Rendkívüli ülést tartott az MBSZ elnöksége

MBSZ

Rendkívüli ülést tartott az MBSZ elnöksége

A magyar birkózósport a hatodik helyet foglalja el a riói olimpiai eredményességet illetően a 21 résztvevő magyar sportág között. Az elnökség méltányolja a teljesítményt, de gyökeres változtatásokat tervez. Lőrincz Viktort Fair Play-díjra terjesztik fel.

A Magyar Birkózó Szövetség elnöksége rendkívüli ülésen értékelte a magyar birkózósport olimpiai szereplését. A testület pozitívumként ítélte meg, hogy a magyar színeket 21 sportágban képviselő sportolók között a 6. helyen végzett – a két ötödik helyezéssel, olimpiai pontokat szerezve,mely beleillik az elmúlt hat olimpián elfoglalt irányba.

Sajnos egy megnyert érem veszett el a bírók sajátos szabályértelmezései miatt, ennek fájó hiánya ugyanakkor csalódást keltett a hazai elvárások tükrében. A választási ígéretnek megfelelően a szövetség vezetése nem avatkozott bele a szakmai munkába, de az értékelés során megfogalmazódott a gyökeres változtatás iránti igény is. Az elnökség szándéka szerint az utánpótlás szerkezeti átalakítására, a klubok megerősítésére, a központosított olimpiai felkészülésre mindenképpen sor kerül a következő olimpiai ciklusban. Komoly hangsúlyt kapott azon törekvés is, mely szerint az MBSZ mindent megtesz azért, hogy a 2014-ben, a nemzetközi szövetségben elveszített pozíciónkat visszaszerezzük, ismét lehessen magyar tag az UWW (Nemzetközi Birkózó Szövetség) elnökségében és a bírói karban továbbra is legyen képviselőnk. Mindenerre a hagyományaink és az eredményeink feljogosítanának bennünket.

Az elnökség felhatalmazta Németh Szilárdot, az MBSZ elnökét arra, hogy az új fejezet nyitásának jegyében, a változtatások érdekében széles körű párbeszédet folytasson a honi birkózóélet meghatározó szereplőivel, a korábbi nagy bajnokokkal, klubvezetőkkel, szakemberekkel, sportolókkal. A szövetség vezetősége nyitott a továbblépés, jobbítás érdekében szakmai észrevételek befogadására. Az átalakított struktúrában működő szakágak élére pedig pályázat útján fogja kiválasztani a következő olimpiai ciklus felkészülésének az irányítóit. a Fontos mozzanat még, hogy az MBSZ elnöksége Fair Play-díjra javasolja Lőrincz Viktort, a riói olimpián tanúsított magatartásának elismeréseként. Igazi sportemberként viselkedett, miután gyakorlatilag megfosztották őt a szőnyegen jogosan kiharcolt bronzéremtől.

Forrás: MBSZ

2 hozzászólás “Rendkívüli ülést tartott az MBSZ elnöksége” bejegyzésre

  1. csepelifan szerint:

    A riói olimpián is kiderült: Németh Szilárd megbukott mint birkózóelnök, így ha lett volna egy kis vér a pucájában, akkor felajánlotta volna lemondását! De mivel csak egy hombárfejű hólyag, aki Dr. Hegedüs Csabának a cipőjét sem vihetné, ez meg sem fordult a fejében. Elkezdődött a magyar birkózás lezüllesztése, köszönjük rezsibiztos úr! 🙁

  2. Grün Izidor szerint:

    Jó, jó a magyar csapatok között hatodik, de hányadik lehet vajon a zolimpián induló nemzeti birkózócsapatok között?!
    Na mérjük már őket egy úszóhoz vagy egy tollaslabdázóhoz! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !