Drámai finálé után serdülő csapatbajnok az ESMTK

MBSZ, Mr.Gabee, Csepel.info

14536866_1264709070259874_722170082_o

A szombati diák szabadfogású csapatbajnokságot követően vasárnap a serdülők küzdöttek meg a bajnoki címért. A diákhoz hasonlóan, ebben a korosztályban is tizenkilenc alakulat kvalifikálta magát a területi csapatbajnokságokról a döntőre, végül azonban csak tizenhat alakulat jelent meg a megmérettetésen. Közülük az aranyérmet az ESMTK alakulata nyerte meg, gigászi döntőben győzték le a Csepeli BC-t, bronzérmes pedig a Dorogi NC lett.

A csoportmérkőzések lezajlása után hat szakosztály maradt versenyben az aranyéremért. Újabb sorsolást bonyolítottak le Cegléden, majd két darab hármas csoportban dőltek el a helyosztók párosításai. Az ötödik helyezést a Diósgyőr szerezte meg a Kaposvár ellenében, míg a bronzérmet hihetetlen izgalmas küzdelmeket követően a Dorog csapata érdemelte ki, miután legyőzte a házigazda Ceglédi VSE-t.

A nap utolsó mérkőzésén a bajnoki cím sorsa volt a tét, aminek köszönhetően remek hangulatú csapattalálkozót láthattak a jelenlévők. Az izgalmak tetőfokán zajló finálét a csepeliek “felkapaszkodása” jellemezte, hiszen a fiatal farkasok az első három súlycsoportban nem tudtak versenyzőt kiállítani az ESMTK ellen, így kapásból 15 pontos hátrányból szálltak szembe riválisukkal. Szépen lassan fel is zárkóztak, a + 76 kilogrammos mindent eldöntő mérkőzésre 20-17-es erzsébeti vezetéssel mentek fel a nehézsúlyú versenyzők. A Tóth Gábor és Garamvölgyi Gábor irányította csepeliek már-már a zsebükben érezhették a bajnoki címet, az utolsó másodpercekben azonban Szilágyi Erik két pontért levitte Korcsog Milánt, ezzel megnyerte az ESMTK-nak a serdülő csapatbajnoki címet.

Bajnokcsapat: ESMTK (Edzők: Kliment László, Nagy József, Cifferszky Ákos. Versenyzők:Hörcsöki Kamilla, Szenttamási Róza, Matyi Vivien, Tösmagi Attila, Németh Milán, Nagy Dániel, Nagy Róbert, Varga Raul, Molnár Botond, Kreisz Ádám, Varsányi László, Birtalan Bendegúz, Kekenj Norbert, Hevesi Csongor, Szilágyi Erik, Bagosi János.
2. Csepeli BC
3. Dorogi NC
4. Ceglédi VSE
5. Diósgyőri BC
6. Kaposvári SI

A serdülő szabadfogású csapatbajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A helyosztó mérkőzések eredményei:
Döntő: ESMTK – Csepeli BC 23-19
Bronzmérkőzés: Dorogi NC – Ceglédi VSE 20-20 (több tus győzelem döntött a Dorog javára)
5-6. helyért: Diósgyőri BC – Kaposvári SI 26-23

Az elődöntő mérkőzések eredményei:
Csepeli BC – DBC 32-16
CVSE – DBC 29-20
Csepeli BC – CVSE 25-19

ESMTK – Dorogi NC 30-11
ESMTK – KASI 42-3
Dorogi NC – KASI 34-13

A versenyen közreműködő bírók: Pál Szabolcs (elnök), Rögler Gábor, Weisz György, Csík Annamária, Szántóné Csánó Zsófia, Bárdosi Sándor, Lukács Imre, Majer Roland, Kálmán Tibor (versenyiroda), Lagzi Kovács Bendegúz (versenyiroda), Tollár Dániel (versenyiroda).

Itt lehet hozzászólni !