Hibás nyomtatványt töltött ki, menekültszállásra került egy kínai turista Németországban

Mandiner

Menekültszállásra került egy kínai turista Németországban

Pénztárcájának eltűnését akarta bejelenteni, ehelyett menedékkérelmet nyújtott be egy kínai turista Németországban. Elvitték egy menekültszállásra is, majdnem két hétbe telt, mire tisztázódott a helyzete.

Majdnem két hétig ragadt egy vesztfáliai menekültszálláson egy kínai turista, miután rögtön megérkezése után ellopták a pénztárcáját a stuttgarti reptéren, de a lopásról szóló bejelentés helyett – mivel anyanyelvén, a kínai mandarinon kívül más nyelven nem értett – tévedésből menedékkérelmet töltött ki és nyújtott be a hatóságoknak – derül ki a Westfälische Nachrichten beszámolójából.

A kínai turistától elvették az útlevelét, és előbb egy heidelbergi tranzitközpontba, majd három nappal később az észak-rajna-vesztfáliai Dortmundba, végül a tartománybeli Dülmenben lévő menekültszállásra vitték. Itt csaknem két hetet töltött, holott Stuttgartból eredetileg párizsi és római városnézésre akart volna utazni.

A túl jól öltözött „menedékkérő” felkeltette a német vöröskereszt egyik munkatársának figyelmét, és végül egy fordító-applikáció segítségével kiderült a félreértés. A vöröskereszt munkatársa egyébként azt mondta a FAZ-nak: a férfi a kéthetes kényszertartózkodást a menekültszálláson panasz nélkül tűrte és jól integrálódott a menekülttábor mindennapjaiba.

Végül a férfi visszakapta a papírjait és megkezdhette az európai nyaralását.

Forrás: Mandiner

Egy hozzászólás “Hibás nyomtatványt töltött ki, menekültszállásra került egy kínai turista Németországban” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Ő nem tudott németül, a német nem tudott kínaiul…..!
    Mire tisztázódott a dolog eltelt két hét!
    Remélem azért a menekült támogatást megkapta így még keresett is valamit! 😛

Itt lehet hozzászólni !