Elkapták az MSZP-iroda támadóit

Index.hu

 

Molotov koktél

Kedden este elfogtak egy 21 éves főiskolást és egy 29 éves cégvezetőt, akiket a Mókus utcai MSZP iroda elleni támadással gyanúsítanak. A két férfi Molotov-koktélt dobott az irodára, de az nem gyulladt ki.

Elfogták a kedd reggeli MSZP-iroda elleni támadás két gyanúsítottját. A rendőrség egy 21 éves főiskolai hallgatót és egy informatikai cég 29 éves vezetőjét vette őrizetbe. Egyikük budapesti, másikuk szentendrei. A fiatalabb férfi beismerő vallomást tett. Előzetes letartóztatásukat kezdeményezik.

A rendőrség a két férfit azzal gyanúsítja, hogy kedd reggel Molotov-koktélt dobtak az MSZP Mókus utcai (Óbuda) irodájára. Az iroda ablakait ugyan betörték, de a benne lévő gyúlékony anyag nem lobbant lángra. A nyomozókat segítette, hogy a helyszínen egy banki tranzakcióról szóló iratot találtak. A rendőrség vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés más hasonló támadásokkal. Az elmúlt napokban Molotov-koktélt dobtak Kóka János SZDSZ-elnök épülő villájára, októberben Ecsődi László MSZP-s képviselő adonyi házára és megverték Csintalan Sándort.

Forrás: Index.hu

A Független Hírügynökség értesülései szerint a Csintalan Sándor volt szocialista képviselő megverése után alakult nyomozócsoport vizsgálja azt is, hogy az utóbbi hetek Molotov-koktélos támadásainak van-e köze egymáshoz. Keresik a Kóka-villa elleni támadókat, azokat akik szintén Molotov-koktélokat dobtak októberben Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő családi házára a Fejér megyei Adonyban. Nyomoznak továbbá az úgynevezett Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű szervezet után is, ők azok, akik magukra vállalták a HírTv műsorvezetőjének megverését. A nyomozást továbbra is a BRFK vezeti, de a csoport munkáját a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) is segíti.

 

Rálőttek Hiller házára

Éles lőszerrel lőttek rá Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára szerdán; sérülés nem történt – közölte Illés Hilda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az ügyeletes elmondta, hogy még a hétvégén szerzett tudomást a rendőrség a történtekről: két találat érte a miniszter otthonát, ahol éppen senki sem tartózkodott, ezért nem is sérült meg senki.

A rendőrség éles lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés bűncselekmény miatt indított eljárást. Illés Hilda nem tudott bővebb információkkal szolgálni a történtekről. Arra a kérdésre sem válaszolt, hogy miért több nappal a történtek után hozták nyilvánosságra a bűncselekményt. Az ügyeletes csütörtökre ígért bővebb tájékoztatást.

Az MTI információja szerint a lövedékek az utca felől érték a házat, amelynek ablakain keresztül hatoltak be az épületbe. Berta Adrienn, Hiller István személyi titkára elmondta, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

A Fidesz közleményt adott ki, amely szerint a leghatározottabban elítélnek minden személy vagy vagyon elleni bűncselekményt, függetlenül annak indokától. Így mélységesen elítélik a Hiller István “háza elleni támadást is”. Remélik a rendőrség teszi a dolgát és mihamarabb előkeríti a tetteseket.

Forrás: MTI, Népszabadság

 

2 hozzászólás “Elkapták az MSZP-iroda támadóit” bejegyzésre

  1. Andrew Toth szerint:

    Azt nagyon jól tette a Fidesz, hogy azonnal elítélte a Hiller miniszterúr “háza” elleni támadást; megelőzve minden rágalmat:
    http://fidesz.hu/index.php?Cikk=105521

  2. Bubus szerint:

    Kíváncsi volnék már a Rendőrpalota elleni merénylet tetteseire, meg a 2006. október 23-i rendőri brutalitás felelőseire is. Szeretek néha roppant naív lenni, úgy tenni, mintha demokrácia lenne kishazánkban.

Itt lehet hozzászólni !