Ritmikus gimnasztika: Várna – Topic Dária öt bronzérme

2007. szeptember 19. NSA.hu

Kitűnő őszi kezdéssel indított válogatott versenyzőnk, Soós Viki, és a Csepeli Topic Dária, akik múlt héten a bulgáriai Várnában egy nemzetközi verseny alkalmával közösen bizonyíthatták tudásukat. 

Viki számára a verseny a patrasi kvalifikációs VB előtt egy utolsó erőfelmérő gyakorlási lehetőségnek bizonyult, a felnőttek között minden szeren fináléba került, és összetettben végül a 8. helyet szerezte meg. Azóta persze már Patrasban, a VB-n versenyez, reméljük, hogy hasonló szép eredményekkel mutatkozik be, amelyekről az NSA folyamatosan beszámol.

 

Másik ígéretes tehetségünk, Topic Dária, a Csepeli RG Club versenyzője, másik junior korosztályban indult, szintén mind a négy szerével fináléba került, és ott minden szerrel a 3. helyen végzett. Így az összetett versenyt is a 3. helyen zárta, amely azt jelenti, hogy összesen öt bronzéremmel tért haza!

 

„Pozitív élményekkel érkeztünk haza a versenyről. Dári nagyon tehetséges lány. Minden adottsága megvan hozzá, hogy a későbbiekben magasabb szinten is versenyezzen – alakja, hajlékonysága, szorgalma, kitartása segíti hozzá a jó eredményekhez. A nemzetközi bírók is nagyon elismerően nyilatkoztak róla, egymás után jött gratulálni a német, francia, és brazil bíró. Ez nagyon jól esett. – meséli edzője, Tettamanti Adrienne – Láttam Viki gyakorlatait is, talán az eddigi legjobbak voltak, nagyon jó formáját mutatta. Csak a tőle telhető legjobb tudásával adja elő a gyakorlatokat a VB-n is és semmi baj nem lesz.”

Forrás: nsa.hu

Itt lehet hozzászólni !