Két gépjárművet adományozott az önkormányzat a rendőrségnek

Csepel.hu

gma_9120

Két darab Dacia Duster típusú gépjárművet adományozott a csepeli önkormányzat a csepeli rendőrkapitányságnak november 9-én. A járműveket Borbély Lénárd polgármester adta Szilágyi Sándor alezredesnek, a csepeli rendőrkapitányság megbízott vezetőjének a rendőrség állománygyűlésén.

Borbély Lénárd azt emelte ki, hogy az önkormányzat folyamatosan támogatja a rendőrséget a lakók közbiztonsági érzésének javítása érdekében. Szilágyi Sándor szintén a jó hírű közbiztonság megőrzését hangsúlyozta. Az eseményen megjelent Morovik Attila alpolgármester és dr. Szeles Gábor jegyző.

Borbély Lénárd emlékeztetett rá, hogy a rendőrség munkatársaival több alkalommal találkozott már, és örömteli a mostani esemény, amikor újfent a jó együttműködésről adhatnak számot. Csepel közbiztonsága kiemelkedően jó a budapesti kerületek adataival összehasonlítva. Ezt akarják megőrizni, tovább erősíteni. A csepeli önkormányzat eddig is folyamatosan támogatta a kerületi rendőrök munkáját és munkakörülményeinek javítását például a rendőr munkatársak jutalmazásával, a bérlőkijelölési joggal, tárgyi eszközökkel. Teszi ezt azért, hogy a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök minél jobb feltételek mellett végezhessék munkájukat, ezzel pedig növelik a csepeliek szubjektív biztonságérzetét. Az önkormányzat finanszírozza a szabadidős rendőri szolgálatot, gépkocsikat, motorkerékpárokat és kerékpárokat vásárol a rendőrség részére. Évi 126 millió forintot biztosít a rendőrség számára, hogy minél eredményesebben végezhessék munkájukat. A tervek szerint jövőre tovább bővítik a rendszámfelismerő rendszert is.

Szilágyi Sándor köszönetét fejezte ki, és példaértékűnek nevezte az önkormányzat és a rendőrség együttműködését. Csepel a főváros egyik legváltozatosabb területe, amely egyaránt rendelkezik kertvárosias, vízparti, lakótelepi, illetve ipari városrészekkel. Az önkormányzat által adományozott két új gépkocsi felépítésüknél fogva eme terepviszonyok között optimális a rendőrség munkavégzéséhez.

 

Cs. A.

Fotó: Gubis Mariann

Galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

16 hozzászólás “Két gépjárművet adományozott az önkormányzat a rendőrségnek” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    A rendszámfelismerő rendszer azonkívül, hogy részletes adatokkal szolgál, rendelkezik-e már olyan funkcióval, hogy a még be nem jelentett, de lopott autót megállítja a kerület határánál?

  2. kerdezo szerint:

    Amennyiben igaz, hogy mindkét autó a rendőrség tulajdona, úgy kérem a retusálatlan képet közzétenni.
    Amennyiben az Önkormányzat tulajdona mindkét autó, úgy kérem a retusálatlan képet közzétenni.
    Csak abban az esetben fogadom el a retusált képet, ha a fekete Duster magánszemély tulajdona!

  3. Letiltatni szerint:

    Nem alkalmas ilyenre.
    A közterület kamerák minősége pedig, vicc.

  4. 1csepeli szerint:

    “kerdezo” hozzászólásával teljesen egyetértek!

  5. szigetország szerint:

    kérdező: A titkos vagy fedett ügynökök kilétét sem kell közzétenni. Ez benne a lényeg.

  6. admin szerint:

    Szigetországnál a pont. A civil kinézetű jármű civil kinézetű járműként fog dolgozni. Az sírjon, aki bűnöző vagy szabálysértő.

  7. kerdezo szerint:

    Bruhaha

    Kerem kozzetenni a beszerzesi eljarast

  8. Kornél72 szerint:

    Miért Dácia? Ez volt a legolcsóbb? De azért örülök a fejlődésnek. Hajrá Csepel.

  9. admin szerint:

    Kornél, meg lehet nézni a típus összehasonlító tesztjét és ár-érték arányát. Ha nem ezt a típust vette volna az önkormányzat, gyaníthatóan most botrány lenne miatta.

  10. Tsepeli szerint:

    Román autó, gratulálok.

  11. Lovas szerint:

    Francia. Egy ötször drágább BMW-vel kiegyeztél volna?

  12. kerdezo szerint:

    Szerintem a Suzuki jó/jobb autó, raadasul Esztergomban keszul…

  13. mind_the_gap szerint:

    Nincs az autókkal semmi baj és örülünk is nekik.
    Nekem viszont az tűnt fel, hogy mostanában a rendszám kiadás NW…. körül jár, talán már P-s kezdetűek is vannak. (O kimarad). Az NDC 1-2 éve kiadott rendszám lehet..

  14. kispajtás szerint:

    mind_the_gap:

    Lehet, hogy a szalonban bemutató autó volt, benne pár ezer km-rel.

  15. Nagyapó szerint:

    Örömmel közlöm kerdezoval, hogy új program készül, amely nem csak “a még be nem jelentett, de lopott autót megállítja”, hanem fotót készít arról, aki autólopáson gondolkodik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. kerdezo szerint:

    Mind_the_gap,

    A P-s rendszámok (“P” és 5 számjegy) külön állatfaj, lehet, hogy a P-vel kezdődő, de három betű három szám verzió nem lesz belőle.
    Ha lenne, a PAP-666 érdekes lenne…

Itt lehet hozzászólni !