Újítsuk meg Csepelt közösen! – közönségszavazás az átalakuló Kossuth Lajos utcai üzletközpontokról

Csepel.hu

plakat_a3-1

Szavazzon Ön is!

Részletek: http://www.szavazas.csepelarca.hu/

29 hozzászólás “Újítsuk meg Csepelt közösen! – közönségszavazás az átalakuló Kossuth Lajos utcai üzletközpontokról” bejegyzésre

  1. q szerint:

    Respect az önkorinak, ma láttam a postaládában a kiadványt. Nagyon ráfér már azokra a felújítás és a zöldtető nagyon jó ötlet, már régóta mondom, hogy oda az kéne.
    Egyetlen félelmem van, mégpedig az, hogy a sétáló utca jelenleg nonstop tele van a saját szarukban fetrengő részeggel. Tartok tőle, hogy a megújult üzletházak környéke és teteje is velük lesz tele.

  2. Betke szerint:

    Valóban örülünk az ötletnek, régóta szinte állandó téma az ottani körülmények! de ez a felújítás is csak akkor fog érni valamit, ha a környék lakói illetve “átmeneti” lakói is tesznek ez ügyben valamit! Az előző felújítás után is egy ideig minden jó volt, aztán jött a 9. kerület rehabilitációja, amit Csepel jól megkapott!:(

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Betke!
    A IX. kerület mind a mai napig vesz piaci áron lakásokat, neppereken keresztül.
    Az épületeket, értelmezésem szerint ledózerolnák, mert “szocreál”, de egy vázat meg ám hagyni és azt úragondolva átépíteni.
    Örülnék, ha ott rend lenne, de a környék maga olyan, hogy az ott lakók és áthaladók egy része az újat és szépet is le fogja lakni, mint ez is le van lakva.

  4. jocosaurus szerint:

    Végre valami értelmes dolog, nekem a ‘lebegő séta’ nyerte el leginkább a tetszésem, de szívem szerint többre is szavaztam volna (jobb lett volna, ha 3-at, 5-öt meg lehet jelölni). Viszont az a félelem is jogos, hogy a helyi lakosok mennyire fogják értékelni, becsülni. Sok olyan hely van sajnos Csepelen, ahová egy beállót nem érdemes tenni a buszmegállóba, vagy egy új kukát, mert darabokra szedik, felgyújtják stb.
    A felújított, újra kifestett házak között is rengeteg az összefirkált. Akár már másnap képesek megrongálni. Emögé viszont kár egyetlen kisebbségi csoportot vagy akár szegényeket képzelni, a graffitizés, tegelés stb. igazából inkább magyar hobbi, és ott is a jobb módúaké, hiszen az alapanyag nem éppen fillérekbe kerül. Még az sincs kizárva, hogy más kerületből jönnek az elkövetők.

  5. fradi ultra szerint:

    A csöveseket is eltüntetik vagy kerülgethetjük tovább a hányás és húgytócsáikat?

  6. kispajtás szerint:

    A Pláza is vergődik, nem értem, hogy akkor mi értelme van a Kossuth Lajos utcai üzletközpontok megújításának? A piac is egy kőhajításra, így hát győzzön meg, aki tud, hogy mi értelme az üzletsorok és a “bankutca” megújításának?
    Csak nem egy vagon pénz elköltése a cél?
    Ami ebből következhet, azt már úgyis tudja mindenki.
    Pénzről szól a történet, nem is kevés pénzről. De hát ilyen világban élünk…

  7. Tündér Ilona szerint:

    A látványtervek azért a most ott tartózkodó és közlekedő emberekkel lennének ütősek.
    Vagy lehet, hogy a tervezők már tudják, hogy lakosság csere lesz.:D

  8. ennyi szerint:

    le kell bontani!!

    HÉV-et kéreg alá az ady-tól, és a Kossuth helyett a Rákócziból csinálni főutcát, oda telepíteni át ezeket a funkciókat, és a buszjáratokat is.
    a Kossuthból pedig sétáló utcát kell csinálni, ahogy Erzsébeten is történt jó 30 éve.
    ennyike

  9. Betke szerint:

    Ennyi szerint: ez túl szép, de érdemes lenne elgondolkodni az illetékeseknek!

  10. q szerint:

    Igen, ezen felül a Kis-Dunát fel lehetne vezetni a Táncsics Mihály utcáig, ahol egy hajózható csatorna lehetne egészen az 5-ös metró végállomásáig.

  11. csaba péter szerint:

    Mindegy miről van szó , csak a figyelmet valamivel el kell terelni a lenyúlt százmilliókról.

  12. csaba péter szerint:

    T Admin Tényleg ezt már valaki megírta? és hol?

  13. margitkovacs szerint:

    Akinek tetszik az ötlet, az biztos nem a környéken lakik és nem kell hallgatnia a lebegő sétáló emberek kurjongatásait egész nap. Így sem tudunk a nagy zajtól a forgalomtól pihenni még vasárnap sem. Mi lesz ha ezeket a hülye ötleteket megvalósítják? Ajánlom vigyék oda ezeket a szórakozó központokat azok környékére akik szeretik az ezzel járó szünet nélküli éveken keresztül tartó zajt, a csöveseket lásd a Sétáló utca környékét, ott nem lehet pihenni soha. lásd a romákat, csak velük van tele éjjel nappal a szórakozó helyek. Ha ezt megvalósítják majd az itt élők fel fogják mérgükbe gyújtani, ha már az örület határán lesznek a sok mocsoktól, a szórakozó emberek mocskos ordításait, kurjongatásait nem bírva. Egy ideig lehet bírni, de nem egy életen keresztül pihenés nélkül élni, mások kényének kedvének kiszolgáltatva. Nem helyeslem ezt a beruházást. Kik fogják a tető kerteket rendbe tartani, hisz a parkolóknál elültetett kis fákat sem locsolja senki. Évről évre kiszáradnak. Micsoda szép látvány lesz a száraz kóró a tetőn, amire 300 lakás fog nézni. Kinek a hülye agyszüleménye ez az egész? Ki keres rajta a mi élet körülményeinket, egészségünket feláldozva több milliót ugyan? Vigyék oda ezeket a szórakozó központokat az ők lakásukhoz közel vagy a Dunapartján állítsanak fel ilyen vidámparkokat és ne az amúgy is túlzsúfolt Kossuth Lajos utcán. Újítsák fel őket úgy hogy az az emberek életkörülményeiket ne rontsák már tovább hiszen így is élhetetlen a FIDESZ Irodánál hajnalig tartó kocsmaként üzemelő kávézó, forgalom, parkoló, Tescó, Penny és az üzlet előtt kikötött órákig csaholó kutyák miatt, dudáló, beriasztott kocsik parkolása következtében. Nagyon szép látvány lesz a csövesekkel teli belvárosi utca. Hajrá nagy ész!!!! Csak a hasznod érdekel?

  14. József Balog szerint:

    Az M0-ig ígérték az útépítést a Duna part mentén, azt fejezzék be. Így a Kossuth Lajos u. és a Rákóczi u-t is tehermentesítenék. A Kossuth Lajos u. Belvárosi része már így is túlterhelt, zsúfolt és élhetetlenné vált a lakók részére. A tetőtéri közösségi kertek használata szörnyű lenne. Reggeltől hajnalig csak a kint ülők és sportolók ordítozásait hallgatnák a lakók. Az egész ötlet képtelen társadalmi rétegek összeuszításáról lehet sző és a valakinek a pénztárcája dagadna az ott élők kárára.? Ha ezt megvalósítják állandó konfliktusoknak fog elé nézni az Önkormányzat. Lásd a sétáló utcát, az új játszótereket, hogy kik veszik igénybe a csövesek, romák stb. Milyen szép látvány is lesz, amikor a Csepelre jövők rögtön ilyen emberekkel szembesülnek. A látvány felemelő lesz számukra, mert a dolgozó, rendes embereknek a rendszerváltás óta sem idejük sem energiájuk nincs a közösségi tereket igénybe venni és nem is lehet és lehetne, mert azokat lásd olyan emberek veszik birtokba mint a sétáló utcát. Ez lesz a tetőtéri terekkel is és a környékbeliek nézhetik azt amit hajnalig a tetőtereken csinálnak és hallgathatják a sok süket kiabálást, fenék mutogatást láthatják majd meg a zenélést. Mondjátok mikor fognak pihenni az ott élők. A Polgármester Úr az új lakása környékére tervezze ezt a képtelen ötletű felújítást. Újítsák fel tetőterasz nélkül és úgy hogy az ott lakóknak élhető teret teremtsenek. Először minden panelt szigeteljenek le, necsak a Szövetkezeti lakásokat diszkriminatív módon. Egyeseknek minden jár ingyen, másoknak semmi, kölcsönből szigeteljék a panelházakat be. Ja a többiek nem UNIÓS állampolgárok csak a tűzhöz közelállók?

  15. Tóth kati szerint:

    A mamiék panelházát is leszigetelték,ablakokat kicserélték,és nem szövetkezeti házban laknak.Nem kell állandóan rosszindulatúan hazudozni.A fanyalgók mind kishitűek,sosem csináltak semmit,csak irígykedtek mások eredményei miatt.Nem kell rájuk hallgatni.Láttuk hogy nézett ki a kerület a tehetségtelen,sötétagyú lumpenproli szoclib vezetés alatt.Csak így tovább!Nekem az utolsó ötlet tetszik a legjobban.

  16. genovéva szerint:

    Kati, örülök, hogy mamiék házát leszigetelték, viszont rengeteget meg nem! Hogy csak a Királymajort említsem, amelyet 1979-ben építettek… Ha rendben lenne, talán mi sem fanyalognánk a cifra tervek miatt, és nem is “irigykednénk a mások eredményei miatt”.

  17. genovéva szerint:

    És az ablakokat mi is lecseréltük saját zsebből, mert különben régen szétrohadtak volna… Úgyhogy mamidék tényleg igen szerencsések:)

  18. Nagyapó szerint:

    Remélem genovéva következő beírásával így, vagy még jobban támogatja a kertes házak ingyenes felújítását, azokét a házakét, amiket a munkások a ’30-as évektől építettek és nem részesülnek állami támogatásban!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. genovéva szerint:

    Persze, támogatnám azt is “ugyanúgy vagy még jobban” de persze ugyanolyan hiábavalóan… Nem lehet mindenki elvtársnőd nagyija:)

  20. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    A családi házaknál is fizessék ki az önrészt, máris támogatom, de gondolom, hogy Ön nem fog pályázni? Etikátlan lenne! 😉

  21. Nagyapó szerint:

    Betűhalmaz! Mivel polgár vagyok, nem állambácsitól várom a megoldást. 1986-ban bevakoltattam házunkat perlites, hőszigetelő vakolattal. Igaz a “Széchenyi 1” támogatással ablakcserét végeztem. Ennek ellenére nem szidom a jelenlegi kormányt, mint azok, akiknek INGYEN végezték házuk hőszigetelését!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Nem tudom, hogy kiknek és milyen alapon szigetelt ingyen a kormány házat?!

  23. Nagyapó szerint:

    Betűhalmaz!Érdeklődjön a Kölcsey Lakásszövetkezetnél, melyik az a 800 lakás amit ingyen újítottak fel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. fghfjhgkjhk szerint:

    De milyen alapon?
    Az Csepel déli kapuja?
    🙂

  25. fghfjhgkjhk szerint:

    Melyik arculatra szavaztak a legtöbben?
    Tegnap járt le a szavazási határidő.

  26. Lapszemlész szerint:

    Már tegnap lejárt és 6:43-kor még nem virított fenn a zeredmény a honlapokon?
    Mi lenne ha hetente egyszer frissülne a csepel.hu, mint 2010 előtt?
    Még mindig a “dicsőséges 133” nap eredményeit olvashatnánk.

  27. Lapszemlész szerint:

    A Kormány valóban nem szigetelt semmit, mert a szigetelést nem ő végzi. Csak hozzájárul ahhoz, hogy legyenek pályázati lehetőségek. Szemét egy kormány ez, milyen dolog már hogy nem ők ugráltak a pallókon. Anno a Gyurcsányék se saját maguk lőtték ki az emberek szemét az utcán. Aztán mégis mindenki tudja miről beszélgetünk.

  28. Betke szerint:

    Lapszemlész , konkrétan hàny ember szemét lõtték ki?

  29. kispajtás szerint:

    fghfjhgkjhk szerint:
    Melyik arculatra szavaztak a legtöbben?
    Tegnap járt le a szavazási határidő.

    fghfjhgkjhk:
    Amelyikre a legtöbben szavaztak, az nem volt fenn a nyilvános fórumokon.
    Na csak majd meglásd! 😛

Itt lehet hozzászólni !