Beismerő vallomást tett a kiskunlacházi kislány gyilkosa

Index

A rendőrség megtalálta a 14 éves H. Nóra gyilkosát. Bár a brutális gyilkosság után a helyi polgármester “romaerőszakról” beszélt, most azt közölte, hogy nem cigány embert kaptak el a rendőrök. Egyik szomszédja szerint a feltételezett tettes maga is vitt mécsest az áldozat emlékhelyére.

Elfogták a rendőrök a Pest megyei Kiskunlacházán tavaly novemberben meggyilkolt 14 éves lány feltételezett gyilkosát – erősítette meg Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bíróság 30 napra, július 26-ig rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását pénteken délután. Az intézkedés oka a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és az, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés lehetősége.

A lány holttestére 2008. november 23-án este találtak rá a település határában. A fiatal eltűnését aznap délután jelentették be a szülők. A lány után kutatva a rendőrök és polgárőrök többször is átfésülték a környéket, a holtteste végül a város mellett, egy erdős területen került elő.

Februárban az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, miután az addigi 1 milliós díj nem hozott eredményt.

Csütörtöki lapinformációk szerint a rendőrség a brutális elkövetési mód és a földrajzi közelség szerint összefüggést keresett az idén májusi isaszegi támadások és a tavalyi kiskunlacházi gyilkosság között. A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy a héten elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint két nőt vert meg és erőszakolt meg Isaszegen brutális kegyetlenséggel.

A nol.hu szerint a helyben topogó során “valaki elszólta magát a nyomozók előtt”, hogy gyilkossági helyszín közelében korábban megerőszakoltak egy nőt, egy másikat pedig egy kapucnis felsőt viselő férfi követett.A nő eddig nem tett feljelentést, de most a véletlen információ után személyleírást adott támadójáról.

A rendőrség a pénteki sajtótájékoztatóján elmondták, hogy a gyanúsított nem ellenkezett, amikor egy rutin kihallgatás után DNS-mintát kértek tőle. A vizsgálat során aztán kiderült, hogy a férfitől származó minta megegyezik a helyszínen talált ondó és fanszőrzet mintájával.

A férfi ezt követően, csütörtök hajnalban részletes beismerő vallomást tett.

A polgármester mást hallott

Répás József, Kiskunlacháza polgármestere a távirati irodának azt mondta, hogy ő úgy tudja, hogy hajnalban egy P. József nevű, húszas éveiben járó kiskunlacházi fiatalembert fogtak el a nyomozók. Répás azt állította, nem roma származású a férfi, akit a rendőrök elfogtak.

A gyanúsított háza körül a szakadó eső ellenére sokan gyűltek össze, a gyilkosság helyszínén pedig mécseseket gyújtottak. A feltételezett tettes háza alig 200 méterre van a gyilkosság helyszínétől.

A szomszédok elmondása szerint a gyanúsított csendes, jóravaló fiatalember benyomását keltette, zárkózottan él, alkalmi munkákból, vízszerelő segédmunkásként keresi kenyerét. A helyiek elmondták azt is, hogy a fiatalember beszédhibás, bátyja néhány évvel ezelőtt öngyilkos lett, néhány éve meghalt szüleit pedig alkoholistaként ismerték a környéken. A férfi közvetlen szomszédja, az unokatestvére nem nyilatkozott a sajtónak.

Az egyik szomszéd szerint a fiatalember maga is vitt mécsest az áldozat emlékhelyére, hogy így rója le kegyeletét, és az elmúlt hónapokban jártában-keltében naponta többször is elhaladt a tett színhelye mellett.

A romákra terelődött a gyanú

A gyilkosság után többen tudni vélték, kik követték el a bűncselekményt, helyi romákra terelődött a gyanú. Internetes fórumokon sokan bosszút követeltek.

Öt nappal több mint háromezren gyűltek össze Kiskunlacházán, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. A tüntetésen felolvastak egy nyílt levelet, amelyet a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és más közjogi méltóságoknak fogalmaztak meg. Ebben az önkormányzat követeli a közbiztonság megerősítését, egy állandó rendőrőrs felállítását, valamint azt, hogy szigorúbban büntessék az erőszakos bűncselekmények elkövetőit és bővítsék a polgárőrség hatáskörét. A polgármester “romaerőszakról” beszélt.

Bocsánatkérésre szólítják fel a polgármestert

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke bocsánatkérésre szólította fel a kiskunlacházai polgármestert romaellenes kijelentései miatt. Kolompár szerint Répásnak minden kiskunlacházai roma családtól bocsánatot kellene kérnie, mert korábbi viselkedésével felelőssé tehető a településen eluralkodott roma-ellenes hangulatért. Ezen felül szerinte Répás Józsefnek el kellene gondolkodnia, hogy viselkedése, hozzáállása alapján alkalmas-e a település vezetésére.

Draskovics biztos volt a sikerben

“Percnyi kétségem sem volt afelől, hogy a Pest megyei rendőrség, amely képes volt 33 emberölési ügyből 32 bűncselekmény tettesét bíróság elé juttatni, megtalálja a 33. bűnügy elkövetőjét” – mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Draskovics Tibor közölte: a sok munka meghozta eredményét, “hihetetlen sokat dolgoztak a kollégák, nagy erőfeszítéseket tettek”, a legmodernebb technikákat használták, több száz DNS-vizsgálatot végeztettek el.

Forrás: Index

66 hozzászólás “Beismerő vallomást tett a kiskunlacházi kislány gyilkosa” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Az ügy kísértetiesen hasonlít a Mortimer esetre: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mortimer-%C3%BCgy

    Vonáék vajon bocsánatot fognak kérni a cigányoktól?

  2. Prendick szerint:

    Nos, én még egyáltalán nem vagyok meggyőzetve a közismerten igazmondó Draskovicstól.

    Például nem értem, hogy miként lett a kezdeti több elkövetőből egy darab, amikor egész világosan több különböző dns mintáról beszéltek hónapokig?

    Aztán az sem világos, hogy miért éppen akkor lett eredmény, amikor Draskovicsnak megmozdult a széke?

    Elhiszem, hogy ott volt a vöröshajú, dadogós falubolondja, de miért lehetünk biztosak benne, hogy egyedül volt?

    Engem inkább a móri esetre emlékeztet az ügy. Ott is biztosra mondták Kaisert.

  3. Gordon szerint:

    Sajnálom a kislányt, a cigányozástól és a szokásos jobbikos handabandázástól már nem lesz újra köztünk. A bűnösnek származására való tekintet nélkül bűnhődnie kell. Részvétem a szülőknek és a rokonoknak.

  4. admin szerint:

    Prendick, kicsit megszerkesztettünk, mert az ötödik bekezdés utolsó tagmondatában túllépted a határt.

  5. Prendick szerint:

    Már megint egy tyúkszem. 😀
    Akkor viszont kérném a teljes mondat törlését, mert így nem én mondtam, hanem te. Az meg nem ugyanaz így, hogy a lényeg hiányzik.

  6. admin szerint:

    Prendick, kérésednek megfelelően töröltük a teljes mondatot.

  7. Prendick szerint:

    Köszönöm.
    Megszerkesztve eléggé mást jelentett és úgy már nem vállaltam volna.

  8. Jeniszej szerint:

    Nem tiszta előttem a tudósítás. “dadogós, falubolondja, isaszegi támadások.” Ki kicsoda mit tett, DNS-ek többes számban, halottam lehet, valószínű, helyben topogó során “valaki elszólta magát a nyomozók előtt”
    Elég kusza hír!

  9. Csepel-sziget szerint:

    A moszados cigánysoron történt gyilkosságok ügyében mikor kapunk valami jól felépített áleredményt, engem csak az érdekelne.

  10. Prendick szerint:

    Khm, közben megsajnáltam Draskovicsot. Gondolom vezető hírt akart, nagy, országos csinnadrattával, erre elvitte előle az egészet Michael Jackson halála. Futólag néztem az egyik hiradót és egész végére került a “nagy fogás”. Biztos nem így tervezte.

  11. Prendick szerint:

    Közben még egy-két furcsaságot felfedezni véltem. Nézegettem a helyszíni riportot. Egészen arra emlékeztetett a lakása, mint a közelmúltban bemutatott “csicskák”-é. A szomszéd szerint volt valami munkája, “néha értejött egy kocsi és elvitte”.
    Na most, aki ilyen körülmények között él, azt senki nem viszi el kocsival dolgozni, ha csak nem egy kocka Lada az a kocsi.

    Ha összekapcsoljuk a több dns mintáról szóló hírrel, meg a környékbeliek egész határozott nézeteivel, valahogy az a kép bontakozik ki, hogy azon az estén lehetett egy kocsi, benne néhányakkal. Volt benne egy “csicska”, aki az utolsó lehetett az erőszakban és neki kellett behúzni a bokorba a holttestet.

    Ne legyen igazam. De amig egy cseppnyi kétely is férhet a magányos elkövető mostani verziójához, nem zárható le nyugodt lelkiismerettel az ügy.

  12. Attila szerint:

    Manitu, Mortimer is cigány volt, az az ügy teljes bukás volt, mert akkor is rasszizmust kiáltoztak.
    Másrészt, ha ebben az esetben “fehér” emberről van szó, az még nem jelenti azt, hogy nincs cigánybűnőzés. Mert a többi 20-t ők követik el. De ettől függetlenül mindegyiket felakasztatnám.

  13. Attila szerint:

    Prendick, ahogy írtad: móri mészárlásnál is tévedtek, nem is kicsit. Ott van még Tánczos ügye. Azt is tudni kell – bár erre tudom mi lesz a reakció -, hogy sok helyen cigányok igen “szoros” kapcsolatban állnak a rendőrökkel.
    Draskovics mellett sem mehetünk el szó nélkül, akinek bizonyítania kell minden áron, hogy nincs cigánybűnőzés.

  14. miska72 szerint:

    Könyörgöm ……………..fel!

  15. Manitu szerint:

    Prendick, te beteg vagy.

  16. Prendick szerint:

    Minél több hírt találok az egészről, egyre ködösebb.

  17. Attila szerint:

    Prendick, hogy fokozzam úgy hírlik, hogy fogyatékos az ürge. Nem nehéz ráverni.

  18. csepeliiszap szerint:

    A jól kiképzett, híresen jó szaglású rendőrkutyák hogy-hogy nem találtak oda a gyanúsított 200 m-re lévő házához???
    Valami nagyon sántít, Drazsé túl korán arcoskodik.

  19. Prendick szerint:

    A Hír TV-n ezt olvastam: “A PMRFK sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy világos bőrű, vörös hajú férfit kerestek”
    179 /más forrás szerint 152/ embertől vettek dns mintát, köztük a fél cigánysorról. Pedig elvileg az első pillanattól volt vörös szűrszáluk. Ha látott valaki világos bőrű, vörös hajú cigányt, az szóljon.

    A Stop.hu-n ez a hír: “A feltételezett elkövetőt a szomszédok csendes fiúnak írták le, aki nem volt túl kommunikatív és a külsejével sem törődött. Mindig fekete ruhában járt, néha bakancsot is húzott, és irtózatos bűz terjengett nála.”
    Az Index szerint: “Három sarokkal arrébb szólította le őt a szomszédos településen mulatkozó, ekkor hazaérő P. József. A rendőrség szerint ismerhették egymást, a lány ugyanis még elszívott egy cigit a helyszínen.”
    Igazán valószínű, hogy a lány jót beszélgetett a sarkon egy büdös, dadogós, “nem túl kommunikatív” trógerrel, éjjel kettőkor, erős havazásban.

    Hír TV újra: “A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság bűnügyi igazgatója szerint az eddigi bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy a gyilkosnak nem volt bűntársa.”
    Stop: “Egy polgárőr részben megerősítette ezt az információt, mint mondja, tudomása szerint öt embert gyanúsítanak a gyilkossággal összefüggésben. Ez a verzió egyébként azért életszerű, mert, mint ismert, az apa egész nap kereste Nórit, többször elsétált a helyszín mellett, mégis csak délután találták meg a lányt. József pedig egy utcányira lakik attól az erdőtől, ahol végül ráleltek a holttestre.”
    “A STOP információi szerint P. József mellett S. Lászlót is bevitték a rendőrök tegnap. S. László és P. Sándor barátok-munkatársak voltak, mindketten vízszerelőként dolgoztak, és együtt jártak ki a lakásokhoz.”

    És csupa ilyen az egész. A porszívóba rejtett telefonról, amit gondolom fojtogatás közben kapcsolt ki a szakértő falubolondja, már nem is tudok mit mondani. Ki kellett kapcsolnia, mert különben rég meglett volna a cellainfók alapján.

    Ezen a sztorin több lyuk van, mint a nokedliszaggatón.

  20. Jeniszej szerint:

    Most kíváncsi vagyok elmeszakértők vizsgálódnak – ezen?
    Vajon rászedhető volt az ürge?

  21. Attila szerint:

    “A gyanúsított állítása szerint azt mondta vallomásában, hogy hazafelé tartva elhatározta: közösül az első nővel, akivel találkozik.”
    Diszkóból jött hazafelé. Akkor miért nem ott szúrt ki magának valakit? Egyáltalán hihető-e az, hogy egy fekete ruhás, bakancsos ember beleillik-e egy diszkó közegébe.

    “Bemutattak egy felvételt, amelyen az áldozat táskája, mobiltelefonja, nyaklánca volt látható, ezeket a tárgyakat a gyanúsított porszívójában találták meg.”
    Kiment és porszívózott egyet? Egyéb helyekre is eldughatta volna, nem egy porszívóba. Ugyan már.

    “A felvételek alapján a gyanúsított lakása – amely a tetthelytől néhány száz méterre található – rendkívül elhanyagolt, szemetes.”
    Ja, ez is bizonyítja, hogy szórakozóhely kész állapotban lehetett.

    “A sajtótájékoztató résztvevői nem kívánták pontosan elmondani, hogy miként jutottak el a nyomozók az elkövetőhöz. Azt mondták, hogy az információszerzés módja államtitok.”
    Államtitok mi? Meddig? 100 évig?

    “Papp Péter elmondta: a férfi önként adott DNS-mintát, a rendőrök meglepődtek a nyugodtságán. A DNS-minta eredményét csütörtökön kapták meg a rendőrök, ekkor vált bizonyossá, hogy P. József a gyilkosság elkövetője.”

    Nekem innentől nincs is több kérdésem. Önként ad dns mintát, nyugodt.
    Feljebb még arról volt szó, hogy az elkövetőhöz való eljutás módja államtitok, akkor most melyik az igaz. :S

  22. Csepel-sziget szerint:

    Már azt várom, hogy mikor vezeti le az Index, a Stop vagy az Origo, hogy gárdista volt 😀
    Külön kiemelik, hogy néha bakancsot is húzott. Egyszerűen röhej :DD A bakancs mára a “fasizmus” jelképe lett a médiában. Igaz, hogy a rockerek és a punkok is hordanak bakancsot, de oda se neki.
    Tehát ki kell, hogy derüljön, hogy az illető gárdista volt, ráadásul annak idején Morvai Krisztina szeretője volt, de mivel Morvai hozzáment Balóhoz, “hősünk” bedilizett, csak feketében járt, néha bakancsot is húzott, sőt megjelenésével, létezésével hátrányosan megkülönböztette helyi cigány kisebbséget. Ezért nemsokára ki fog derülni, hogy ezt a szegény kislányt is a gárdista, nácista Jobbik ölte meg.
    Röhej, hogy ebből a halálesetből is ezt próbálják lehozni a ballib szennylapok.

  23. Kovács Ernő szerint:

    Végre győzőtt az igazság! Remélem a gyilkos a pokolra kerül minnél előbb! Én ott voltam a temetésen, megemlékezésen is. A kommentalok-hun foglalkozom az üggyel! Elnézést kérek ebben az ügyben a romáktól, de még van másik többszáz ügy! A polgármester remélem belátja, hogy neki is meg kell tennie a gesztust a kisebbség felé!

  24. csepeli szerint:

    Azért nem kell védeni a “szegény” cigányokat mert épp most nem az ő fajtájuk tették… A cigány be mer “menni” a házainkba, kertjeinkbe lopni, vagy éppen ölni, próbáljunk meg mi végigmenni egy cigánysoron, és betörni egy cigány házába… Ők megtehetnek mindent, meg védi a kisebbségi önkormányzat, meg a törvény… azért dolgozunk hogy eltartsuk őket és a végén még meglopják az “etetőjüket”. csak 1 napra adnának fegyverhasználatot minden magyarnak…

  25. Attila szerint:

    Kovács Ernő, de miért kellene bocsánatot kérni? Már megint nekünk? Ne viccelj. Mindig mi kérünk bocsánatot. Nem, elég volt!

  26. Gordon szerint:

    Minenkienk bocsánatot kell kérni aki bűnt követ el, vagy a magyar társadalom egy részét alaptalanul bűn elkövetésével vádolja. Egy polgármesternek egyébként sem az a feladata, hogy a településen élő közösség egy részének irányába vádaskodjon (mert ő mindenki polgármestere nem csak azoké, akikkel személy szerint szimpatizál), hanem hogy a polgármesteri hivatal adott lehetőségeihez mérten segítse a hatóságokat az eredményes nyomozásban.

  27. lolka szerint:

    Szerintem a polgármester nagyon helyesen a lakosság véleményéről és hangulatáról beszélt, nem hinném,hogy saját véleményét mondta volna a gyüléseken és médiákban. Ez a dolga és kötelessége, hogy azokat képviselje akik megválasztották. Egyáltalán nem kell, hogy bocsánatot kérjen, legalább is ne ő legyen az első a sorban. Az öco-nak már régen elkelett volna kezdeni a bocsánatkérést a ‘lacházi eseten kivül is. E helyett inkább támadolag lépnek fel, jó szokás szerint. De szerintem se egy lefutott ügy ez!
    Attila: ahhogy mondja( Mór, Táncos) és valóban ott a kutya egy jó kutya a hejszinen égnek emeli az orrát és a mancsával mutatja az utat , pláne egy lány illat anyagokat használ (táska a porszivóban) ilyen körülmény zsinóron huzta volna a kutyát a tetteshez, de hát eszt már nem fogjuk megtudni …..

  28. Attila szerint:

    Lássuk akkor mit írtak régebben az újságok:

    “Rámutatott: több szálon fut a vizsgálat, és van elképzelésük arról, hányan követhették el a bűncselekményt, de erről a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem nyilatkozhat.”
    Emlékezzünk, hogy elsőnek három cigány gyereket gyanúsítottak meg, tehát egyértelmű, hogy több elkövetőt kerestek, így több elkövetőktől származó nyomot találtak.

    “Ismét megkérdeztük: mostanáig miért nem tűztek ki nyomravezetői díjat, azt válaszolta, akkor ajánlanak fel pénzt, amikor a rendőrség külső segítségre szorul. ”
    Akkoriban azt mondták, hogy annyi a bizonyíték, hogy nem kell nyomravezetői díj.

    “Mint ismert, december elején olyan információk terjedtek el, miszerint három ráckevei cigány fiatalt gyanúsítanának az erőszakkal és a gyilkossággal.”
    Tessék, a nyomokból kiindulva több elkövetőt kerestek, így több DNS mintát is találtak.

    “Egy minden valószínűség szerint messzebbről érkezett férfi úgy 2-300 méterre a művelődési háztól megbújva csak arra várt, hogy egy fiatal lány toppanjon a látókörébe. A fák takarásában azonnal támadott, majd kereket oldott.”
    Ehhez képest a most letartóztatott személy a gyilkosság helyszínéhez közel lakik.

    “A szakember úgy véli: teljesen természetes, hogy a diszkóban táncoló 150-200 fiatal, illetve a környéken ácsorgó, a lányt jól ismerő helyiek kihallgatásán kellett túljutnia első körben a rendőrségnek. Ennyi tanút „végigzongorázni”, a kicsit is gyanúsaktól DNS-mintát venni és azt megvizsgáltatni, rengeteg időbe telik. Ám most már a környék települései is sorra kerültek, bővült a kör, és a gyilkos ott lapul ebben a körben.”

    Na ez az, amit nem értek. Környéken ácsorgó, lányt jól ismerő helyiek kihallgatása. Egy, most azt mondják, hogy a gyanúsítottal elszívtak egy cigit. Akkor látnia kellett őket valakinek. Ezek szerint jól is ismerte, ha leálltak beszélgetni, akkor még nem került ő a látókörbe, főleg úgy hogy vörös testszőrzet alapján keresgél a rendőrség?

  29. berber szerint:

    Azokhoz írok, akik szerint illendő lenne bocsánatot kérni a romáktól!

    Ez nagyon finom és kulturált hozzáállás. Európai, humánus, liberté egalité fraternité. De ha este a parton sétafikáltok a párotokkal, és feltűnik 3 roma suhanc, az egyik jobbról, a másik balról kerül, akkor bizony bszrtok Ti is 🙂
    Akkor Nektek is szorul a zabszem. Mert Ti is tudjátok, csak nem akarjátok kimondani, mert az nem olyan finom és kiművelt dolog.
    De amikor meghalljátok a hátatok mögött a lácsó dumát, akkor szorosabbra fogjátok a ridikül szárát:)

    Erről nem ti tehettek, és nem mi. hanem két tény:
    – nagyon sok a roma bűnöző. Egyszer menjetek be a csepeli bíróságra, és nézzetek körül. Csak egy séta. Én soxor voltam már. Csak ennyi.
    – sok roma direkt rájátszik a szerepre, mert úgy félelmetesebb. Ha van két millád autóra, Te veszel egy Astrát. Ő meg vesz egy fekete BMW-t, meg egy napszemüveget, meg egy MAFFIA feliratú pólót, meg a nadrágzsebébe egy jól kilátszó bicskát.
    Naná! Naná hogy ettől félünk. Ez a normális. Naná hogy ez minket kondícionál. Ez minden állatot kondícionálna.

    Nyugaton minden maffiózó közönséges üzletembernek szeretne látszani, hogy ne piszkálja a rendőrség.
    Nálunk minden piti kis zsebes maffiózónak tetteti magát. Miért szeressem? Miért kérjek bocsánatot?

  30. lolka szerint:

    Remélem akad a gyanúsitottnak egy jó ügyvéd, és ha bünös büntessék meg!

  31. Manitu szerint:

    Ez a gyilkosság nem volt kegyetlenebb a többi ilyen gyilkossághoz képest. Más, erőszak áldozatául eső gyerekek, kamaszok halála ugyanilyen rettenetes.

    Ami kiemelte ezt az esetet a többitől az volt, hogy a kezdetektől fogva a cigányokra kenték az elkövetését. Felvonult volna a Jobbik meg a gárda más esetben? Igen?

    Ez az eset ugyanaz, mint a Mortimer esete. Azok, akik politikai hasznot akartak kimerni belőle, egy gyermek halálából, pofára estek, és most illene nekik bocsánatot kérniük.

    Csak emlékeztetőül, a lükegárda akciója:

  32. Gordon szerint:

    lolka! Azt írod: “Egyáltalán nem kell, hogy bocsánatot kérjen, legalább is ne ő legyen az első a sorban.”

    Akkor most szerinted bocsánatot kell kérnie, vagy nem kell bocsánatot kérnie?

  33. Gordon szerint:

    A öltönyös fazon a polgármester?

  34. Jeniszej szerint:

    Én azért nem éretem, van valakinek nyilvántartása arról, hogy ki a cigány, ki nem?
    Ez úgy működik, hogy ezt valaki a holdból a csillagok állásából megállapítja?
    Méghogy vörös cigány nem létezik? – pedig Erzsébeten jó pár ilyen ember él vagy élt – emlékszem gyermekkoromból un. Pacsirta telepen.

  35. kovács Ernő szerint:

    A kommentalok.hu honlapon egy cikk a Kiskunlacházi gyilkosságról, videó a házkutatásról, és a hozzászólásban egy érdekes kérdés a nyomozók felé!!!!!

  36. Manitu szerint:

    Mondtam én, hogy lesz még vörös cigány is… vagy kitalálja valaki, hogy ez valójában egy cigány összeesküvés… Itt mindkettőre van példa, de bocsánatot – tisztelet a kivételnek, nem sokan kértek.

    Jeniszej, azoknak, akik azt gondolják, hogy minden rossz cigány vagy zsidó, nyilvánvaló, hogy mindegy ki cigány vagy zsidó.

  37. Jeniszej szerint:

    “A germán és északi szláv országokban igen gyakori a szõke, Nagy-Britanniában pedig a kelta õslakosság emlékét idézõ vörös hajú cigány. Alapvetõ szókincsük indiai eredete mellett kimutatható a különbözõ elõ- ázsiai és európai nyelvek hatása is: perzsa, török, szláv, magyar – természetesen. A cigány elnevezés máig nincs megnyugtatóan tisztázva. A cigányok – mint a legtöbb õsi, természeti nép – saját “ember” szavukat használják népnévként, tehát romnak, manusnak nevezzük önmagunkat. Rom szom – ember vagy”

  38. Gordon szerint:

    Kiskunlacháza Nagy-Britaniához tartozik? A nagy erőlködés közepette mindjárt ez is ki lesz találva.

  39. csepeliiszap szerint:

    A videófelvételen a nyomozó a nagy dzsuvában a sarokban lévő porszívót szúrta ki magának, amit felnyitva, megtalálta a kislány táskáját.
    Öcsém, micsoda érzéke volt a nyomingernek, hogy hová kell nyúlnia….
    Fura, nem???

  40. lolka szerint:

    Gordon:

    2009. június 27. 16:50-kor
    Olaszliszka sokmindenkiben tüskét hagyott, de nem akarom dolgokat keverni. Ott mondta valaki, bocs, nagyon salnáljuk, de a gyermeken egy karcolás nem esett, úgyhogy elnézést kérünk….
    Igy gondoltam, hogy ne a polgármester legyen az első, de ahhogy átjőtt a médián egy inteligens embernek tünik Répási úr !(Olaszliszka csak egy a sok esetből, mint kőztudott)

  41. Prendick szerint:

    Milyen furcsa, hogy oly sok ember, aki bármilyen más témában állandóan azt harsogta, hogy semmit nem hisz el a komcsiknak, most egy ilyen ködös történet kapcsán, mélységes hittel csüng Draskovics igazán.

    Egész érdekes. 🙂

  42. Gordon szerint:

    Még szerencse, hogy Olaszliszkának semmi köze sincs ahhoz, ami Kiskunlacházán történt. Nem, Olaszliszka kapcsán nem kért senki elnézést, ez azonban nem jogosít fel arra senkit, hogy a Kiskunlacházán élő polgárok bármely csoportját vagy tagját olyan színben tüntesse fel, mintha ők gyilkosok/gazemberek lennének.

    A bűnösnek bűnhődnie kell, de a többi Kiskunlacházán élő embernek joga van ahhoz, hogy ne bűnözőként tekintsenek rájuk. A Magyar Gárda meg feleslegesen keveri a xart, mert nem léphet fel hatóságként. Nem hatóság, és bizony ha túlfeszíti a húrt a jövőben, akkor könnyen a feloszlatás sorsára juthat az oroszlános “kult. egyesület”.

    A polgármester úr óriási felelőtlenségére és szűklátókörüségére bizonyíték csupán a Magyar Gárdával megrendezett vircsaft. Tartok tőle, hogy a szörnyű gyilkosságból próbálnak majd egyesek politikai tőkét kovácsolni (ha már az ep-ben nem fog menni a munka az ELTE-BTK HÖK-ös paprikajancsijuknak). Sajnálom, hogy a polgármester úr ezt támogatja és asszisztál hozzá.

  43. Szila szerint:

    Pont egy hete, múlt szombaton Nagybörzsönyben egy erdész, Králik Attila temetése volt. A szakadó esőben több ezren gyűltünk össze. Az erdészt különös kegyetlenséggel gyilkolta meg az oly védett kisebbség egy tagja egy mobiltelefonért és 20 ezer forintért. Amikor a faluban végigmentünk az erdész házához több száz rendőr védte a kisebbség házait, mintha valami bűnöző csoport lennénk, nem pedig egy gyászoló menet. Az én adómból, meg a Tiedből, Gordon, a bűnözőket védték, ellenünk, ez több, mint provokáció! Már csak azért is az, mert tudjuk, hogy előző napokban egyszerűen feketéllettek a helyi menetrendszerintik, gyáván elmenekültek javarészt, mert megtudták, hogy a gárdisták is kivonulnak.
    Több igazi személyiség is elbúcsúztatta, beszédet mondtak, de valahogy egyetlen parlamenti párt, vagy magát elitnek tartó sem képviseltetett, sőt! még üzenet szinten sem fejezték ki részvétüket, sőt! NEM KÉRT SENKI BOCSÁNATOT a családtól.
    A helyiek eközben sokat meséltek, hogy a gyönyörű kis falujuk hogyan vált mára élhetetlenné. Javaslom itt néhány nagyszájúnak néhány hónapra odaköltözni. Utána beszéljünk újra.

  44. Gordon szerint:

    A Nagybörzsönyben történtekhez sincs köze a Kiskunlacházán élő polgároknak. Ezt mindannyian tudjuk.

    Az általad oly hőn szeretett gárda és hozzá kapcsolható politikai csoportosulás (mely egyébként az elmúlt hét évben semmit sem csinált az ország érdekében) vajon minden gyilkosság áldozatának temetésén képviseltetni fogja ezek után magát, vagy csak bizonyos “kiemelt” eseteknél van jelen? Természtesen ott, ahol hangulatot lehet kelteni a magyar társadalom egy része ellen.

    Az az igazán szomorú, hogy ezt tényleg van aki bekajálja. Pedig nagyon átlátszó. Arról van szó, hogy egy bizonyos politikai csoportosulás azzal kívánja felhívni magára a figyelmet (mással nem tudja, hisz tehetsége az érdemi közéleti munkához, az ország vagy helyi közösségek vezetéséhez nincs), hogy egyes súlyos bűncslekmények kapcsán fitogtatja a jelenlétét. Az egész csak előre megrendezett bohóckodás és xardobálás. Ezért írtam korábban is, hogy az a választott vezető (a fenti esetben polgármester) aki ehhez a színjátékhoz asszisztál meglehetősen szűklátókörű lehet.

    Különösen visszataszítónak tartom, amikor egyes politikai csoportosulások kisgyermekek halálából akarnak tövid távú politikai tőkét kovácsolni. Szerintem a pártoknak nem az ilyen szomorú eseményeken, mint például egy temetés kell “nagygyűlést”, kampánygyűlést rendezniük. Kultúrálatlan dolognak tartom, ahogy odapofátlankodnak, ahogy “rácuppannak” egy-egy ilyen eseményre. Remélem, hogy minél kevesebben dőlnek be annak a színházi előadásnak, amely egy-egy gárdamegmozdulás, zászlólengetés, masírozgatás keretében szokott zajlani.

    Egyébként melyik gárda vonult fel? Az “igazi”, a “mégigazibb”, vagy a “legigazibb”? Bár az is lehet, hogy míg ezeket a sorokat leírtám már ismét alakult/kivált/kilépett/átalakult/kialakult egy újabb gárdatöredék.

    Hangulatkeltés ez Szila, nem más mint felelőtlen hangulatkeltés, és többek között az ELTE-BTK HÖK-ös nímandok nyomulása, kampányrendezvénye, pr fogása.

  45. Attila szerint:

    Így van! Egy eset, ami bűzlik, mint a döglött hal, nem adhat okot senkinek arra, hogy saját nemzetét leköpje. Gordon, Manitu, Hugi ezt teszitek.

  46. Gordon szerint:

    Szerintem az köpi le a nemzetét, aki a nemzet egy részét megpróbálja megbélyegezni, és bűnösnek, bűnözőnek kikiáltani – mindezt saját rövid távú politikai érdekeitől vezérelve. Gátlástalanul és szégyenérzet nélkül. Semmit és senkit nem kímélve, a jóizlés minden határát túllépve. Gyermekek temetéséből kampányrendezvényt csinálni undorító és aljas viselkedés. Megvetésre méltó cselekedet.

    A polgármseter úr szégyelje magát amiért hagyta, hogy a Jobbikos csapat hülyét csinálhasson belőle. A masirozgatás eszköz csupán a hangulatkeltéshez.

  47. Attila szerint:

    A csodálatos házkutatás:

  48. Szila szerint:

    Mindig is szánalmat keltett bennem az az önálló gondolkozást és empátiát nélkülöző magatartás, amit a fidesz fröcsög, magyar hangjai itt a fórumon jól ismertek. Miközben egy halvány sejtelmetek sincs arról. hogy hogyan élnek vidéken az emberek, milyen félelmekkel kell naponta szembe nézniük, csak ültök a kényelmes fotelkáitokban és harsogjátok a világhálón, amit belétek programoztak. Történetesen engem az áldozat csepeli családtagjai hívtak meg, úgyhogy most megint melléfogtál Gordon! Abban azért egyet értek Veled, hogy jobb lett volna, ha nem alakítanak, vagyis inkább nem provokálnak ebben az országban olyan helyzetet, ami életre hív egy ilyen mozgalmat, mint a gárda is. Amúgy, ha véletlen bajba kerülsz, mint tisztességes magyar ember, Te is számíthatsz rájuk. Az Isten ne adja, hogy úgy legyen, de senki nincs beoltva ellene.
    És Prendick már szólt, meg tegnap én is felhívtam a figyelmedet, hogy ne ismételgess, látod, hogy senki nem reagálja le a kisstílű minősítgetéseidet.

  49. Szila szerint:

    Gordon, sajnálom, de nekem a cigány bűnözők és még a magyar bűnözők sem a nemzetem része. Jaajjjj! És már megint meg kell magyaráznom, gondolom, hogy nem mindenki értendő bele. Például a munkám során megismertek, akik tisztelik a törvényt és tisztességesen dolgozni járnak, gyerekeiknek példát mutatva, ők nem tartoznak ide.

  50. Gordon szerint:

    A magam részéről azt mondok amit akarok. Ha akarok, akkor ismételgetek, ha nem akarok, akkor nem ismételgetek. Fenti tevékenységemben csak az admin korlátozhat ha szükségét látja, te semmiféleképpen sem tehetsz semmit. (A személyedben mégis volt aki “lereagálta” a minősítéseimet.)

    Szánalmasnak tartom a gárda mozgalmat, szánalmas színházi előadásnak.

    “Történetesen engem az áldozat csepeli családtagjai hívtak meg, úgyhogy most megint melléfogtál Gordon!” – írod.

    Szila, légyszives, ne hazudj. Rólad a temetés kapcsán nem írtam semmit. A gárdáról és a Jobbikról beszéltem. Netán e fenti elszólásodat tekinthetjük úgy, hogy jobbikos és/vagy gárdista lennél jómagad is? Ha az vagy, akkor biztos van annyi vér a pucádban, hogy most felvállald, ha viszont nem, akkor értelmetlen a fenti rám vonatkozó mondatod.

    Jövőre ven esély arra, hogy végre egy cselekvőképes konzervatív kormány kerüljön hatalomra. Bízom benne, hogy a lehetőségeihez mérten mindent meg fog tenni a közbiztonság javításának érdekében. Nem díszmasirozgatással és handabandázással, hanem a rendőrség rendbetételével. Természetesen minden sarokra és minden ház elé nem lehet rendőrt állítani és nem is kell, de egy a tekintélyét fokozatosan visszanyerő rendőrség sokat tehet a polgárok biztonságérzetének növelése érdekében.

    Tisztában vagyok vele, hogy vidéken nagyon nagy gond van a közbiztonság terén. A kistelepülések esetében mindenféleképpen át kell gondolni a problémát, és ki kell dolgozni a helyi lakosság, a települési önkormányzatok, és a helyi kisebbségi önkormányzatok bevonásával egy új bűnmegelőzési koncepciót. A központi kormányzatnak meg nem alagutakat kell építeni oda ahol nincs hegy, hanem biztosítani a fenti új és hatékonyabb bűnmegelőzés pénzügyi és szakmai hátterét.

    Én ebben hiszek, a gárdázó jobbikos xarkeverők itteni vagy utcai handabandázása és hangulatkeltése hidegen hagy. Nagy duma és zéró teljesítmény jellemzi őket.

  51. Gordon szerint:

    Szila! A nemzethez tartozásnak nem függvénye a büntetlen előélet (ez a ti értelmezésetekben a Jobbik/gárda – utóbbi esetében valamelyik a sok közül – tagság).

  52. Márta szerint:

    Sajnálom a családtagokat ,részvétem!
    De mint látni a felvételen milyen uj volt a porszivo?
    Sok papirzsák ,meg zacsko közül pont a porszivohoz nyulni ! 1 söre ,hát ezek tudtak valamit:)

  53. Prendick szerint:

    Mivel a Fidesz a langyos töketlenkedésen kívül semmit nem tudott tenni, egy évtized alatt, se a közbiztonságért, se a cigányok civilizálásáért, még akkor sem, amikor kormányon volt, nem sok esély van rá, hogy a tizenegyedik évtől jobbak lesznek.

    A problémákat azok szokták megoldani, akik tenni akarnak ellenne. Annak köszönheti a Jobbik a sikerét, hogy ők ilyenek. A féltékeny nyafogók a dumapártjukkal meg nem számítanak. Talán kapnak pár évet, hogy valamit produkáljanak, aztán ha olyanok maradnak, mint eddig, mennek az emeszpé után. Addig meg finnyáskodjanak, ahogy tetszik.

  54. Jeniszej szerint:

    Sajnálom a családtagokat, – részvétem!
    Drukkolok, hogy valójában a gyilkos elnyerje a társadalom által kimérhető legszigorúbb büntetését!
    De – kérdések merülnek fel bennem a hírek elolvasása, videó megnézése után.
    Miért hagyta a rendőrség, miután megtalálták a vörös szőrt, vagy hajat, hogy a közlemény sejtése az általában fekete színű lakosságot vegye célba. Miért kellett, talán indok nélkül áttételesen indulatokat – ezzel is tovább gerjeszteni.
    A házkutatás során a videó filmből nem derült ki, hogy ez egy szerkesztett anyag vagy az eredeti időrendben következnek az események.
    Így az alábbiak furcsaságok sorozatát tárja fel előttem.
    Miközben az elemlámpák pásztázzák a helységet a kör alakú fény rögtön a porszívón, akad el.
    Jól látható a helység általános kinézésétől függetlenül, hogy a porszívó teljesen rendben van teljesen pormentes a felülete.(igaz, ez az ellenkező feltevéseket is bizonyíthatja – a tettes ellen is szólhat)
    Furcsa volt a rend a porszívóban, erszényben és az igazolvány tartóban.
    A nyaklánc, karkötő szépen lecsatolva, visszacsatolva – nem leszakítva rendben sorakozott a táskában. Valahogy a szépen felállított falnak támasztott pormentes porszívó, katonás rend a retikülben azt sejteti bennem, hogy a kijelölt elkövető tulajdonsága jelleme ilyen precizitásra képtelen, egy gyilkolás után.
    Ha valóban egy félnótás „falubolondja a kijelölt elkövető” nagy valószínűséggel egy csicska is egyben, valakiknek és most azt sem tudja, hogy mi történik vele.

  55. Laja szerint:

    Őszinte részvétem a családnak, nagyon sajnálom a kislányt.

  56. Öreg halász szerint:

    Szila és a többiek!

    Azért elgondolkodtató, hogy itt ez az eset, amelynek kapcsán ismét legyilkosozták a cigányokat. Kiderült, hogy nem ők voltak a bűnösök, de még nem is csak egy közülük.

    És a gyilkosozó népség emhogy egy kicsit magába nézett volna, hanem inkább kifogásokat kezd keresni, pont olyan stílusban, mint amilyenben az általuk “cigánybűnözőkként” aposztrofált primitív emberek.

    Ébresztő, hát nem veszitek észre, hogy ez ugyanaz a stílus, mint a minden cigány elleni bűncselekményben rasszistázó balliberális reflexek? Nem cigánybűnözőzni kell reggeltől napestig, hanem a rendőrséget megerősíteni, munkahelyket teremteni, az iskolát kijárattatni minden iskolaköteles gyerekkel. Így elindulha valami, amely később a gondokat okozó cigányságnak kiemelkedést teremthet ugyanúgy, ahogy a zenész vagy beás cigánysággal ez már megtörtént.

    Az állandó, egyébként meglehetősen cigányos jajveszékelés a cigányokról könnyen oda vezethet, hogy esetenként nem is a bűnösöket kapják el, hanem majd keresnek bűnbak cigányokat, a bűnözők meg röhögve folytathatják.

  57. Prendick szerint:

    Azon kéne elgondolkodni inkább, hogy miért van az, hogy egy csomóan azonnal készpénznek veszik a sokszorosan hazugnak bizonyult Draskovicsék súlyosan ellentmondásos történetét, csak azért, nehogy már igaza legyen a gárdának, meg azoknak, akik mást mondanak.
    Közben egy érvet nem cáfoltak, csak rasszistáznak, személyeskednek, nyafognak.

    Ez az előítélet durvább, mint a cigányellenesség.

  58. Kovács Ernő szerint:

    Kiskunlacháza: nem hisznek a “magányos elkövető történetében”
    Kommentalok.hu

  59. Prendick szerint:

    Nos, én először örültem, amikor meghallottam a hírt, hogy végre valami eredmény van Lacházán. Aztán furcsákat olvastam. Vettem a fáradságot és néhány órai munkával összeszedtem mindent, amit csak találtam a neten a gyilkossággal kapcsolatban. Összevetettem őket.

    Azóta nagyon gyanakszom, hogy itt valami furcsa dolog történt.
    Elképesztő hézagok vannak a történetben. Teljesen életszerűtlen motívumok tömegei, ellentmondásos, olykor kifejezetten komikus részletekkel.

    Aztán kiderült, hogy a tudósítások zömében nem az a hír, hogy megvan a gyilkos, hanem az, hogy “Nem cigány, bibibí, és a gárda kapja be”
    Az itteni hozzászólók egy részének is ez lett a fő mondanivalója.

    Ez, meg néhány hasonló eset emléke, valamint az aktuális belpolitikai helyzet sajátosságai elég alapot adnak arra, hogy minimum kételkedjek.

  60. Kovács Ernő szerint:

    Egy asztalnál a Jobbik és az új roma párt
    Részletek a kommentalok.hu A videót érdemes megnézni, itt valami elindul a cigányok, és a magyarok között! A Jobbik nem rasszista párt!!!!!!

  61. Szila szerint:

    Gordon! Ha nem tudsz egyértelműen, csak félreérthetően fogalmazni, akkor ne csodálkozz, hogy így jársz. Ha azt hiszed, hogy az örökös ismételgetésiddel lesz az igazságod alátámasztva, akkor is nagyon tévedsz. Csak a magatehetetlenségedet dokumentálod ezzel.
    Azt, meg hogy hazudnék, azt még tőled is kikérem magamnak. Én olyan ember vagyok, aki egész életében attól került hátrányos helyzetben másokkal, akár hazugokkal szemben, aki felvállaltam mindig az igazságot, és mégha fáj, akkor is elvárom viszont másoktól is. Nincs méltányos hazugság! Engem ne sajnáljon senki, mert sokkal inkább úgy jön le, hogy hülyének néz. Tehát gyűlölöm az hazugságot Gordon!
    Más! Dolgokról semmit, vagy részleteket tudsz és mégis Te vagy a megmondóember, aki mindenről hitelesen tudja az igazságot. Hát képzeld el, hogy a fent említett temetésen a gárdisták nem is önszántukból, hanem a falu és a család hívására jelentek meg. Így tehát megdölt az az elméleted is, hogy szerepelnének, vagy ahogy Te, illetve a gazdáid nevezik, kampányolnának ezzel. Olyan szép nagy általánosságokat tudsz írni Te és a hittársaid a közbiztonság helyrehozataláról, csak azt nem tudom, hogy eddig hol a fenében voltatok, amíg ez a helyzet idáig elfajult. Elég a dumából! Nem kell több véráldozat, sem magyar, sem más ártatlan nemzetiségűé, vagy származásúé!
    Én, senki más, csakis a saját elméleteimet írom ide le, itt és most nem képviselek senkit, csak a saját véleményemet, és most akkor én mondom Neked, hogy ebben csak az admin korlátozhat. Nekem semmilyen háttértől, vagy okosságtól nem kellenek instrukciók, vagyok én olyan szabad és önálló, hogy dolgokról magam alkossak ítéletet. Márpedig, aki valamit tesz ebben az országban az elszabadult indulatok megfékezésében az igen, a gárda és a Jobbik.
    Sérelmesnek veszem azt, hogy egyáltalán nem tudjátok átélni az áldozatok fájdalmát és csak a karosszékből okoskodtok és fel nem állnátok a világba egy kicsit kitekinteni. Gépekké váltatok. Érzéketlen, monoton gépekké.
    Ami pedig Horák Nóri gyilkosságát és körülményeit illeti ez egy szar történet, úgy, ahogy van. Senki ne nézzen már bennünket ennyire hülyének, hogy ezt a szétdarabolt, összefüggéstelen, logikátlan zagyvaságot bekajáljuk. Beszélgetek emberekkel – érted, Gordon, beszélgetek, az úton, az útfélen és nem csak itt a fórumon, mert ám velem szívesen beszélgetnek az emberek – és tízből tíznek ez a véleménye, nem csak a lacháziaknak.

  62. Kovács Ernő szerint:

    Figyelem! Ma készült saját, képek, videók, Kiskunlacházáról a kommentalok.hun!

  63. miska72 szerint:

    Kovács Ernő, jó az oldalad. 🙂
    GRATULÁLOK!
    De komolyan.

  64. kovács ernő szerint:

    Van egy érdekes hírem! Kommentalok.hun Egy megrázó vers Hórák Nóri utolsó útjáról, illetve egy nagy meglepetés! Kattints a linkre majd, és megtudod! Szenzációs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    miska72: ha igaz amit írtál, akkor köszi!

  65. Prendick szerint:

    Na ennyit arról, hogy beismerő vallomást tett a vörös:

    Nem ismerte be az erőszakot a kiskunlacházi gyermekgyilkos
    http://www.echotv.hu/?akt_menu=2&newsid=124251

    Várjuk a további rendőrségi hazugságok bukását.
    Mondtam, hogy nincs még itt vége, csak szeretnék néhányan.

  66. Papasa szerint:

    Tiszta Kaiser ügy.

Itt lehet hozzászólni !