Az erdővagyon is veszélyben

Mno.hu

Bajnai Gordon a legtisztességesebb üzletember, akit ismerek – jelentette ki néhány napja a köztévében Dessewffy Tibor, Gyurcsány Ferenc bizalmasa. Bajnai Gordon miniszterelnök egy másik „legtisztességesebb” üzletember, Oszkó Péter által kidolgozott módszer segítségével arra készül, hogy egy kicsit titokban megszabadítsa a magyar embereket a víz- és az erdővagyonuktól.

Ha a szándék megvalósul, akkor egy újabb hatalmas vagyonvesztést szenved el a magyar társadalom – írja a hétfői Magyar Nemzet.

A Bajnai-kormány végjátékának utolsó óráit kizárólag arra használja fel, hogy az ország még megmaradt természeti kincseit – mint például a vizet, az erdőket – valamilyen módon kivonja az állam fennhatósága alól, és magántulajdonosok kezére játssza át. Bajnaiék az utolsó nemzeti erőforrásaink kiárusítását igyekeznek ugyan némileg leplezni, de az idő sürgetése miatt egyes esetekben már a látszatra sem képesek ügyelni. Közismert, hogy a Gyurcsány– Bajnai-korszak elsődleges céljai között szerepel az ország vízvagyonának privatizációját lehetővé tevő intézkedések meghozatala.

Oszkó Péter pénzügyminiszter – még ügyvédként – részt vett a vízművek privatizációs modelljének kidolgozásában. A konstrukció két részből állt. Első lépésként racionalizálásra és a hatékonyság növelésre történő hivatkozással létrehoznak egy csúcsvízműcéget, amely a többi vízműcég felett gyakorolja a tulajdonosi jogköröket. A második felvonásban a csúcsvízműcég részvényeinek vagyonkezelői jogát adnák át magánbefektetőknek. Vagyonkezelőként a magántársaság a vízműcsoport felett teljes körű döntési, irányítási és szinte kizárólagos tulajdonosi hatalmat gyakorolhat – olvasható a hétfői Magyar Nemzetben, amelyből további részleteket is megtudhat.

Forrás: Mno.hu

86 hozzászólás “Az erdővagyon is veszélyben” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Tényleg meg kell várni, hogy ezek mindent ellopjanak?

  2. hollósi szerint:

    Tisztelt Prendick! A kormány válságkezelésről beszél és közben privatizációs szerződéseket készít elő. Olyan szerződéseket, amellyel az ország megmaradt vagyona is végveszélybe kerül ( föld, erdő, ivóvíz készlet, termálvíz készlet).
    Számomra ezek sokkal fontosabb kérdések, mint hogy van-e ellenjelöltje OV-nak, vagy miért csikos nyakkendőben szerepel kockás helyett.
    Egyenlőre nem OV van hatalmon és nem ö okoz helyrehozhatatlan károkat az országnak.
    Ha majd kormányfő lesz és bénázik, joggal lehet őt fikázni.
    Addig azonban az ország ellensége aki eltereli a szót a lényeges dolgokról!

  3. Prendick szerint:

    Tisztelt Hollósi!
    A kormány ellop mindent, amihez hozzáfér. Orbán közben levelezik, szövegel és arról szaval, hogy majd egyszer megnyeri a választást…
    Közben egyedül a Fidesznek lenne lehetősége megállítani a rablást, de évek óta nem akar mozdulni.
    Orbán és a hívei annyira bele vannak szerelmesedve a demokráciába, hogy szó szerint asszisztálnak a ballibek fosztogatásához, nehogy véletlenül valami rossz hírük legyen a világban.

    Egy olyan nép, aminek vér van a pucájában, egy ilyen hír esetén ostromzár alá venné az Országházat és az olyan politikai vezető, akinek akkora tömeg van a kezében, mint Orbánnak, élére is állna és nem a politikai karrierjét egyengetné a gyáva taktikázással.

    Na ezek a lényeges dolgok.

  4. ? szerint:

    Prendick, találkozzunk ma délután kettőkor a csepeli piacnál!

    hozz magaddal otthonról mindenfajta szúró-vágó eszközt, készíts egy pár molotov koktélt, ha van még egy két ilyen hős haverod, szóljál nekik is, aztán indulunk megostromolni a Kossuth teret, és megvédjük a hazát!

    ketten már leszünk!

    így rendben van? mert szerinted ez a megoldás. aztán mielőtt még azt mondanád, hogy ketten kevesek vagyunk, biztos vagyok abban, hogy út közben még ragadnak hozzánk, aztán a tv-ben is benne leszünk, és ha nem bírjuk a csatát, akkor majd a segítségünkre sietnek. ha más nem, akkor toroczkay és tom cat biztosan. ha szerencsénk van, Morvai Krisztina is megérkezik pár kézigránáttal és egy rakétakilövővel. ebben 100%-ig biztos vagyok. elképzelem, ahogyan a mi Krisztinánk sérülésekkel teli a testén kitőr az alkalmi bunkeréből, és rohan a kormánytagok felé, hogy utolsó erejével aláirassa a lemondó nyilatkozatukat, és közben üvölti, hogy gyuriiiiii…. ezt érted és a hazáért…….

  5. Prendick szerint:

    Kérdőjel, ezt csinálják a radikálisok három éve. De valahogy másnak nem ilyen fontos. Ők meg elég kevesen vannak párezer harci sünnel szemben.

    Egyedül Orbán tudna megmozdítani annyi embert, hogy a sünök is behúzzák a tüskéiket.
    De nem mozdítja. Szép halogató taktikával hátországot ad a szoci rablásnak. A rajongóival együtt. Ilyenkor gondol arra az ember, hogy valami érdeke fűződhet hozzá, hogy lapít. Mert ugye Orbán Viktor csak nem lehet ilyen gyáva.

  6. Kovács Ernő szerint:

    http://www.kommentalok.comze.com/news.php?readmore=147 Érdemes lenne megnézi élőben is, szörnyű látvány, élmény! Én láttam!

  7. hollósi szerint:

    Demokrácia Prendick módra: aki rabol, kifoszt, arról egy ténymegállapító sor.
    Aki ellenzékben van, arról száz oldalas bírálat.
    Így néz ki nálatok a tárgyilagos véleményalkotás?
    Az általad leírtak miféle érdekeket szolgálnak?

  8. Prendick szerint:

    Hollósi, vajon miért kéne megismételnem a cikket? Ott benne van, ami kell. Elég beszélni a megoldásról, és azokról, akik a megoldást gátolják: Orbánról, meg rólatok. Az nincs a cikkben.
    Jobban tennétek, ha inkább megfontolnátok a kritikát, mintha állandóan arra haragudnátok, aki kimondja.

    Sajnos ordító tény, hogy a Fidesznek lehetősége lenne megállítani a szoci rablókat. De nem teszi. Te se akarod. Az a legnagyobb bajod, hogy nem szavalok a rablásaikról eleget. Nem elég, hogy rablók?

    Egyébként egy kérdésem van csak:
    Mit tesznek Orbánék azért, hogy ne adja el az MSZP a vizünket? /A “dumálnak ellene”, az nem jó válasz. Olyat kérek, ami eredményt is hoz./

  9. Prendick szerint:

    Milyen érdekes. Ahogy végignézem a hozzászólásokat, valahogy az látszik, hogy nekem fontos, hogy ne rabolják az országot a szocik. Aztán a megjelenő két fideszes közül az egyiknek az a fontos, hogy gúnyolódjon a radikálisokon, a másiknak meg az, hogy senki ne kritizálja Orbán nyakkendőjét.
    Ez egészen jellemző a Fideszre.

    Pedig ezt az ügyet nem lehet megoldani a Parlamentben. Mire jövőre választások lesznek, már elvittek mindent visszavonhatatlanul.
    Aki ezt nem látja, annak semmi esze nincs. 🙁

  10. Gordon szerint:

    Prendick! Tehát kevesen vagytok. Örülök, hogy ezt bevallottad. 🙂

  11. Prendick szerint:

    Egy újabb fideszes, akit Prendick érdekel és nem a komcsik országrablása.
    Gratulálok.

  12. Emese szerint:

    Prendick, ha forradalmat akarsz, kérlek kezd a gyújtogatást a saját kocsiddal és a házaddal!

    Csak mert Magyarországon ma ezt értik kormánymegdöntésen, akik az utcára vonultak. Ja, a szünetben lehet kivenni csokit is az automatából.

    Tudod, a hozzád hasonló rövidlátó embereknek eszükbe sem jut, milyen gyorsan összeomlana az ország egy ilyen eset után. Ráadásul egy olyan ellenzéket, amely fegyverrel szerzi meg a hatalmat, demokratikus országok sem fogadnának el. Feltehetően azért, mert ez a megoldás nem demokratikus.

  13. Prendick szerint:

    Még egy fideszes, aki lapítva asszisztál a komcsi rabláshoz és velem meg a radikálisokkal foglalkozik.
    Alakul ez.
    Eddig négyből négy.
    Csak tudnám, hogy akkor miért csodálkozunk azon, hogy a komcsik azt csinálnak, amit akarnak?

    Emese is a demokráciába szerelmes, inkább hagyja, hogy az országot eladják, csak nehogy rosszat mondjanak rólunk a külföldiek. Mint Orbán.
    Kösz a megerősítést.

  14. Vincent Hanna szerint:

    Egy demokráciában fogalmilag kizárt a forradalom. Márpedig ha tetszik, ha nem ma Magyarországon demokrácia van. Ezért működik ez a fórum is. Ezért modhatja el a véleményét Prendick is, anélkül, hogy elhurcolnák. Én nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol a hatalmat fegyverekkel szerzik meg.
    Azzal, hogy ne lopják szét az országot azzal egyetértek. De, hogy ezt az ügyet nem a parlamentben kell megoldani, attól égnek áll a hajam. Atyaég!

  15. Prendick szerint:

    Ötödik. 🙂

    Na, vajon akkor hogy is kéne ezt megoldani a Parlamentben? Valahogy erre nincs válasz…

  16. ? szerint:

    Prendick, elgondolkodtál már azon, hogy nem biztos, hogy neked van igazad.

    a Fidesz, amiért nem robbant ki forradalmat, azért az MSZP-t segíti? Emesével egyetértek, és még azt is hozzáteszem, hogy tényleg Fideszes vagyok, mert biztosan rájuk fogok szavazni, de ha Orbán olyan országot építene, ami fegyverrel ragadja magához a hatalmat, akkor én azt nem szeretném a továbbiakban támogatni.

    az a különbség az olyanok, mint te (hívjuk őket jobbikosoknak), és a fideszesek között, hogy a fideszesek vállán van felelősség, a jobbikosokén meg semmi, azt mondanak, amit akarnak, mert teljesen súlytalan.

    ha olyan elszánt vagy, akkor mondom én, hogy találkozzunk a piacnál, aztán rajta, kinyírunk mindenkit, aki szembe jön, és nincs rajta egy Nagy Magyarország címer, vagy éppen nem egy turul hátán repked. ezt szeretnéd, ez teccene?

    a Fidesznek szerencsére elég nagy a választói támogatása, azonban a Parlamentben és a politikai palettán egyedül van: a szövetségesein túl ellene van az MSZP, SZDSZ, MDF, Jobbik, Függetlenek. ezek közül a legdurvább támadások a Jobbik részéről figyelhetőek meg.

  17. ? szerint:

    és ha szerinted azok mind fideszesek, aki nem akarnak polgárháborút, mert féltik többek között a családjaikat, és továbbra is hiszen a demokráciában, akkor büszkén vagyok fideszes a továbbiakban is!

  18. Emese szerint:

    Prendick, ég már a házad meg az autód? Mert, ha ez a megoldás, akkor kezdjed a sajátodéval!

  19. Prendick szerint:

    Elgondolkodtam rajta. És sajnálatos módon az a megoldás jött ki, amit többször vázoltam.
    Az még sajnálatosabb, hogy annyira fantáziátlan /más jelzőre gondoltam eredetileg, de legyek szalonképes/, tehát annyira fantáziátlanok a fideszesek, hogy kizárólag forradalomban képesek gondolkodni. A többi komcsi butaságot, mint a turul háta, tán nem is kommentálnám.

    Valamikor képes volt Orbán összecsődíteni többszázezer embert a saját megválasztása érdekében. Vajon az ország érdekében miért nem tud hasonlót? Hát ott a nagy tábor.
    Pedig egy pár napos tömegtüntetés az Országház körül, amikor a képviselők csak azt falatozhatják, ami a büfében van, elég sokat lendítene a lemondási hajlandóságukon.
    És bizony a demonstráció, sőt az országos blokád is, egészen belső része a demokráciának.
    Csak ahhoz kéne egy kis bátorság.

    A magyarázkodáshoz, meg a paragrafusozáshoz nem kell.

  20. Prendick szerint:

    Látod Emese, az a különbség közöttünk, hogy én felgyújtanám a kocsimat is az országért, de te csak lapulsz.

    Kérdőjel, lehet büszkén gyávának lenni, csak ne sértődj meg, ha kinevetnek.

  21. Prendick szerint:

    És még mindig nincs válasz arra, hogy miként lehet a Parlamentben megakadályozni, hogy a komcsik eladják a vizünket.
    Pedig ha megteszik, megdöglünk.

    Úgy látom, még mindig a “demokrácia” fontos a fideszeseknek, nem az ország. Nem örülök, hogy kiderült, de elég egyöntetűek itt a nyiltakozatok ahhoz, hogy világos legyen.

  22. miska72 szerint:

    Rohadt mocskos komunista szocialista rabló banda!

  23. admin szerint:

    Folyamatosan moderáljuk a nem elfogadható hangnemű hozzászólásokat.

    Ha viszont csak ezzel foglalkozunk, nem tudjuk feltenni az újabb cikkeket.

  24. miska72 szerint:

    admin, mit lehet erre mondani?
    Nem kell ezért fel …….gatni őket?

  25. miska72 szerint:

    Prendick, itt előbb utóbb buli lesz.

  26. Prendick szerint:

    “itt előbb utóbb buli lesz”

    Tudom. Csak nagy különbség, hogy kivonul párezer radikális és véres csatát vívnak a sünökkel, vagy kivonul ötszázezer fideszes és Orbán fehér lovon bemegy a Parlamentbe.
    Bármilyen furcsa, én az utóbbit szeretném.

    Lehetne annyi esze legalább egy-két fideszesnek, hogy ezt felfogja. Én türelmes vagyok.

  27. Gordon szerint:

    Kivonult már pár ezer radikális és felgyújtotta a Belvárost. Nem lett semmi, csak az anyagi kár volt jelentős (a számlát az adófizetők állják).

  28. miska72 szerint:

    Prendick, és is, de a türelmen napról napra fogy, és ezzel egyre több ember van így. Egyre több ember kerül utcára. Egyre több ember veszti el a reményt, és a hitét. Egyre több embrer lesz akinek már semmi nem számít, csak az igyzság! Egyre több ember lesz, aki hangot ad a nemtetszésének! Ha ezt a QRMÁNY nem veszi észre, akkor nem lesz más nekik, mint futni a nép haragja elöl.

  29. Gordon szerint:

    Most emg leírod, hogy “én türelmes vagyok”. Emlékszem, hogy a GÜSZ tagok mit össze fröcsögtek akkor, amikor én – konzervatív emberként – a türelemről beszéltem. Most lenyúltad ezt is.

  30. Prendick szerint:

    Örülök, hogy végre eljutottál idáig. Lassan ment. De akkor kezdjük elölről.
    Most olvasd el mégegyszer, amit eggyel feljebb írtam.
    Várok türelemmel.

  31. miska72 szerint:

    Gordon ez azért vollt, mert te otthonmaradtál. 😉
    Milyen radikális? Törvényessen, nem lehet leváltani őket! évig lophat, csalhat, hazudhat, garázdálkodhat, aki hatalonra kerül! Ilyen az alkotmányunk! ?

  32. Prendick szerint:

    Miska, nem lesz itt népharag, mert Orbán azt mondja a “hatalmas táborának”, hogy lapítsanak otthon. Nézz rá Gordonékra! Egy zabszem nem fér be náluk, ha arra gondolnak, hogy meg kéne mozdulni.

  33. miska72 szerint:

    Prendick, most várhatunk 2010-ig. 🙁
    De addig szétlopják az országot.
    Eladnak mindent.
    De addig megsemmisítik a bizonyítékokat, nehogy börtönbe lehessen csukni őket. most működnek ám a hivatalokban a darálók, iratmegsemmisítők!

  34. miska72 szerint:

    A válsztásokig eltüntetik a bizonyítékokat.

  35. Prendick szerint:

    Igen Miska, erről beszélek a téma legeleje óta. És nem értem, hogy lehet ehhez asszisztálni, a “demokráciára” hivatkozva.

  36. ? szerint:

    sebaj, majd a tomcat-ek

  37. Öreg halász szerint:

    Balabbik a Jobbik: http://index.hu/belfold/2009/06/15/jobbik/

    Erősen tudathasadásos állapotnak tartom, hogy valaki utcai meneteléssel akarja letörni a bűnözést vagy leváltani a kormányt.

    Az elmúlt években akkor volt változás a kormányzásban, amikor választáson büntették a polgárok a kormányt. Emiatt omolott össze a balliberális kormány, és emiatt bukott meg végül Gyurcsány is.

    A kormányellenes gyújtogatások, pusztítások következménye eddig mindig a kormány erősödése volt a volt MSZP-s szavazóbázisban. Nem véletlen, hogy a Budaházy-Torockai csapatot sokan Gyurcsány kinyújtott kezének tartották, és ők azok, akik valahogy Gyurcsány bukása óta talonba is kerültek.

    Kevesen beszéltak itt arról, hogy még a Jobbik sem nézi őket jó szemmel.

    Azoknak van igazuk, akik szerint csak az MSZP és az SZDSZ tudja megbuktatni a kormáyt. Szimpla fejszámolással ezt egy kisiskolás is ki tudja okoskodni.

    Prendicknek ez azért nem megy, megy nem az a célja, hogy okosakat mondjon, hanem az, hogy fenntartsa a parttalan vitát.

  38. Gordon szerint:

    Magyarországon erős Kormány van. A kormányzáshoz parlamenti többségre van szükség. Aki ezt biztosítani tudja, azt kéri fel köztársasági elnök kormányalakításra. Jelenleg megvan a többsége az mszp-nek, mert az szdsz kívülről támogatja őket (remélem utóbbi emiatt sem jut be jövőre). A választók 2006 áprilisában így döntöttek.

    Van olyan berendezkedés, ahol már attól is megbukik a kormány, ha egy miniszterét, vagy törvényjavaslatát leszavazzák a parlamentben, de szerintem ez sem előnyös, mert bizonytalanságot szül.

    A fent bekopizott esetekben szűnhet meg a Kormány megbizatása. Ezek a tények, a többi duma.

    E

  39. csumpika szerint:

    @ Prendick: lehet hogy csak túl sok összeesküvés elméletet olvastam, de nekem úgy tűnt, hogy öszöd után Orbán is keményen nekiment a szociknak. Emlékszel még a 36 órás ultimátumra? szerinted lejáratja magát ennyire az, aki nem akar utána semmit? ott valami történt (1. kívülről rákoppintottak a fejére, hogy ha nagyon ugrál csinálnak 10 perc alatt államcsődöt, 2. lekenték a szocik, hogy nyughasson.) Hát nem tudom neked melyik tűnik valószínűbbnek. mivel lehet megvenni valakit, aki épp a koronázatlan király szerepére készül, aki a ‘minden pénz ura’ pozicióra aspirál?
    a másik oldalról viszont: azért egy államcsőd nem gyerekjáték, ezer és ezer család egzisztenciája szintén nem az. szerinted kellene két nap ahhoz, hogy rombadöntse a külföldi tőke ezt az országot? sztem nem.

    nagyon kicsi és tudatlan vagyok én ahhoz, hogy átlássam ezeket a folyamatokat. de azért vannak jelek, amik számomra beszédesek. és ahogy a 36 órás ultimátum után kihátrált a fidesz a kossuth tériek mögül, abból én arra következtetek, hogy ott valami történt.

    másrészről nagyon nehéz helyzet ez: a kormány folyamatosan a demokráciára hivatkozva nem mond le, ugyanakkor minden cselekedetével a demokrácia kiskapuit használja ki törvénytelenségeihez. közben pedig az ellenfelet a demokrácia szabályai kötik gúzsba, uis a demokráciánkat nem az ilyen férgekre találták ki. olyan ez, mint egy szervezet, aminek módszeresen meggyengítették az immunrendszerét, aztán jött egy erősebb vírus, és egyre lejjebb épül. ami normál esetben egy radikális és megengedhető (sőt kötelező!!!) gyógymód lenne, az itt talán halálos lenne a betegség áttétje miatt. ha érted, mire célzok.

    de hangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem, messze nem biztos, hogy igazam is van.

  40. miska72 szerint:

    Orbán Viktor azt mondta a lánchídrádióban, hogy újabb IMF hitelt, kell felvennie az országnak, mire hatalomra kerülnek, mert a Bajnai KQRMÁNY azt addig elkölti. De a fidesz más feltételekkel akar az IMF től hitelt felvenni. Majd Orbán Viktor fog parancsolni az IMF-nek? Próbáld meg te ugyanezt valamelyik bankkal. Menj be, hogy a lekötésedre adjanak 20% kamatot. Tehát ez is inkább érdekes lesz, mint szórakoztató. Gondolkodjunk előre. A fidesz visszaállítja családi pótlékot, a 13 havi nyögdíjat, a cafetériát. Lehet, hogy még valamit kihagytam? Az mondják, hogy a Gyurcsány kormány úgy vette fel, az IMF hitelt, h ezeket bevállalja, végrehajtja. Na most jön Orbán Viktor, megnyeri a választásokat, és bejelenti, hogy semmit nem tud tenni a változásért, mert a Gyurcsány és aBajnai kormány olyan szerződés kötött, ami jogilag úgy le van rendezve, hogy azon változtatni nem lehet, és marad minden a régi. 13 havi nyögdij, Game over. Cafetéria Game over. …………………………stb.

  41. Gordon szerint:

    “A kormányellenes gyújtogatások, pusztítások következménye eddig mindig a kormány erősödése volt a volt MSZP-s szavazóbázisban.” – ez a lényeg, meg amit a volt mszp szavazó Prendick tematizálási törekvéseiről írtál.

  42. ? szerint:

    értelmesebbenk gondoltalak Prendick

    azt mondod, hogy nem forradalom meg polgárháború, hanem körbevenni a Parlamentet többszázezren. és ha jönnek oszlatni a rendőrök, szerinted annak nem lenne erőszakos következménye, ami ki tudja, hogy hová vezetne? mert szerintem nem békésen zárulna. ha ezt te is tudod, és ennek ellenére ezt fújod, akkor már ne is haragudj, de aljas vagy (visszafogtam magam). ha meg ebbe nem gondoltál bele, akkor félkegyelmű (ismét visszafogtam magam)

    arról nem is beszélve, hogy egy ekkora lehetséges tömegben szerinted mennyi “jobbikos” “nemzeti” provokátor jelenne meg? 1-2? valószínüleg sokkal több. na és innen kezdve robbana ki egy polgárháború.

    nagy tömegben működik egy pszichózis, ami oda vezetne, amit írtam, főleg egy kis külsős prendickes érveléssel

  43. miska72 szerint:

    Gordon, de a választók töbsége már nwm támogatja azt a szélhámos gazember bndát! Itg a nép támogazását már elveszítették! 2006. óta 4 milliárdot költöttek a politikusok védelmére! Erre varjatok gombot.

  44. miska72 szerint:

    Menni kárt okoztak a (radikálisok?)
    Mibe rerült a védelmük 2006 óta?
    Mennyi kárt okoztak idáig? Most a vizkészletet árusítjálk ki!

  45. miska72 szerint:

    Na meg az erdővagyont! 😉

  46. Gordon szerint:

    Gyújtogatással és fosztogatással nem lehet Kormányt buktatni, csak legfeljebb a xart felkavarni, és elérni, hogy az apatikus szoci szavazók majd elmennek (nem, nem a Jobbikra szavaznak, mint a szoci szavazórábor aktív részének kb. fele), hanem újra az mszp-re. Aztán megint várhatunk négy évig.

  47. miska72 szerint:

    Melyik a negyobb kár?
    Jó gondolkodást.
    Megyek ebédelni. 😉

  48. ? szerint:

    jó étvágyat miska, aztán nehogy berúgj, mint tegnap 😉

  49. Gordon szerint:

    Amikor tankkal hajtanak kersztük a korláton, a járdán, a villamossínen, meg a (szitilájt) “médiahordozón a megállóban; akkor bizony kárt okoznak.
    Amikor a tévészékházat elfoglalják, a parkoló autókat, és az útszéli kukákat felgyújtják, majd az épületet kifosztják és szintén felgyújtják, akkor is kárt okoznak. Ez egyértelmű.

    A jelenlegi kormányzó erő ennél jóval nagyobb kárt okozott az elmúlt hét évben, de minden kárt az adófizetők fognak megfizetni.

    Bár vannak itt olyan egykori mszp szavazó radikálisok, akik szerint az Országház lerombolása is elfogadható lenne. Nekik mindegy, csak műsor legyen. A kenyeret már megkapták szoci kenyéradóiktól, most a cirkuszra vágynak. Aztán elégedetten hátradölnek, vagy épp más kakastollával ékeskednek egy-egy fórumon. Pedig valójában kiscsirkék, és játékuk csak addig tart, míg a fórum igazi ura haza nem érkezik. 🙂

  50. miska72 szerint:

    ?:

    Ittam egy pogár sört. 😉

  51. Prendick szerint:

    A sok fideszes mosakodás mellet csak Csumpika közbevetésére érdemes reagálni. A többiek még csak ott tartanak, hogy mit nem akarnak, meg hogy beszélhetnék ki magukat a gyávaságukból, ami teljesen felesleges szócséplés.

    Na akkor Csumpika.
    Igazad van. Viszont az általad vázolt pokoli nyomás felvet egy óriási problémát. Ha akkora az országban a külföldi hatalom, hogy egy sima “odakoppintással” le tudnak állítani egy nagyon aktuális belpolitikai változást, akkor az nagy baj. Ha úgy állítják le a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét, aki várhatóan a következő kormány feje lesz, hogy fülét-farkát behúzza, az még nagyobb.

    Akkor egész aktuálissá teszi Morvai furcsa kijelentését, miszerint “palesztínok lehetünk a saját országunkban”. Ugyanis ez nagyon komoly alávetettséget jelez. Közben a kormány a rendesen erősödő belpolitikai feszültség ellenére sem mond le, pedig azok, aki Orbánt leoltották, őket simán elfújhatnák, veszteség nélkül, hiszen a következő kormányerő is a kezükben van, a történtek alapján.

    Mi lehet akkor az ok? Talán az, hogy komoly értékeink vannak, amiket a leszerepelt banda segítségével még el lehet vinni. Aztán a főszocik szétszóródnak a jutalékkal, pár strómant beáldoznak, hogy Orbánéknek legyen mit felmutatni és jöhet a látszólag tisztább kezű Fidesz, hogy megnyugtassa a népet.
    Elég logikus.

    Tehát végül mégis Palesztína leszünk, a Fidesz lesz a kollaboráns Fatah, csak nem lesz Hamasz.
    Kellemetlen.

    Talán mégis jobban járnánk, ha addig lépnénk fel, amig még van miért. Csak kérdés az, hogy lesz-e kivel? Mert a fideszesek szemlátomást boldogan kollaborálnak.

  52. Prendick szerint:

    Na, kérdőjelnek egy kissé fárasztó ellenvetésére reagálnék.
    Most komolyan, szerinted ki ellen lehetne polgárháborúzni?

    Ott áll ötszázezer ember a Kossuth téren. Középen Orbán Viktor, a sünök a jövő évi ura és parancsolója. A szociknak tele van a butykosuk és maradnak otthon, mint a választásokon. Egy oszlatási kisérletre csak egy sün alakú folt maradna az aszfalton, ezért senki nem hülye oszlatni. Főleg a jövendő főnök bandáját.
    Akkor ki marad?

    A tüntetők és az Inkal között lesz “polgárháború”? Még kicsit gondolkodj azokon, amiket írtam.

  53. Prendick szerint:

    Tehát akkor a sok fideszes mellédumálás helyett visszatérünk az aktuális témához.
    Továbbra sincs válasz arra a kardinális kérdésre, hogy miként lehet a Parlamentben megakadályozni, hogy a komcsik eladják a vizünket.

    Ha erre kapok választ, nem verem tovább a tüskét a körmötök alá.
    De olyat kérek, ami működik és eredményt hoz.

    Lássuk, hogy a mellébeszélés és a fikázás mögött van-e tartalom? 😉

  54. munkásököl szerint:

    Kedves Hanna!

    Most is egy olyan országban élsz, ahol a hatalmat fegyverrel szerezték meg. Emlékezz csak 56-ra. Azóta csak egy-két kisebb-nagyobb rebrandingre futotta, nagytakarításra nem…

  55. Gordon szerint:

    Mégegyszer kiemelném mai mondandóm egyik fontos elemét:
    “Bár vannak itt olyan egykori mszp szavazó radikálisok, akik szerint az Országház lerombolása is elfogadható lenne. Nekik mindegy, csak műsor legyen. A kenyeret már megkapták szoci kenyéradóiktól, most a cirkuszra vágynak.”

    Aztán mindenki gondolkodjon el azon, hogy ki van itt minden egyes nap, minden egyes napszakában.

    De, bizony ő az!

  56. Prendick szerint:

    Gordon, a butaság butaság marad, akárhányszor ismétled. A személyeskedés meg maga a vereség. Kösz a beismerését.
    Egyébként te vagy itt minden nap. 😉

  57. csumpika szerint:

    nem tudom, mert nem látom át ilyen szinten a dolgokat, de… bennem az a kép alakult ki, hogy ha egy papíron demokráciaként működő országban demokratikus úton nyer a fidesz, akkor az nehezebben megtámadható, mint ha “forradalmat” produkálva szerzi meg a hatalmat. nem érzem őket kollaboránsnak, az általuk vezetett 4 év alatt ellenben azt éreztem, hogy jó Magyarnak lenni. és most nem a gazdasági/egyéb sikereink miatt. egyszerűen nem volt ciki a hazaszeretet, sőt.
    hogy palesztinok leszünk-e vagy sem? hát ez egy összetett kérdés. szerintem már azok vagyunk, és mégsem. gazdaságilag sztem egyértelműen ki lettünk árusítva.
    törvényi szinten szerintem még nem “menthetetlen” a helyzet. erre két utat látok: az egyik Jobbik-féle radikális (zéró diplomácia, nyílt háború), a másik pedig amit a fidesz próbál (zéró nyílt háború, max diplomácia) majd meglátásom szerint: az demokrácia szabályai szerint hatalmat szerezni, aztán lépésenként visszahozni az országot.

    én éppen úgy látom, hogy ha nyíltan hadat üzennénk, akkor jóval nagyobb eséllyel buknánk, mint a másik esetben. az oroszok is minden további nélkül beavatkoztak egy szuverén ország belügyeibe arra hivatkozva, hogy az adott országban jelentős számú orosz állampolgár él, őket megyünk megvédeni.
    szerintem nekünk is pillanatok alatt lenne ideiglenesen itt állomásozó idegen haderőnk. na nem az oroszoktól.

    viszont ha a diplomáciára bízzák ezt az ügyet, akkor többre lehet menni sztem.

    a bölcsek köve továbbra sincs a farzsebemben, a véleményemet írtam le. 🙂

  58. Gordon szerint:

    Prendick jelmondata: “Kenyér már megvan, most cirkuszt.”

  59. Gordon szerint:

    Azokról a palesztinokról beszélsz, akik egymást is mészárolják? Hamasz kontra Fatah. Tökéletes példák arra, hogy hogyan eszkalálódhat az elmebetegség.

  60. Gordon szerint:

    A Prendickhez hasonló elmebetegek ott nem csak dumálnak, hanem cselekednek is. Láthatjuk az eredményét.

  61. Prendick szerint:

    csumpika, nem kell hadüzenet. Izlandon bejött, Ukrajnában kifejezetten ünnepelte a világ, Grúziát sem ítélték el, amikor tömegtüntetésekkel csikarták ki a változást. Nálunk miért lenne baj?

    Én nem bánom, ha a Fidesz nyer. Sőt, biztos vagyok benne, hogy nyerni fog. De amig totojáznak, olyan mérhetetlen dolgokat veszítünk, amit lehetetlen visszahozni. Ha a mostani kormány koncessziós szerződést köt ötven évre az ívóvízre és a termálforrásokra, Brüsszel sosem fogja megengedni, hogy ki ne töltsük.

    Én emlékszem 98-ra, amikor az energiaszektor privatizációja volt a vitás kérdés. Semmit nem sikerült visszaszerezni.
    Minden eszközzel meg kell előzni és a legjobb esélyeink lennének rá, ha meg mernénk mozdulni. Nem utcai balhék kellenek, hanem tömegek. De igazán nagyok.
    Semmi idegen ország nem kockáztatná, hogy bevonuljon és valódi háborút indítson. Oroszország már messze van.

  62. Gordon szerint:

    Mindenki láthatja, hogy nyomul itt minden egyes nap minden egyes napszakában. Még a Prendickhez képest meglehetősen visszafogott jelenlétemmel is “korlátok közé szorított” GÜSZ tagok is, bár bevallani nem fogják.

  63. Prendick szerint:

    Szegény Gordon. 🙂

  64. Gordon szerint:

    Prendick! Akkor mozdulj meg és indulj, ne csak dumálj. Rajta! Nem mész? Miért? Totjázol? Miért? Így kénytelenek leszünk azt gondolni, hogy csupán hangember vagy.

  65. Prendick szerint:

    Gordon, sétálj egyet, aggódom az egészségedért.

  66. Gordon szerint:

    Ennyi a válsz? Áhhhh Prendick. Te nem vagy hiteles, mert csak dumálsz. Ha tényleg olyan kemény ember lennél, mint ahogy itt előadod magadat, akkor nem csak a szád járna. Attól félsz, hogy a józan többség majd kinevet? Lehet, hogy félelmed megalapozott. 🙂

  67. Gordon szerint:

    Komikus vagy, ahogy itt egész nap “exponálod” magadat.

  68. Prendick szerint:

    Te akartad. 😉
    A józan többség alatt ugye a gyáva fideszeseket érted? Mert akkor azok nyugodtan nevessenek. Utoljára úgyis én fogok.
    Különben mondtam párszor, hogy csak Orbán tud elég embert kivinni. Ha szól, hogy “Hegyibe!”, mehetünk.
    De nem szól. Neki jó így. Közben kicsit szétlopják az országot, de tán nekik is marad annyi, amiért érdemes kormányozni. Mert ugye ők sem ingyen szeretnék.

    /Megfigyeltem, hogy minél dühösebben védi valaki az igazát, annál nagyobb az esély, hogy tudja ott mélyen, mennyire nem igaz, az amit véd. Itt már megint rengeteg dühös fideszes van. Akkor jó helyen birizgálok. ;)/

  69. ? szerint:

    ismét butaságokat írtál Prenyó

    tudod mik azok a kényszerítő eszközök? csak azért, mert a tüntetőknek valószínüleg nem nagyon van belőle, a rendőröknek felszerelésük. ilyen pl. a lőfegyver.

    de egy dologban lehet, hogy egyetértünk: szerintem a jelenlegi hatalom képes lenne belelövetni a tömegbe. szerinted?

  70. ? szerint:

    Prendick, próbálj már színvonalat taratni, eddig nem voltál ilyen mélyen

    😉

  71. Prendick szerint:

    Légyszi te is tarts valami színvonalat, mert rém unalmas a csevegés.
    Sosem fog lőni a rendőrség Orbánra. Ha nem érted miért, akkor tényleg kár forszírozni. A hadsereg főparancsnoka a köztársasági elnök. Ő sem igazán a lövetésről híres.
    És más nincs. Félmillió embert meg nem kezd el oszlatni háromezer rendőr. Még kell valamit magyaráznom?
    Nehéz?

    Gordonnak szerezzen valaki borogatást a homlokára, mert kicsit túlpörgött, és emiatt kénytelen vagyok olykor a mélységei szintjén megnyilvánulni. De ez nem az én hibám. Mindenkihez azon a nyelven szólok, ami neki épp van.

  72. ? szerint:

    kár érted Prenyó

  73. Manitu szerint:

    Prendick, az általad emlétett helyeken mindenhol a kormány mondott le.

    Itt olyan kiábrándultság van, hogy ma százezer embert se lehetni kivinni az utcára. Nem mennének. Arra lenne jó az egész, hogy este megint lángoljon a belváros, meg feketébe öltözött csikósok futkározzanak palesztin sállal az arcukon. Ez már önmagában is egy tudathasadás, pedig már láthattunk hasonlót.

    És mellesleg valóban. Mióta Szilvásy elment a titkosszolgálat éléről, mintha a Toroczkai-Budaházy páros kevesebbet szerepelne…

    Hun vannak a blackcsikoushock?

  74. Prendick szerint:

    Manitu, épp most írtam választ a kérdésedre, bár Mózsinak a másik topicban, de javaslom neked is. Ha nem muszáj, nem ismétlem meg.

    Torockaiékat leállították Vonáék. Nekik sem jönne jól most párszáz csuklyás vadmalac, ahogy esélytelenül kergetőzik a sünökkel. Más a szükséges lépték. Nem kell alábecsülni senkit. Ügyesen taktikázik a Jobbik.

  75. Prendick szerint:

    Kérdőjel, én máshonnan szerzem be a sikerélményt. Nem szükséges hozzá olyan olvtársak véleménye, akik kissé, hogy úgy mondjam, nem reagálnak túl gyorsan. 😉

    /Jó beszélgetőpartner vagyok, mert bármit lehet rám mondani, de el kell bírni, hogy mindent vissza is adok. Biztos így lehet, mert állandóan egy nagy kör közepén ülök és nekem beszél mindenki./

  76. Manitu szerint:

    Ja, hogy Vonáék le tudták őket állítani. Érdekes. Csak nem a “rendpárt” kezében van a “vadmalacok” nyakörve?

    Szerintem Vona hirdethetett volna olyan nagygyűlést is, ahol a “zsidesz” szavazóit liberális komcsizsidózzák a jobbikosok, ha ez már náluk sikk. Biztos sokan mennének. Gondolom pár embernek elege lett ebből, és többek között ezért nem mentek sokan vasárnap se tüntetni.

  77. Prendick szerint:

    Melyik tüntetésre gondolsz? A Fritz Tamás féle újabb politikamentes gőzleeresztőre? Az inkább fideszes műfaj, csak azért ment el a Jobbiktól pár ember, mert illett egy “kormányváltó” összejövetelen formálisan megjelenni.

    Majd lesz másféle is, ahol a kívánságodnak megfelelő program lesz. 🙂

  78. Prendick szerint:

    “Csak nem a “rendpárt” kezében van a “vadmalacok” nyakörve?”

    Hogyne lenne ott. Nem olvastad? Épp most kötöttek megállapodást.

  79. Prendick szerint:

    Közben egy pillanatra magyaráznom kell egy kifejezést: az “olvtárs” egy ősi Indexes /Internettos/ kifejezés és fórumtagot jelent. Abból az időből származik, amikor még csak az Olvir nevű csevegőhely létezett, fórumok helyett. Szójáték.

  80. miska72 szerint:

    Jót vitatkoztunk. 😉
    Úgy látom nincs megoldás. 🙁
    Az ország tovább sodródik az árral. 🙁
    A politikusaink továbra is hazudhatnak, kiárusíthatják az országot, elkotyavetyélhetik a nép vagyonát, sikkaszthatnak, számla nélkül vehetnek fel pénzeket, ofshore céget vezethatnek, büntetlenül!
    És ez a bírka népnek jó, és megfelel. 🙁
    Mi a megoldáás?
    Hogy lehet felelőssegre vonni öket?
    Mert az alkotmány és a törvények szerint NEM LEHET! Ma Magyarországon ez a DEMOKRÁCIA. 🙁
    Úgy a jó az egész, ahogy elvan b@szva. 🙁

  81. miska72 szerint:

    Itt mindenki okoskodik, vitatkozik, de a megoldást senki nem tudja. Ez a politikusokra is vonatkozik.
    Aztán megint eltelik 20 év, és aztán alacsonyabb szinten leszünk mint ALBÁNIA.
    Itt nem válságkezelés, hanem KISÉRLETEZÉS folyik!
    Továbbá rablás, fosztogatás, az ország kiárusítása, tönkretétele. 🙁
    Ezek megélhetési bűnöző politikusok!
    Lesz@rják az országot és a népet. 🙁

  82. miska72 szerint:

    Mennyi politikus is van sitten?

  83. miska72 szerint:

    Mindenkinek van vaj a füle mögött! Ez egy szervezett bűnszervezet.
    Itt nagyobb összefonódások vannak, mint a fonott kalácson.

  84. Vincent Hanna szerint:

    Üdvözlet mindenkinek!

    Látom nem tudjátok, hogy ma Magyarországon hogyan lehet törvényesen kormányt buktatni. Leírom: A kormány megbízatása akkor szűnik meg, ha tőle az országgyűlés a bizalmat megvonja. Ekkor alkalmazzák a konstruktív bizalmatlansági indítványt. Az indítványt a képvielők 1/5-ének kell benyújtania úgy, hogy megjelölik az új miniszterelnök személyét. Ez azért azért fontos, mert az indítvány benyújtásához nem elég az ellenzéki pártok egyetértése az új miniszterelnök személyében is meg kell egyezniük, ezért nem elég az érdekeik pillanatnyi találkozása. Ez kizárja az ún. negatív koalíció létrehozását. Akkor miről is van szó? először is ellenzéki oldalon kellene egyetérteni és az ország javát akarni és nem forradalmárkodni. Rombolni a legegyszerűbb.

  85. Jeniszej szerint:

    Ezek nem hülyék ott a parlamentben, hogy a jó kis állásukat feladják!
    Nem! Soha nem fogják magukat feloszlatni! Az biztos.
    Jó buli ez a kiszeseknek meg a többieknek. Vigyáznak azért egymásra – bizony ám!

  86. hollósi szerint:

    Sokan ott vannak eltévedve, hogy nem képesek felfogni: a jelenlegi hatalom még teljesebb leépüléséhez arra van szükség, hogy kihúzzák a ciklus végéig. A kis áldozat megéri.
    Azokat a szavazókat ne sajnáljuk, akik 2006.-ban megválasztották őket.
    Most “élvezzék” még egy ideig döntésük következményeit!
    Ami a hátralévő időben tervezett lenyúlásokat illeti. nem lesz könnyű megvalósítani.
    Soha ekkora kontroll nem volt. Ahogy mélyül a válság, úgy egyre nehezebb lesz következmények nélkül megüszni a csőd következményeit!
    Olvasom, sokan szeretnék az ellenzék vezérét beugrasztani antidemokratikus lépésekre. Aztán meg jót röhögnének, hogy Hágában felelősségre vonnák!
    Szerencsére az ország népe bölcsen viselkedik, ott mondott ítéletet, ahol kellett- a szavazó fülkékben.

Itt lehet hozzászólni !