Új hegedűt ajándékozott Kvasznay Péter a Fasang zeneiskolának

Csepel.hu

3

Saját készítésű hegedűjét ajándékozta Kvasznay Péter egykori tanítvány a Fasang Árpád Zeneiskolának. Az új hegedűt dr. Szentkirályi Aladár intézményvezető vette át az Erdei Éva Galériában a közelmúltban.

Kvasznay Péter első hangszerét még Angliában, némi segítséggel készítette el. Diákévei emlékére a másodikat már teljesen önálló alkotta, keze munkáját dicsérik a faanyag, a megfelelő szerszámok beszerzése, a lakk színének kikeverése és az utolsó finomhangolások. „Régi vágyam volt a hegedűkészítés, de mindig lebeszéltek róla. Mostanában munka utáni hobbi tevékenységként végzem. 2014-ben öt hónapig készítettem az első hegedűt, amit édesapámnak ajándékoztam születésnapjára. A második hangszeren közel egy évig önállóan munkálkodtam, megérte a fáradságot” – mondta el a mester.

Az új adományt hálás köszönettel fogadta a zeneiskola képviselője. „Méltó kezekbe fog kerülni, hiszen az ősz folyamán a hegedű tanszak nagy növendékei háziversenyen fogják eldönteni, hogy kinek lesz egy ideig társa nemcsak a napi gyakorláskor, hanem a fellépéseken és a vizsgákon is” – tette hozzá az intézményvezető.

AZS

Fotó: Dormán Gábor

Itt lehet hozzászólni !