Peter Sramek: Csepelen itthon vagyok

Lokál

Foto: Borsonline

Óriási sikerrel lépett fel a Csepelen új otthonra lelt Peter Sramek a Királyerdei Művelődési Házban. Az ingyenes koncerten mi is ott voltunk, és meggyőződhettünk róla: a csepeliek nagyon szeretik a szlovák származású énekest, és ő is nagyon kedveli ezt a helyet és az itt élő embereket.

Peter Sramek koncertjén tele volt a Királyerdei Művelődési Ház, ahol a nagyszülők ölükben táncoltatták unokáikat, a fiatalok és nyugdíjas korosztály pedig egyaránt énekelt és állva táncolt Peter fülbemászó dalaira. Természetesen hallottunk Jimmy-, Cserháti- és Máté Péter-számokat, de Peter saját szerzeményeit is bemutatta a közönségnek.

A koncertre édesanyja, Darina is eljött Szlovákiából.

A koncert után Péter türelmesen dedikált és fotózkodott a rajongókkal, közben mi is tudtunk vele pár szót váltani.

– Minden dalt szívből énekelek, de fontos az is, hogy értsem őket. Én nem könyvből tanultam meg magyarul, hanem hallás után és az emberekkel való kapcsolataimon keresztül. Imádom ezt a környéket, itt kilenc után csend van, nyugalom. Csepelen érzem jól magam, a szlovák otthonom mellett itt vagyok itthon.

Peter Sramek desanyjával, Darinával

Táncolt is a csepeli közönségnek
Peter Sramek Királyerdőn énekelt
– Tizenöt éves volt, amikor elhoztam Jimmy sírjához, aztán 18, amikor itt volt a Csepeli Munkásotthonban a Jimmy-gálán. Egy szót sem tudott magyarul, de Jimmy összes dalát hibátlanul fújta. Amikor ez kiderült, felvitték a színpadra énekelni, aztán ott is ragadt – mesélte az édesanya. Darina hozzátette, Péternek Csepelre húz a szíve, megszerette az embereket, itt képzeli el a jövőjét.

Itt lehet hozzászólni !