Mégis támogatja az MSZP a METRANS-megállapodást

Csepel.hu

szabkik

Bár a csepeli MSZP-s képviselők az önkormányzat májusi ülésén nem szavazták meg, hogy kerületünk fejlesztési megállapodást kössön a Metrans Konténer Kft.-vel, utólag mégis kiadtak egy közleményt, mely szerint pozitívan értékelik az együttműködést.

A Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére létrejött közérdekű együttműködési megállapodás szerint az új konténer-terminált építő Metrans szerelvényei a jövőben nem fogják a reggeli és délutáni csúcsidőben használni a Corvin csomópont vasúti átjáróját. A cég ezen túl 500 millió forinttal támogatja az önkormányzat fejlesztéseit és vállalja, hogy 200 új munkahelyet hoz létre. Fontos felajánlás még, hogy elsőként Csepelen, kerületünk lakosságának fogják meghirdetni az új munkahelyeket.

Az ellenzéki pártok közül májusban mindennek ellenére senki sem támogatta, hogy félmilliárd forintot, új munkahelyeket és jobb közlekedést kapjon Csepel. A nem kormánypárti képviselők tartózkodtak, egy MSZP-s pedig nemmel szavazott. Ebben az álláspontban hozott fordulatot a párt közleménye. Az MSZP most már kiemelte: mégis pozitívan értékelik, hogy az önkormányzat figyelembe veszi a lakosság érdekeit, és így kötött megállapodást a céggel.

„A csepeli MSZP a Metrans-beruházás kapcsán kezdettől fogva azt mondta, hogy minden értékteremtő munkahelyre óriási szükség van Csepelen, amely helyben biztosít tisztességes megélhetést a kerületben élőknek. Természetesen továbbra is bízunk benne, hogy a német-magyar partnereink számára a hatályos környezetvédelmi előírások betartása is éppúgy fontos, mint nekünk, mert a XXI. kerület XXI. századi elvárásoknak megfelelő fejlődése az érdekünk” – emelték ki. Egy közösségi oldalon Dobák István MSZP-s képviselő a pártközleményhez saját véleményét is hozzáfűzte. E szerint: „Munkahelyre, munkahelyre szükség van, közlekedési káoszra nincs!” Ez azért meglepetés, mert májusban még ő volt az, aki nemmel szavazott a megállapodásra.

Borbély Lénárd polgármester a közleményre reagálva abbéli reményét fejezte ki, hogy a jövőben konstruktívabb ellenzéki munka lehet Csepelen. Ellenzéki képviselők korábban az óvodai fejlesztésektől kezdve a város-rehabilitációs munkákon keresztül egészen az egészségügyi és a közbiztonsági fejlesztésekig csaknem mindent elleneztek vagy bíráltak.

Forrás: Csepel.hu

8 hozzászólás “Mégis támogatja az MSZP a METRANS-megállapodást” bejegyzésre

  1. bubu szerint:

    Tulajdonképpen mi akar lenni a cikk mondanivalója? Ha már az ellenzék is úgy látja, hogy minden rendben van ebben az ügyben, akkor a helyi lakosok végképp megnyugodhatnak? Ez örvendetes, de nem lehetne esetleg felsorolni azokat a szempontokat, amelyek meggyőzték a képviselő testületet, hogy több a beruházásnak az előnye, mint a hátránya?

  2. Grün Izidor szerint:

    bubu!
    Az ellenzék támogatása és beleegyezése nem az egész hulladék le és átrakóra vonatkozik, hanem a félmilliárd forint közlekedési támogatásra és a csúcsidőn kívüli szállítójárművek (vonat, kamion) közlekedtetésre vonatkozik! 😀

  3. Kama szerint:

    Jöhet a veszélyes anyag hurrá!

  4. bubu szerint:

    Egy tál lencséért szeméttelepet csinálnak a kerületből! Hát nincs még elég büdös a sz@rgyár miatt?

  5. Balos szerint:

    Ne menj Bubu dolgozni, ha az környezetszennyező. Bár te szerintem csak a náci szellemiséged miatt vagy erkölcsi fertőző gócpont.

  6. Balos szerint:

    Örülök, hogy az MSZP-nek megjött az esze. Ellenezni a biztonságos és környezetbarát munkahelyteremtést: na ez azért elég alja szint, a Jobbik mozgástere.

  7. Grün Izidor szerint:

    Balos!
    Lenne sivákolás, ha hagyná elveszni az a félmilliárd alamizsnát és a szállítójárművek (vonatok, kamionok) csúcsidőn kívüli közlekedtetését, valamint a beígért 200 munkahelyet!
    Hogy a méreg át és lerakóval nem ért egyet az már más! 😛

  8. liberalbolsevik szerint:

    Egy újabb kis epizód a csútiminiduce főváros elleni bosszúhadjáratából:

    http://444.hu/2016/08/03/hiaba-a-haromezer-tiltakozo-peticio-villamos-lesz-a-csepeli-hev-bol

    köszi narancsidióták……. ja és persze a fenti cikkben lévő veszélyeshulladék átrakót és

    persze a mindent széttaposó-megbénító teherforgalmat, kerületfejlesztés debilmódra gratulálok…..
    🙁
    Azért kíváncsi leszek, hogy az itteni vezetés ellent mer e mondani a törpének, persze tudom a fityusz “demokrati-kuss” rendszerében minden megtörténhet, persze csak ha a vezír úgy akarja…….

Itt lehet hozzászólni !