Élethalálharc az MSZP-ben

A szocialisták előre hozott választásra készülnek? – A mentelmi jog a tét

Magyar Nemzet, HVG, Csepel.info

Élethalálharc, nem generációs vita indult az MSZP-ben. A tét: ki tud biztos befutó helyet szerezni – akár megyei, akár az országos listán –, amely a várható Fidesz-kormányzás idejére mentelmi jogot biztosít számára.

Közben Szanyi Tibor gyakorlatilag elismerte, hogy a Jobbik szavazói túlnyomó többségükben a szocialisták táborából kerültek ki. Megfogalmazása szerint:”Az úgynevezett szocialista fellegvárakban azért nyerhetett teret a Jobbik, mert az ott élők egy része most tőlük kapta meg azt a populizmust, amelyet eddig a baloldal szállított neki.”

Az MSZP első vonalában szereplő szocialista politikusok többsége attól fél, valamilyen formában nem kerülheti el, hogy az igazságszolgáltatás előtt feleljen az elmúlt években végzett tevékenysége miatt – fogalmazta meg lapunknak több szocialista forrás.

Az úgynevezett öregek – ide a Lendvai Ildikó pártelnök, Szekeres Imre és Lamperth Mónika elnökhelyettesek és Kiss Péter alelnök vezette csoportot sorolják – és a nemrég újraválasztott megyei elnökök többsége ezért is próbálta eddig akadályozni, hogy a július 4-i MSZP-kongresszuson szóba kerüljön a tisztújítás. Úgy tűnik, mára feladták az ellenállást, s inkább igyekeznek úgy kiegyezni az – egyelőre – részleges hatalomátvételre készülő fiatalokkal, hogy nekik is jusson ellenzékben parlamenti hely. Lapunk úgy tudja, az MSZP választási felkészülését is vezető miniszterelnök-jelöltségre Botka László, Szeged polgármestere a legesélyesebb, s valószínűleg Mesterházy Attila, a párt parlamenti frakcióvezetője lehet a pártelnök.

Lendvai Ildikó tegnapi tájékoztatóján korábbi kijelentését megerősítette: a szocialistáknak új, fiatal miniszterelnök-jelöltre van szükségük, aki alkalmas arra, hogy megállítsa a politika iránti általános bizalomvesztést. Úgy vélte, a jelöltnek a legszigorúbb morális és politikai követelményeknek kell megfelelnie. Olyan emberre van szükség, akinek elkötelezettsége és nagy ügye van, de nincsenek ügyei, morálisan nem támadható – mondta, majd hozzátette: több ilyen fiatal is van az MSZP-ben – írja hétfői számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat az ügyről.

mno.hu

A Szanyi Tiborral készült interjú többi részét itt olvashatják el.

35 hozzászólás “Élethalálharc az MSZP-ben” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Halottról jót vagy semmit 🙂

  2. Kovács Ernő szerint:

    http://www.kommentalok.comze.com/news.php?readmore=173
    Nálatok is pánik van, mert nemsokára ti jöttök! Vége lesz a meséknek! Visszafogjátok kapni, amit adtatok!

  3. csumpika szerint:

    Atti, a próféta szóljon belőled!!! 😀

  4. toto szerint:

    szánalmasak a szocik, remélem sokukon kattan majd a bilincs! Persze, aki megérdemli majd.

  5. miska72 szerint:

    A szociknak BEFELLEGZETT! 😉
    A szociknak befellegzett a kerületünkben is! Leverjük a vörös csillagot a Polgármesteri Hivatalról! 😉
    Szebb jövőt!
    Hajrá Magyarok!

  6. én szerint:

    Toto, sajnos a mentelmi jog beleköphet. Nagy úr.

  7. miska72 szerint:

    Tisztelt én!

    Akkor men a bilincs fog kattanni, hanem a hurok fog szorúlni. a………. 😉

  8. miska72 szerint:

    Ezeknek a férgeknek RETTTTTTTTTEGNI kell! 😉

  9. miska72 szerint:

    Ez nem fenyegetés! TÁJÉKOZTATÁS! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  10. miska72 szerint:

    A bili már lötyög! Előbb utóbb kiborul.

  11. Jeniszej szerint:

    Az MSZP első vonalában szereplő szocialista politikusok többsége attól fél, valamilyen formában nem kerülheti el, hogy az igazságszolgáltatás előtt feleljen az elmúlt években végzett tevékenysége miatt – fogalmazta meg lapunknak több szocialista forrás.”

    Még, hogy elkerülni?

    „Egy kiszes vezető és társai, bármilyen jól is volt megfizetve a rendszerváltáskor nem rendelkezhetett se komoly tõkével se ingatlannal.
    Hogyan kaphatott fedezet nélkül valaki vagy valakik sokmilliós kölcsönöket, mikor ma kisvállatok százai mennek csõdbe, mert elõbbi töredékét jelentõ kölcsönhöz sem tudják teljesíteni a szigorú banki feltételeket. (Érdemes lenne megvizsgálni milyen feltételek, kamat és biztosíték mellett kapták az első kölcsönöket.) Ha nem lettek betartva a szokásos feltételek. Miért nem?
    Nem elképzelhetetlen, hogy több baloldali milliárdos”tisztességes” módon jutott, “tapasztalatcsere” folytán vagyonához, mert senki előtt nem lehet kétséges, hogy Magyarországon becsületes munkával 10 év alatt senki sem lehet milliárdos.”

  12. Kovács Ernő szerint:

    http://www.kommentalok.comze.com/news.php?readmore=173
    Ti is fostok a Jobbiktól, meg a programotok nyilvánosságra hozatalától!

  13. toto szerint:

    el lesznek számoltatva az elvtársak, az a negyven darab szoci is, aki majd bejut a Parlamentbe.

  14. Kovács Ernő szerint:

    “Totális pánik a Fidesznél” című cikket nézd meg a kommentálokban!
    Most megmutathatjátok, hogy mit tudtok! Vége a meséknek!

  15. toto szerint:

    Kedves Ernő!

    A Fidesz bizonyított már 98-2002 között, úgy hogy ott volt koloncnak az MDF és a Kisgazdák. A 2004-ben csatlakozó országok közül első helyen álltunk, most meg a tatárjárás utáni időkre emlékeztet az ország, mind gazdaságilag, társadalmilag egyaránt. Természetes, sőt kívánatos, hogy ezért a helyzetért feleljen az, aki elkövette.

  16. Attila szerint:

    Toto!

    Ha nincsenek ott koloncnak a kisgazdák, akkor ma egy év kormányzást sem tud felmutatni a fidesz. Tudom fájó, de ez van.

  17. toto szerint:

    persze, hogy fájó, mert több kárt okoztak, mint hasznot. de még mindig jobb, mint ha szoci kormány lett volna 98-2002 között. De most ez nem fordulhat elő, mert a fidesz kényelmes többséget fog szerezni ősszel v. tavasszal.

  18. Nagyapó szerint:

    Kovács Ernő
    Megnéztem az összes “kommentált”, de semmit nem találtam!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Kovács Ernő szerint:

    Van abban a cikkben egy videó, ami az Echo tv-ben ment a korrektúra műsorában. A cikkben van jelezve egy link, arra kell rákattani. Ott megy a fröcsögés!

  20. Jeniszej szerint:

    Beszéljünk világosan. A politikában is szerepet játszó magyar gazdasági elit tagjainak legfőbb közös vonása, hogy irdatlan vagyonukat jórészt az adófizetés elkerülésének köszönhetik” – jegyezte meg a szocialista politikus.

  21. csepeliiszap szerint:

    Kifelejtette a szocialista politikus az igen magas szinten űzött korrupcióból származó vagyont, ami nagyságrenddel több, mint az, ami az adófizetés elkerüléséből származik.

  22. vermes szerint:

    Ernő, egy másik bejegyzésben azt ígérted, hogy ma már nem jössz vissza!
    Tartsd be!!!
    🙂

  23. Gordon szerint:

    Így van. Támogatom! 😀 Ernő, a holnapi napra vonatkozólag nem akarod megígérni?

  24. Prendick szerint:

    Sajnos szimpla kampánycikk az egész. Nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, a legkevésbé ettől tartanak a szocik. Miért is lenne? Soha nem volt, de minden választás előtt harsányan ígérgette mindenki.
    Politikusaink pontosan tudják, hogy ha ma nekem, akkor holnap majd neked, úgyhogy szimpla parasztvakítás az egész.

    Néhány köztörvényes ügyet elővakarnak, főleg olyanokat, amik más érdekeket sértenek, mint a Hunwald-félék, aztán marad a csend. Viszont addig jól lehet vele bíztatni a népet, az meg úgyis megeszik mindent.

    De álmodni róla, az szép. 🙂

  25. Prendick szerint:

    Ernő, tarts be nekik, ha már így kérik! 😉

  26. balszélső szerint:

    Ernő!Gratulálok! A klip választásod- aminek a címe a kormánypártok filozófiája- telitalálat!
    A párjukat feláldozók 1 napi lenyúlásról sem modanak le. Ha fél évvel ezelőtt félre állnak, akkor mára a sz*r már valamennyire szétkenődött volna az új hatalom és köztük.
    De nem! Inkább feláldozom a pártom jövőjét. Kit érdekel a sok szerencsétlen, aki tűzön-vizen át kiáállt a balodal mellett.

    Fő a dal címe: most élsz! Amit ma elvihetsz, na halaszd holnapra!

  27. kovács Ernő szerint:

    balszélső: Ezt a klippet nem politikai céllal tettem be, csak Gordon beszólására válaszoltam! De most ajánlok oldaltól függetlenül egy olyan videót, ami engem egy kicsit 56-ra emlékeztet! Mivel nem lehet beklikkelni / Nem tudom miért nem? / kommentalok.hu Szabadságot Iránnak megtaláljátok!

  28. Lora:) szerint:

    Elképesztő, ami itt van Magyarországon. Európa és a világ rajtunk röhög, vagy ha nem akkor már kiestünk a kegyeikből, és nem szegény magyarok, hanem “megérdemlik”

    Nem ezen kellene rágódnunk, hogy MSZP, ki mit csinálna velük, mert ezidő alatt is rabolják az országot, mint amikor egy gyárat bezárnak és mindenki minden mozdíthatót visz… Ebbe komolyan lassan bele lehet őrülni.

    Fiatal, nagyszájú emberek kellenek, akiknek vesztenivalójuk nincs. Egy ilyen súlyos válsággal küzdő országban sajnos bármennyire fáj kedves Barátaim, erőszak kell. Amíg a csaló, hazug, saját hazáját meglopó kormány nem ismeri be, hogy nem értenek egy ország irányításához, és többszöri utcai megmozdulásban sem adja át a lehetőséget a jobban ehhez értőnek, ott katonai erőszakkal kell a hatalmat átvenni.

    Ne gondoljatok szélsőjobbosnak, hanem próbáljátok megérteni, hogy egy magyar hírlap, egy magyar nemzet sem fogja nektek megírni a valóságot. Az egész ország egy óriási cenzúra. Ha a valóságot akarjátok látni, nézzétek a külföldi médiát, és olvassatok külföldi sajtót.

    Kíméletlenül megírják a frankót, de persze ők is a magyar kormány félrevezető politikájából próbálják meg kiszűrni a valóságot, keresik az összefüggést.

    A magyar nép tudatos írtása megy végbe!!!! És nem fizikailag ölnek, hanem mérsékelt tempóban tesznek mindenkit a sírba.

    Lehetőség a kilábalásból persze létezik. Nem azt mondom, hogy ezt a Fidesz hozza meg, egy mínuszos államkasszával nem tudom mire veri bárki a nyálát, de ha valaki végre beszélne arról, hogy a betelepült multik, akik több száz milliót leraknak a gané vezetőink asztalára (mikró szinten is) kerület: lásd Csepel – Tesco – Mágnás Miska……
    hogy betelepülhessenek, és ezután orránál fogva vezeti a MAGYART?
    Fenyegetőzik, hogy bezár, és munkanélküliség lesz? Hát mi ez ha nem kizsákmányolás csak a csóró magyar örül, ha 10 Ft-tal olcsóbban kap tejet, meg kenyeret, és befogja a száját, örül, hogy a semmiből valamit még az asztalra tud tenni. A gyerekei meg végignézik a kilátástalan helyzetet, és jövőkép nélkül egy összeomló ország romjain fog hálát adni, hogy megélte a holnapot is, és nekilódul a guberálásnak.

    Hát Magyarok, akik tényleg annak tartjátok magatokat – számtalan megoldás létezik egy kormány megdöntésére, persze én csak a legszélsőségesebbet írtam fent. Létezik egy ugyanolyan mérsékelt, ellenben a cociknak és liberósoknak “fájdalmas” visszavágás.

    Ha 3-4 napig Magyarok nem tankolnátok benzint, ha 3-4 napig nem vennétek cigarettát, alkoholt, és mindent olyan terméket, ami az államkasszába automatikusan bekerül – megfigyelhető lenne egy óriási hiány, amivel képtelenek lennének eltűnni a Föld felszínéről is.

    Felelősségre vonás? Könyörgöm, a mocskos múltját letagadó Szilvássy velem szemben jön tele pakkal Dubai legdrágább Mall of the Emirates bevásárlónegyedében, én meg csodálkozom, hogy ez miért nem dolgozik, és kiderül, hogy állampénzből nyaralgat a pereputtyal….??? Ezek nem félnek, mert lelépnek olyan országokba, mint Kolumbia, Dubai, Kuba, ahol valószínűsíthető nincs kiadatás, kocsmát, éttermet nyit és eléldegél.

    Aki itt marad, azokkal nem lesz idő foglalkozni – az a baj, hogy nekünk Magyaroknak jelen pillanatban annyi gondunk van, hogy Gyurcsány is mióta elment hol van a felelősségre vonása? Miért nem hallunk róla? Annyira ügyesen csinálja a média-sajtó is a likvidálásnak azt a módszerét választja, hogy egyszerűen nem ír róla.

    Hol van a Wallis ügy folytatása, amiben több családban lett öngyilkos a családfő? Beszélnek 2 hétig erről, cikkeznek, mi is megvéleményezzük, de 2 hét múlva megint mást dobnak be, és már olyan távolinak tűnik minden.

    Csírájában kell elfojtani a dolgokat. Persze mondom én fiatalos dinamizmussal, joggal vetődhetne fel a kérdés én mit tettem?
    Én próbálom az emberek szemét kinyitni, mert vesztenivalóm nincs, többoldalas cikkeket próbálok megjelentetni a magyar hírlapban, mi is van igazából körülöttünk. Vályúhoz nem engednek, ezért mondom Nektek se a Magyar Hírlapnak, se semmilyen sajtónak nem kell olvasni a cikkeit, próbáljátok meg magatok leszűrni a lényeget, a valóság és a hangzottak közt.

    Nagyon arra felé tendál az ország, hogy gerjesztik a feszültséget, míg persze eljön április, a választások – egyesek szerint szeptemberben előrehozott választások?? Ezt nem tudom én sem megmondani. Július 1-től itt kemény világ vár ránk Magyarokra, miránk, akik gürizünk, próbálunk fennmaradni, küzdünk a napi változásokkal, és nem tudunk kilátni a ránk hárított szürkületből.

    Ezért mondom fiatalokban az erő, akiknek nincs vesztenivalójuk – nekünk kell megtenni olyan lépéseket, amit Orbánék tettek 1989-ben. Igenis hangot kell adni a magunk igazáért, és utolsókig küzdeni azért, hogy ezek a volt kommunista érából még ideragadt rágógumik eltakarodjanak.

    Ha lenne legalább egy 1000 főből álló fiatal társaság, akik szórólapon hírdetnék, hogy végre TÉNYLEG ÉBREDJ MÁR MAGYAR – kitartott rabszolga-ország leszünk, ha ezt így folytatjuk, és én nem akarok rabszolga sorsra jutni a saját Hazámban. Magyarország a magyaroké, és nem kellene hagynunk, hogy eltapossanak minket. Soha ne az aktuális hírt vitassátok, próbáljatok mögé látni. Ok-okozat!!!

    Én soha nem álltam be a sorba, NEMmel szavaztam az EU-ra, mert tudtam, hogy feladjuk (mert ránk erőszakolátk) a szuveneritásunkat, és most a tejesek, baromfisok,gyümölcsösök,termelők milliói tűntetnek Európa-szerte, ennek a végét abban látom, hogy Törökország EU-csatlakozásával megborul a rendszer, tehát kb 10-15 év múlva.
    Területi igényként vettek minket fel, ki kellett valahogy jutni a tengerhez és Romániához Magyarországon át vezet az út, a szerbeket a maguk vehemenciája miatt soha nem veszik fel, és a törökök sem rajonganak az EU-ért.

    Ezt értsétek meg Magyarok – ezek hazaszerető emberek, helyes politikai vezetéssel, akik kinyilvánítják, hogy nekik nem kell Európa, megvannak a maguk termékeivel, és gazdaságukkal. mINDKETTŐBEN MŰKÖDIK EGY PUHA KATONAI DIKTATÚRA, ott nem is mernek a politikusok nagyon megvezetni az embereket, és eladósítani őket 100 évre!!!

    GONDOLKODJ GLOBÁLISAN, CSELEKEDJ REGIONÁLISAN!

  29. Attila szerint:

    Lora, teljesen osztom a gondolatod. Végre!

  30. miska72 szerint:

    Lora úgy ahogy mondod! 😉
    Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!
    Szebb jövőt!

  31. Papi szerint:

    Kovács Ernő!
    Áruld már el mi at ördögtől lenne pánik a Fidesznél? Komolyan nagyon kiváncsi lennék rá!!
    Szebb Jővőt!!

  32. miska72 szerint:

    Hogy az MSZP a válazásokon csalással nyer.?! 🙂

  33. Attila szerint:

    “Az Európai Parlamentben a héten megalakult új konzervatív frakciót a briteken kívül tizenöt lengyel a Jog és Igazság pártjából, kilenc cseh (Polgári Demokraták), valamint egy-egy magyar, finn, flamand, holland és lett politikus alkotja.
    z utóbbi hármat ugyanakkor sokan a politikai paletta széléhez tartozónak ítélik iszlámellenes, részben a női egyenjogúságot ellenző nézeteik miatt. A felvetésre, mely szerint az MDF szélsőséges nézeteket is valló tömörüléshez csatlakozott, Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője, elnökségi tagja lapunknak nyilatkozva leszögezte: az új frakciót kizárólag konzervatív és jobbközép pártok alkotják. A legarcátlanabb vád szélsőségességgel vádolni azt a frakciót, amelyet a brit Konzervatív Párt, Európa egyik legkomolyabb, legrégibb konzervatív pártja hitelesít. Elképzelhetetlen, hogy a brit vagy a cseh jobbközép párt (ODS) vagy a Magyar Demokrata Fórum egy olyan frakcióban vállalna szerepet, amely szélsőséges eszmékhez köthető.”

    A jobbik szélsőséges. Az mdf-re persze nem lehet ezt mondani, hiszen ők nem olyanok. Bagoly mondja verébnek…

  34. Márta szerint:

    Ernő temég a munka idödben is ott vagy mindenhol:( ilyen fönököt mind aki nekedvan:) még fizet is ezért 🙁

Itt lehet hozzászólni !