunkásokat keresünk.

 

Összesen hány fő jelentkezését várják?

Az említett pozíciókra most összesen 75 főt, ezen felül pedig a vasúti osztályra 60-70 főt tervezünk felvenni, de hamarosan újabb munkaköröket is meghirdetünk, sőt a tevékenységünkhöz kapcsolódó minden szakmában várjuk és fogadjuk a jelentkezéseket.

 

Ha 2017-ben indul csak a munka, hogyhogy már idén elkezdték a munkatársak felvételét?

Valóban, a munkaerő-felvételt már 2016 nyarán elkezdtük. A leendő METRANS dolgozóknak meg kell ismerniük az átrakóállomás működését, el kell sajátítaniuk a legkorszerűbb gépek és berendezések kezelését, tisztában kell lenniük a terminál működési rendjével, a szigorú technológiai és biztonsági szabályokkal. Ezért az új kollégáknak munkába állásuk előtt több hónapos szakmai továbbképzést szervezünk, hogy a terminál indulására mindenki felkészülten tudja, mi a feladata.

 

Magasak a követelmények a dolgozókkal szemben?

Nem támasztunk túlzott elvárásokat. Álláshelyeink többségénél a középfokú végzettség és a műszaki beállítottság az alapelvárás, a konkrét szakirányú továbbképzést már mi biztosítjuk. Ugyanakkor fontosak az olyan képességek is, mint a figyelem, a türelem, a jó memória, a logikus és gyakorlatias gondolkodásmód és természetesen a megbízhatóság. Biztosak vagyunk benne, hogy a METRANS nemzetközi hírnevéhez méltóan, az új csepeli terminálunkon is egy munkájára igényes, kiváló csapat fog dolgozni. Ehhez Csepelen minden adott: a jelentős ipari hagyományok, az itt élő jól képzett munkaerő és a lelkesedés is, amit a beérkezett jelentkezések alapján nap, mint nap örömmel látunk.

 

A munkán túl mit tud nyújtani a cég a munkavállalók számára?

A METRANS dolgozói egy folyamatosan növekvő nemzetközi vállalathoz csatlakozhatnak, ahol biztosított a szakmai fejlődés és a remek csapat. A komoly munkáért cserébe pedig hosszú távú, stabil munkahelyet és biztos megélhetést kínálunk.

 

Tervezik-e további munkahelyek meghirdetését a közeljövőben?

Az új csepeli METRANS terminálon 2017-ig összesen mintegy 200 új munkaerő felvételét tervezzük, az állások meghirdetése folyamatos.

 

Honnan értesülhetnek a csepeliek a betöltésre váró munkakörökről?

Állásajánlataink megjelennek a Csepeli Hírmondóban, de érdemes rendszeresen fellátogatni az allas.csepel.hu portálra is, ahol szintén közzétesszük az álláslehetőségeket. Természetesen a területileg illetékes munkaügyi központ felé is jelezzük, hogy milyen pozíciókra várunk szakembereket, így a munkalehetőségek még könnyebben megtalálják a csepelieket. Az állásjelentkezéseket a hr@metrans.hu címen folyamatosan várjuk!

31 hozzászólás “Csepeli METRANS: Jövőre 200 munkahellyel indul az új konténerterminál” bejegyzésre

  1. Csepelsziget überalles szerint:

    De jó lesz, ezek is a Rákóczi úton fognak araszolgatni az M0 felé?

  2. Pitya szerint:

    Részben igen. A többi konténert vasúton fogják szállítani. A csepeli HÉV megszüntetése után, annak helyén töltésen vasúti síneket telepítenek és beviszik a szerelvényeket a ferencvárosi rendező pályaudvarra. A színház és főleg az irodaházak elöl eltűnik a HÉV, a METRANS boldog, fél Csepel-sziget szív…

    Valaki tényleg elhiszi azt a maszlagot, hogy az olimpiai falu miatt KELL megszüntetni a HÉV-et?

  3. admin szerint:

    Kedves Pitya!

    A csepeli HÉV-et nem megszüntetni akarják, hanem gyorsvillamosként tovább vezetni a belvárosig. Valamit nagyon félreolvasott.

    Ez a megoldás gyorsabbá és akadálymentessé tenné a közlekedést. Rengeteg idős vagy mozgássérült ember számára pedig lehetővé tenné a normális közlekedést, amire ma nincs lehetőségük. Ezt bizony támogatja az önkormányzat, és a mozgássérültek valamint a nyugdíjasok szervezetei is. Emellett akik számolnak, szeretnének nyáron légkondis szerelvényeken gyorsabban beérni a belvárosba, azok is támogatják.

    A munkahelyteremtést is sokan támogatják. Átlag feletti fizetésű munkahelyek jönnek létre, a cég pedig iparűzési adót fog fizetni.

  4. jocosaurus szerint:

    admin: Akik ellenben nem csak számolnak, hanem tudnak is számolni, azok azt is tudják, hogy sem a Nagykörút, sem a 2-es villamos vonala nem fogja elbírni ezt a többletterhelést, amit a csepeli HÉV utasai jelentenének (teljesen más dolog az utasokat rávezetni, mint most, vagy egy villamost Csepelről). Az egészből nem is lesz semmi. Olimpiára nagyon kicsi az esélyünk, de még ha lesz, a helyszínek időközbeni megváltoztatása miatt már akkor sem szükséges a HÉV-et villamossá lefokozni, pláne egy ilyen rosszul megvalósított villamosra, ami bár alacsonypadlós, légkondis (HÉV-vonatból ugye ilyen elképzelhetetlen), de csúcsidőben megbízhatatlanul, túlterhelten közlekedő, és lassú a kialakult dugók miatt. Teljesen légből kapott a terv, nem véletlen tiltakoznak ellene szakmabeliek is.

  5. jocosaurus szerint:

    Ha véletlen lenne is villamos, az kb. úgy valósulna meg, hogy egy részük elmenne az 1-es, 2-es irányában, de ezek ma sem olyan sok embernek alternatívák, a 4-6-os vonala a sláger, tehát erre az irányra kell koncentrálni. Az meg valahogy úgy valósulna meg, hogy kis szakaszon közösködne a 2-es és 24-es villamosokkal (ez sem olyan magától értetődő, de tegyük fel, ez még működne), itt ugyanúgy, ahogy most a 24-es, a Haller utcán bemenne, egészen a Mester utcáig, ahol rátérne az 51-es villamos vonalára. Innen legfeljebb minden 7. Csepelről érkező villamost engednék rá a Nagykörútra, ha (és ha ez így meg is valósulna, általában akkor sem lennénk előrébb, hiszen 7-ből 6 nem menne rá, ugyanúgy át kellene szállni)! Nem véletlen, hogy az 51-es villamos nem megy rá a körútra, pedig az csúcsidőben is csak 10 percenként közlekedik, nem pedig 3-4 percenként, ahogy az ebbe az irányba jövő csepeli villamosnak kellene.

    Akkor számoljunk picit a menetidővel:
    Csepel lakott területén belül a villamos nem lehetne gyorsvasúti jellegű, túl sűrűn kell közlekednie, tehát lámpát kapna. Ezzel együtt valószínűleg nyerne 1 percet a HÉV-vel szemben. Ezt a Kvassay híd után aztán el is veszítené, hiszen hosszabb és lassabb útvonalon érne a Közvágóhíd egy másik részéhez, ahol ma a 2-es és 24-es villamosok végállomása található. Tehát akkor 11 perc eddig (mint a HÉV). Innen számolhatunk a 24-es villamos menetidejével a Haller utca / Mester utca megállóhelyig, ez +5 perc. Innen az 51-es villamos menetidejével számolhatunk, az +3 perc a Ferenc körútig. Összesen 11+5+3=19 perc. +6 perc a HÉV-hez képest.

    Innen az esetek többségében ugyanúgy át kellene szállni a 4-6-osra, ehhez két zebrán kell átmenni, de ezzel együtt is kevesebb idő lenne, mint ma a HÉV-ről, és előrébb is van a villamos 1-2 percnyivel, tehát legyen mondjuk 3 perc nyereség az átszállás. Összességében Még akkor is 3 perc veszteség a HÉV-hez képest, de ha 80 lenne a max. megengedett sebessége a villamosnak a Szabadkikötőtől kezdve a Közvágóhídig, akkor sem jönne ki nyereségesre. Hogy ugyanannyira jöjjön ki, mint a HÉV, ahhoz ott bőven 100 felett, 150-nel kellene száguldoznia átlagban (miközben a híd előtt lassítania kellene), így tenné meg 1 perc alatt a Szabadkikötő Közvágóhíd kb 2.5-km-es távolságot. ÉS még akkor is csak ott tartanánk, ahol most a HÉV. A 2-es villamos vonala jobb alternatíva lenne a Borárosig, de ahhoz több helyen át kellene építeni a 2-es vonalát (hogy nagyobb kapacitású villamosok közlekedhessenek rajta). Akkor lehetne nyerni 1-2 percet a HÉV-hez képest, de még mindig át kellene szállni az esetek többségében a nagykörúti villamosra. Szóval világmegváltó ötletnek beharangozni ezt az egészet enyhén szólva túlzás.

    Egyetlen értelmes alternatívát tudnék mondani: a borárosig teljesen a mostani HÉV-pályát felhasználva rátérni a Lónyay utcára, onnan pedig a kiskörútra. Az jó eséllyel megvalósítható lenne. Az 5-ös metróhoz képest az is rosszabb, de az legalább előrelépés lenne rövid távon, nem legfeljebb (!) egy helyben toporgás.

  6. lolka szerint:

    admin szerint:
    2016. november 28., hétfő – 22:54

    “Ez a megoldás gyorsabbá és akadálymentessé tenné a közlekedést. Rengeteg idős vagy mozgássérült ember számára pedig lehetővé tenné a normális közlekedést, amire ma nincs lehetőségük. Ezt bizony támogatja az önkormányzat, és a mozgássérültek valamint a nyugdíjasok szervezetei is.”-Csepelen ilyen sok lenne a mozgássérült és idős ember?…

  7. jocosaurus szerint:

    lolka: Ez meg a másik dolog. A HÉV-nek csúcsidőben van magasan a legnagyobb forgalma. Ilyenkor dolgozni, tanulni járó emberekkel van tele, nem nyugdíjasokkal, mozgáskorlátozottakkal. Semmi bajom azzal, ha ezeknek az embereknek könnyebbé teszik az utazást, de ne a dolgozni, tanulni járó 10 ezres nagyságrendű tömeg kárára. A HÉV üzem fenntartása mellett is cserélhetőek lennének a szerelvények légkondisra, alacsonypadlósra, tehát meg lehetne oldani, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.

  8. Betke szerint:

    Admin, mai hìr, hogy a 3-as metró felújìtàsa miatt a bkv a peremkerületekrõl viszi el a jó kis alacsonypadlós-légkondis buszokat és megkapjuk a régi, de felújìtott magaslépcsõs nyàron jó meleg jàrmüveket! Oda az idõsek és a mozgàssérültek kényelmes közlekedésének!

  9. admin szerint:

    A mai hír az kedves Betke, hogy visszavonta a túl magas árajánlatok miatt a hármas metró felújítására vonatkozó tendereit a BKV. http://pestisracok.hu/visszavonta-harmas-metro-felujitasara-vonatkozo-tendereit-bkv/

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Betke!
    Egyszer arról volt szó, hogy a 280-as szériát felújítják, mert igénytelen és a legtöbb utast tudja szállítani. A vége mi lett? Vashulladék.
    A 3-as metrónál boritékolható, hogy addig húzzák, amíg baj nem lesz!

    A cikkhez egy töprengés.
    Hol fog a vonat eljutni a telephelyig?
    Hol egy nyomvonal?

  11. admin szerint:

    Kedves jocosaurus, ezer sebből vérzik, amit írt. Több cikkben is írtunk a gyorsvillamos tervéről, inkább olvasson utána a témának, mielőtt ír róla.

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    admin!
    Amiket Önök és mások is írtak, már több fórumon szakemberek tényekkel alátámasztották, hogy a 2-es, valamin a 4-6-os vonalára nem lehet rávezetni. A megvalósulás vége nem tud több lenni, mint a Lágymányosi hídnál lehet sétálni tovább, mert a vasúthoz ott nem nyúlnak, az tuti biztos.

  13. Betke szerint:

    Admin, a felújìtàst ’17 nyaràn elkezdik(Tarlós úr nyilatkozta), jusson eszébe ez a beszélgetés, ha a hõségben igénybe kell vennie a bkv-t Csepelen és nem az alacsonypadlós, légkondis busz közlekedik! Ha csak nem gépkocsival furikàzik?!

  14. jocosaurus szerint:

    admin: Írtak, csak hülyeséget sajnos. Az olimpiával kapcsolatos kormányhatározatokból, amelyek megjelentek a közlönyben, kiolvasható a valóság. Inkább maguk nézzenek utána a dolgoknak.

  15. jocosaurus szerint:

    fghfjhgkjhk:

    Attól még, hogy a közvágóhídnál megáll a villamos, az a tömeg ott lesz, és tovább akar utazni. Vagy az 1-essel, vagy a 2-essel, vagy a 24-essel, mint értelmesebb alternatívák. Szóval az sem megoldás.

    Egyébként pedig az 51-es villamos már a Közvágóhídtól nincs messze, nem muszáj rávezetni a 2-es/24-es vonalára, mehet rögtön oda. Akkor megvalósítható a dolog (mivel az 51-es szinte az egyetlen villamos a környéken, amiben van kapacitástartalék), csak a világon semmit nem nyer vele senki. Se rövid, se hosszú távon.

  16. jocosaurus szerint:

    De azt hozzá kell tenni, hogy ha kapásból az 51-es vonalára megy, akkor is 20 perc lesz, mire eléri a körutat a mostani HÉV-vá-ról indulva. Menetrend szerint. A valóságban ennél több is lehet, aki már utazott az 51-es villamossal, tudhatja, hogy bőven előfordul eltérés, pláne azon a szakaszon.

  17. Surci szerint:

    Bar az alap tema a metrans-volt elmentunk a hev fele. Ehez nekem is van hozza fuzni valom.
    Nem szamolgatok menetidot utas legyszamot stb.
    Dicso onkormanyzati vezetoink felepitettek a “gyonyoru” orszagzaszlos emlekmuvet mert az 50-60eve ott volt es a mult a tortenelem resze Arpad foldjenek a magyar ipar bolcsojenek.
    Csepeli lokalpatriotakent kozlom a hev tobb mint 100 eve resze csepelnek a tortenelmunknek.
    Pont itt az infon megy a sorozat a regi fenykepekkel szinte az “osidok ota” a hev resze csepelnek.
    Lehet kolteni kell ra fel kell ujjitani de csepelhez tartozik.

  18. Balos szerint:

    Jocosaurus: ha csak a várakozási és átszállási időket nézzük, már dugába dől a szerencsétlen összekapargatott számításod. És akkor még nem beszéltem arról, hogy tényleg mindenki használhatná a villamost, nyáron lenne légkondi az össznépi összesülés helyett, és hogy a 2-es vonala vagy a 4-6-os ma is elviszi a csepeli HÉV tömegét,tehát szimpla baromság, hogy nem bírná el.

    Az ötlet nem új, nem fideszes, szakemberek találták ki több mint 10 éve.

    METRANS: az az ötlet sem új, hogy munkahelyek nélkül nincs város, és nincsenek útfejlesztések. A világ végéig várhatnátok, hogy előbb legyen ötsávos utunk, és majd utána jön pár logisztikai cég, ami majd kihasznál belőle egyet.

    Felejtsétek el ezeket a hülyeségeket. Amúgy a METRANS annyira veszélyes, mint a sarki ABC vagy a szomszéd sínpár, pályaudvar. A DK meg a Jobbik csak azért ellenzik, mert fejlődik a kerület, és ez nekik most nem jó.

  19. fghfjhgkjhk szerint:

    Balos!
    Ön csúsztat!
    A HÉV-vel érkező embereket visi tovább a 2-es és a 4-6-os, nem a szerelvények mennek rá a pályákra.

    A többletforgalom is rendben lesz Ön szerint, elbírja az úthálózat?

  20. jocosaurus szerint:

    Balos: A várakozási idővel azért nem számoltam, mert nagyrészt össze vannak hangolva a járatok, amennyire ez lehetséges. De te majd ne felejts el számolni a dugóban eltöltött várakozási idővel, mert az lesz. A várakozási időben, amit nyersz, az ahhoz képest kutya füle. Az átszállási idővel meg számoltam. De én reálisan, az az, hogy az esetek túlnyomó többségében, tehát általában át kell majd szállni a 4-6-os villamosra.

    Ugyanis:

    A gond a dél-budai irány az egyetemisták tömege miatt. Nem vonhatnak el onnét kapacitást, mert így is kevés. Ha villamos jön Csepelről, akkor annak a villamosnak vissza is kell mennie Csepelre. Jórészt kihasználatlanul tenné ezt a reggeli csúcsban. Eközben nem járhat Dél-Budára ugyanannyi villamos, mert a nagykörúton nem fér el több villamos, mint amennyi most megy.

    Az MKK is ezen a véleményen van:
    http://index.hu/belfold/budapest/2016/10/19/olimpia_leporoljak_az_ujpalotai_gyorsvillamos_terveit/

    “Ha nem változtatnak a mesterterv közlekedési tervein, akkor az MKK szerint a főváros jó sok pénzért felszámolja a H7 HÉV belső szakaszát, kiépít egy, az olimpia után feleslegessé váló villamosterminált, és hosszú távra tönkreteszi a Nagykörút dél-budai szakaszának és Csepelnek közlekedését, ahelyett hogy a saját Balázs Mór-tervében szereplő módon továbbfejlesztené őket.”

    A szakma egyébként soha nem támogatta ezt az agymenést. Lehet, hogy felmerült politikusokban, hogy a 2-es vonalára, vagy a 4-6-os vonalára, de komoly szaktekintély (és nem valami pártkatona) nem járatja le magát ilyen légből kapott ötletekkel.

  21. jocosaurus szerint:

    Balos: Ja, és mint már említettem, ahhoz nem kell villamos üzemmódra cserélni a HÉV üzemmódot, hogy légkondis, alacsonypadlós legyen. Szóval ez rémségesen gyenge indok.
    Jártál-e már a MÁV Stadler Flirtjén például?

    De már akkor a 70-es években, maga a LEW is legyártotta volna alacsonypadlósra a most MX-nek ,MXa-nak nevezett szerelvényeket, légkondit meg lehet bele szerelni utólag, ahogy azt meg is tették az egyik szentendrei HÉV-szerelvény esetén. Szóval a feladat nem egyenlő azzal, hogy ha HÉV-et akarunk, akkor nem is lehet alacsonypadlós, légkondis, modern. Ez hülyeség. Olyat gyártanak le, amit kérünk.

  22. jocosaurus szerint:

    Valahogy nem is értem, hogy gondolkodni tudó emberekben hogy nem merül fel, hogy a HÉV-járatok is cserélhetők modern HÉV-vonatokra.

  23. Csepelsziget überalles szerint:

    Egy kb. Szolnok/Szombathely lakosságának megfelelő lélekszámú (75-80 ezer fő) kerületet akarnak a jelenleg 800 fős kapacitású HÉV felének megfelelő villamosokkal összekötni a belvárossal. Ehhez csak gratulálni lehet.
    Nagyobb menetidőt hazudnak, akkor a csepeli HÉV nyomvonala és a Rákóczi út kereszteződéseiben lévő HÉV átjárókban az autók mégis hogyan fognak áthaladni?
    Garancsi luxuslakóparkja és a lázálmaikban szereplő olimpia oltárán feláldozzák a 80 ezer csepeli lakost, hiszen a szemükben az itteniek úgyis csak lakótelepi prolik.

  24. Lovas szerint:

    Csepelsziget, akkor a félmilliós lakosságú budapesti városközpont nagy bajban lehet a villamosokkal 🙂

    Szánalmas ez fejlesztés ellenesség. Én örülnék, ha gyorsabban és átszállás nélkül mehetnék a belvárosba.

  25. jocosaurus szerint:

    Lovas: Nem is tudtam, hogy a Belvárosban csak villamosok közlekednek. Én úgy tudom, hogy mind a négy metróvonal keresztülmegy ott.

    Itt a hangsúly azon van, hogy a csepelieknek ez az irány a fő csapásirány, tehát a Kvassay híd felé. Azon a szűk keresztmetszeten megy ki a csepeliek többsége.
    Egy gyorsvasutat, aminek még forgalma is van, főleg a csúcsidőben, nem túl elegáns dolog villamosra cserélni. Csúcsidőszakban 5500 utas/óra/irány itt a maximum. Erre már a közúti gyorsvasút a javasolt jármű a fajlagos üzemköltség miatt. Igen, tudom, a 4-6-os, de valójában az sem jó megoldás, hanem szükségmegoldás. Erősen hiányzik onnan egy metróvonal, mert ilyen forgalomra jobb helyeken metrót üzemeltetnek. Nem véletlenül a 4-6-os a világ legforgalmasabb villamosa. Nem biztos, hogy az akkora nagy érdem. Én személy szerint rühellek a 4-6-oson utazni.

    Másrészt jöttök itt az öregekkel, hogy ők nem tudják használni (ami erős túlzás; nyilván nem kényelmes felszállni, de attól még használni éppenséggel tudják). Csak tudnám, hogy akkor vidéken, ahol még ennél is magasabb padlószintű vasúti kocsik is előfordulnak, hogy sikerül sok-sok idős embernek felülni a vonatra.
    Aztán ott van az a tényező is, hogy a beszállás az egy kb. fél-egyperces művelet. Ellenben a villamoson jóval kevesebb az ülőhely. Utána elég jó esély van rá, hogy a 15-20 perces utat végigállja. A HÉV-en jelenleg bármelyik időszakban lehet találni ülőhelyet (középen, hátul ugye nem használják úgy ki). Könyörgöm, mikor komfortosságról beszélünk, ezt ne felejtsük már el. És akkor még mindig az elavult HÉV-járművekhez viszonyítjuk csak, de még ehhez képest is komfortosság terén: amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon.

    Egy Stadler Flirt alacsonypadlós, légkondis, és ugyanúgy van rajta sínfék, mint a villamoson, tehát nem muszáj 25-30-cal cammognia Csepel belvárosában, mehet gyorsabban. Ezen kívül a HÉV üzemmód miatt lámpát sem kap. Ki ne találjuk már, hogy a HÉV így is olyan nagyon rossz lenne (megjegyzem, egy felmérés szerint a többség így sem találja annak, a villamospártiak kisebbségben vannak). Pláne, ha meg is hosszabbítanák 1-2 km-rel.

  26. Nagyapó szerint:

    Nagyon érdekes, hogy a mindenkit hülyéző “szakemberek” még egyszer sem írták le, hogy a H7-es HÉV-en hány személy utazik óránként, vagy naponta. Valamint, hogy milyen fejlődés várható.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. jocosaurus szerint:

    Lovas: Mellesleg ez nem fejlesztés-ellenesség. Miért kell kiforgatni? Az a baj az egésszel, hogy nem fejlesztés. Nem az. Elmondom, mit csinálnak. Megszüntetik a csepeli HÉV síneit a Közvágóhíd-Boráros tér szakaszon. Lesznek helyette más sínek? Nem, nem lesznek. Az utasok tömege tegyük fel, megmarad (és nem váltanak autóra). Azaz szűkebb keresztmetszeten akarjuk ugyanazt az embermennyiséget átpréselni. Ez miért fejlesztés?

    Aztán ott van a 4-6-os vonala. Ahhoz nem véletlen nem nyúltak hosszú-hosszú időkig, azaz szigetüzemmódban közlekedett. Jelenleg közösködik a 17-es villamossal egy szakaszon. De az eleve nem olyan sűrű közlekedésű járat, óránként 8 darabról van szó per irány. Csepelről a 4-6-os irányába kb. 4500 emberrel kell számolni, ha 300-as utasszámmal számolunk per villamos, ami már egy elég tisztességesen megtömött villamos, akkor a legnagyobb csúcsban óránként 15 villamossal lehetne ezt megoldani. Mivel a maximumon mennek itt a villamosok, ezt a 15 villamost Csepel elvonná Dél-Budáról. Kb. feleannyi villamos menne a Petőfi híd budai hídfő megállóhoz. Ez nagyon nem reális, hiszen itt a reggeli legnagyobb csúcsban most is tömött villamosok közlekednek. És hülyeség is lenne, mert Csepel felé menne szinte üresen ugyanaz a villamos. Annak mi értelme lenne, miközben Dél-Budán erős villamoshiány lenne?

  28. jocosaurus szerint:

    Nagyapó: De, leírták. Konkrétan Tarlós mondta ki még éveleje környékén, hogy a csúcsban 5500 utas/óra/irány. És mivel maga mellett érvelt, kétlem, hogy többet mondott volna.

    De akkor beszéljünk még Tarlósról picit, mit mondott ő néhány éve ezzel kapcsolatban még ellenzékben:
    http://csepel.info/?p=3146

    “A négy HÉV-vonal közül három vezet az agglomerációba, a szentendrei, a gödöllői és a ráckevei, míg a csepeli HÉV el sem hagyja a várost, így azt nem is tudják odaadni a MÁV Startnak – mondta a politikus. Szerinte ezt a vonalat villamosvonallá akarják „degradálni”, holott egy HÉV-kocsi nagyjából annyi embert képes szállítani, mint egy komplett villamosszerelvény. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője több mint hibának, bűnnek tartotta, hogy a közszolgáltató cégeket sorra engedi ki kezéből a város.”

  29. jocosaurus szerint:

    Nagyapó: Mellesleg az valóban érdekesebb lenne, hogy ha nem lesz olimpia, akkor milyen fejlesztés várható pl. a HÉV-vel kapcsolatban, vagy hidak építésével kapcsolatban. Erről nincs szó, pedig a realitás az inkább ez.

  30. kispajtás szerint:

    Nagyon jó ez az olimpiai pályázat, jó sok pénzbe is kerül.
    De a döntéshozók korábban még egyikre sem mondták azt, hogy pocsék, mint ahogy a budapestire sem.
    Egyszerűen kihirdették, hogy ki nyerte el az olimpia rendezési jogát.
    Addig sem ártana az eufóriát és a költségeket visszafogni.
    Valóban szükség lenne hasznos fejlesztésekre, hiszen ha a kerület központjától számított 1 km-es sugarú körön belül sétálva egy fél óra alatt legalább húsz olyan fotót lehet csinálni, amiről bárki azt hinné, hogy Ukrajnában készültek.
    Így hát kedves Urak, maradjunk a realitásoknál!

  31. ennyi szerint:

    admin miért kell mellébeszélni?

    “Ez a megoldás gyorsabbá és akadálymentessé tenné a közlekedést.”
    hatástanulmány?
    minél lenne gyorsabb? a 2-es villamos jelenleg az OBI-tól a borárosra menetrend szerint 6 perc alatt ér be…
    aztán majd a soroksári utat keresztezve a mester utcán át egy 55m-s villamos bemegy az amúgy is zsúfolt nagykörútra?

    az 5-ös metrónál is gyorsabb lenne?

    “Rengeteg idős vagy mozgássérült ember számára pedig lehetővé tenné a normális közlekedést”
    ez nem villamos vs nagyvasúti üzem kérdése. metró vagy HÉV jellegű üzem esetén is lehet normális járműparkot beszerezni, ez nem csak a villamos sajátja.
    vagy pl elővárosi motorvonatokon sem járnak nyugdíjasok és mozgássérültek?

    ” szeretnének nyáron légkondis szerelvényeken gyorsabban beérni a belvárosba, azok is támogatják.”
    elásd előző. ez nem függ attól, hogy villamosként működjön a jövőben.

    2014ban még a fidesz is kálvin tér/astoriáig történő hosszabbítást tervezett.

    csepel bevárosi szakaszon le a kéreg alá, ady után mehet a jelenlegi pályán, OBI-nál le a kéreg alá, borárostól mélyvezetés astoriáig, meghagyva a későbbi továbbépítés esélyét.
    normális járműpark, nem 40éves szerelvények.

    ja a 4-es metró kálvin téri állomása eleve úgy lett tervezve, hogy ki lett hagyva a hely a HÉV/5-ös metró megállójának, azért van a törés a mozgólépcső-sorban.

    “Több cikkben is írtunk a gyorsvillamos tervéről”
    attól, hogy írtál, még nem leszel szakember. és ahhoz nem is kell annak lenni, hogy az ember félperc alatt belássa, hogy baromság.

Itt lehet hozzászólni !