Munkálatok a Táncsics Mihály utcában – a FŐGÁZ válaszolt

Csepel.info, Mr.Gabee,

utepites.svg

Korábban beszámoltunk arról, hogy A BKK INFO információi szerint a Táncsics Mihály utcai munkálatok befejezésének várható időpontja 2016. július 21-ről augusztus 10-re módosult.

2016. július 20-án felvettük a kapcsolatot a munkálatot végző FŐGÁZ Földgázelosztási Kft sajtóosztályával, hogy miért módosították a befejezés időpontját. A vállalat válaszát az alábbiakban közöljük:

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. beruházásában és az Adonyi Kft kivitelezésében, hálózatrekonstrukciós munkák keretében társaságunk elosztóvezeték kiváltási munkálatokat végez a Budapest, XXI. Táncsics Mihály utcában, a közterületen (utcán) húzódó gázelosztó vezetékek tekintetében.

Társaságunknak nincs információja arról, hogy a BKK Info honlapján miért jelent meg az az információ, amely szerint az érintett munkálatok 2016. július 21-én befejeződnek. A munkavégzés szerződés szerinti befejezésének határideje 2016. augusztus 26.

A rekonstrukció elhúzódónak tűnhetett, azonban engedélyezett kiviteli tervek alapján az alábbi munkafázisok zajlottak:

  • a régi kisnyomású elosztóvezeték rekonstrukciója során az új kinyomású elosztóvezeték, a régitől eltérő új nyomvonalra került elhelyezésre. Az új vezeték üzembe helyezése 2016. július 8-án megtörtént
  • ezen vezeték megépülte és üzembe helyezése után lehetett csak a megszüntetett régi kisnyomású elosztóvezetéket a helyéről kiemelni
  • majd a kiemelést követően, a régi kisnyomású vezeték nyomvonalára került elhelyezésre az új nagy-középnyomású (6 bar-os) elosztóvezeték, amelynek a nyomáspróbája 2016. július 26-án sikeresen lezajlott. A fentiek alapján tehát a munkálatok párhuzamos végzésére nem volt lehetőség.

A nagy-középnyomású vezeték üzembe helyezése 2016. augusztus 3-án történik meg.

A rekonstrukciós munkálatok kivitelezőjének nyilatkozata szerint a munkaterület átadásának és az útpálya „forgalomba helyezésének” időpontja 2016. augusztus 11-e lesz.

2 hozzászólás “Munkálatok a Táncsics Mihály utcában – a FŐGÁZ válaszolt” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Megint vakvágány Mr Gabee? 🙂
    Van egy kis megfelelési kényszer Önben.
    Azt a BKK-s blamát is megérte leközölni, így látható, hogy milyen hülye vezetés van egy-két helyen és balfasz léhűtők! Tipikus pártállam! 😛

  2. […] Munkálatok a Táncsics Mihály utcában – a FŐGÁZ válaszolt […]

Itt lehet hozzászólni !