Emlékezés az 1956-os forradalom 60. évfordulójára

Csepel.hu

tbe_8286

Az 1956. október 23-án kitört forradalom 60. évfordulójára emlékeztek a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és a Nagy Imre ÁMK dolgozói. Az emlékezők koszorúzással fejezték ki tiszteletüket Nagy Imre, az 1956-os forradalom miniszterelnökének emléktáblája előtt.

Az intézmény aulájában tartott rendezvényen a művészeti iskola drámacsoportja a 8. osztályos tanulókkal közösen adtak elő színvonalas műsort. Eörsi István, Örkény István, Verbőczy Antal és korabeli kordokumentumok felhasználásával játszották el a szerepeket.

Ezután koszorút helyezett el Nagy Imre emléktáblájánál a Nagy Imre Alapítvány képviseletében Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája, a Nagy Imre ÁMK nevében Tóth Endre intézményvezető, Jakab Andrea óvodavezető, dr. Kazupné Juhász Erzsébet bölcsődevezető, Kovács Erzsébet Katalin, a közművelődés-könyvtár megbízott intézményegység-vezetője, a csepeli önkormányzat képviseletében Pintér Józsefné önkormányzati képviselő, Kerepesi Ágnes, a Nagy Imre Általános Iskola és AMI intézményvezetője és a tanulók, valamint a Humán Szolgáltatások Igazgatósága nevében Újvárosi Tibor intézményvezető-helyettes.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !