Mesebusszá alakította a buszvezető a 159-est

SzeretlekMagyarorszag, Csepel.info, Mr.Gabee

Egy 159-es busz utasa mesélte el a Facebookon, hogyan nyugtatott meg egy síró kisgyereket a Fodor Zsolt autóbusz vezető menet közben. A történet viharos sebességgel terjed:

A végállomáson felszállt a buszra egy anyuka két kicsi gyermekével, az egyik babakocsiban, a másik már nagyobbacska volt. A busz elindult, tele volt, lassan haladt, mert nagy volt a forgalom. (Tegnap halottak napja volt, még mentek a temetőbe sokan és a busz egy darabon még arra haladt.) A kisebbik gyerek elkezdett sírni, de nagyon. Lépésben haladtunk és a kicsi csak sírt.

Egyszer csak a buszvezető hangját hallottuk: “Ne sírj, kicsi! Mindjárt kapcsolok neked egy kis zenét. De várj, még híreket mondanak.”

A gyerkőc elhallgatott és figyelt 🙂 A felnőttek szája fülig ért, és mosolygó, csillogó szemekkel néztek egymásra.

Aztán valóban jött egy kis zene, de a gyerkőcnek valószínűleg nem tetszett és újból sírt. A buszvezető pedig mesébe kezdett: Egyszer volt, hol nem volt… és megállótól megállóig mondta a mesét, beleszőve, hogy milyen megálló következik. A leszálló utasoktól elköszönt és jó pihenést kívánt. A sírás is megszűnt. A felnőttek viszont azt gondolom, hogy mosolyogva értek tegnap este haza, bármi történt a munkahelyen vagy bevásárlás közben a boltban.

Leszálláskor előre mentem az első ajtóhoz és megköszöntem a különleges utat. Ez a 159-es busz volt és egy nagyon fiatal és nagyon kedves buszvezető. Sok ilyen kedves embert kívánok magunknak és nemcsak a 159-es buszon! :)”

A szeretlekmagyarorszag.hu oldalnak sikerült utolérnie a buszsofőrt, aki meséjével a felnőttek napját is kellemessé tette. Fodor Zsolt 29 éves, és egy éve dolgozik a VT-ARRIVA-nál buszvezetőként. Elmondta, hogy aznap három sírós kisgyerek is utazott a 159-esen, úgyhogy összesen három alkalommal mondott mesét az utasoknak.

“Amikor a fenti eset történt, éppen az Erdősor utcában voltunk – innen jött az ötlet. Már nem tudom, pontosan hogy fogalmaztam, de az volt a lényege, hogy megy, mendegél a busz az erdőben, és hopp, egyszer csak felbukkan a Kölcsey utca. Ugyanis ez volt a következő megálló. Aztán így folytatódott a mese tovább.”

4 hozzászólás “Mesebusszá alakította a buszvezető a 159-est” bejegyzésre

  1. domoszlai ibolya szerint:

    Többször utaztam az emlitett vezetövel.Valoba nagyon kedves és udvarias .Köszönjük neki ,hogy szebbé teszi a fáradt napjainkat.

  2. Betke szerint:

    Gratula, nagyon jó lehet ilyen vezetõvel utazni! Lehet tanulni a kollegàinak!

  3. […] Korábban beszamoltunk rola, hogy mesebusszá változtatta a 159-es  buszt Fodor Zsolt autóbuszvezető. […]

  4. […] 6-án Fodor Zsolt a Mikulásnak fogja átadni a csepeli 159-es busz kulcsait – árulta el a “mesebusszal” ismertté vált buszvezető a […]

Itt lehet hozzászólni !