Elütöttek egy kerékpárost az Ady Endre úton

Csepel.info, Mr.Gabee

13843643_1047136648656657_309824440_o

Olvasónktól kapott fényképes információk szerint elütöttek egy kerékpárost Csepelen az Ady Endre úti festékbolt előtt hétfőn 11.30-kor.

A baleset nem akadályozza az Ady Endre út forgalmát.

13 hozzászólás “Elütöttek egy kerékpárost az Ady Endre úton” bejegyzésre

  1. Rázsó szerint:

    Sajnos a kerékpár útra ráhajtó autósok nagyon ritkán adják meg az elsőbbséget a bicikliseknek.

  2. Grün Izidor szerint:

    Vannak olyan autósok, akiknek mindegy, hogy a kerékpárúton haladóknak van elsőbbségük akkor is bekanyarodnak!
    Lehet az robogós, biciklis vagy gyalogosan babakocsit toló! 😛 😀

  3. Mixi szerint:

    Az a baj, hogy nagyon sok helyen kell elsőbbséget adni a bicikliseknek, ahol egyszerűen nem is lehet belátni. Mint például a Lidl előtt, hogyha jövünk kocsival a festékbolt felől, akkor a mellettünk vagy mügöttünk haladó bicikliseket szinte lehetetlen észrevenni. Ezek a bicikliutak csak akkor lenne használható a jelenlegi szabályozással, hogyha közvetlenül az úttal lenne egybekötve, de magyar sajátosság, hogy csak akkor döbbenek rá, hogy valamit elkúrtak a szábályozásnál, vagy a megépítésnél amikor már nagyon sok ember meghal 1-2 hülye tervező miatt!

  4. Matula szerint:

    Mixi! Miről beszélsz? Az Ady Endre úton egész jól látható a kerékpárút! Persze akinek ez a véleménye: “Az a baj, hogy nagyon sok helyen kell elsőbbséget adni a bicikliseknek, ahol egyszerűen nem is lehet belátni”
    A városban egyébként valóban vannak olyan helyek, amiket “nem igazán gondolt végig” a tervező…

  5. kerdezo szerint:

    Matula,

    A gond abból következik, hogy az Adyról a kerékpárutat úgy kell keresztezni, hogy:
    – az autós forgalmat ne tartsd fel (mert rögtön dudál a kötsög, ha nem 50-nel kanyarodsz be)
    – adj elsőbbséget a kerékpárosnak úgy, hogy a kanyarodás miatt gyök2-re lassítasz, de a kerékpárúton a “hátad mögül” (értsd, veled párhuzamosan, azonos (a kanyarodás miatt már oldalról) irányba haladva) érkezik a kerékpáros, aki jó esetben figyeli a környezetét, és felkészül arra, ha esetleg meg kell állnia.

    Tehát a baj ott van, hogy a fent leírtakra kb 1-2 másodperc van. És akkor még ne feledkezzünk meg arról, hogy nemcsak a kerékpárutat keresztezzük ilyenkor, mi autósok, hanem a járdát is…

    Kb ebben a helyzetben ( https://www.google.hu/maps/@47.4350009,19.0753712,3a,75y,260.85h,81.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1sQ7GZtHlJfKu38xB1DDsCmQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu ) nem látni, hogy jön-e kerékpáros vagy sem, mivel a kerékpárúton 30 km/h a megengedett sebesség, azaz kb 8-9 métert tesz/tehet meg másodpercenként a kerékpáros.

  6. kerdezo szerint:

    Bocsánat, elnéztem a kereszteződést:
    https://www.google.hu/maps/@47.4348708,19.0794637,3a,75y,264.01h,65.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1sor4MgK556JpukTWuoDLedg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

    Azt leszögezném, hogy nem kívántam ítéletet hozni egyik esetre sem, csak egy kicsit más megvilágításba helyezni a dolgokat.

  7. Tárnoki Csaba szerint:

    Ahonnan kikanyarodott volna az autós, onnan pont nem lehet látni a biciklist. főleg ha gyorsan megy! Más kérdés hogy hova siet az autós amikor úgy is le kellett volna lassítania, mivel mellékútról kanyarodott volna! Ilyenkor jön a közös felelősség, mikor hiába a kerékpárút, akkor is lassítok és körülnézek a kereszteződésben. Én személy szerint a városban való kerékpározást igencsak veszélyesnek tartom, ezért is vagyok körültekintő. Gyalogos átkelőnél is körbenézek , hiába van zöld nekem. Kerékpárutak kialakítása egyszerüen borzalmas, veszélyezteti a kerékpárost, kerékpárosok a gyalogosokat… de ez csak az én meglátásom, egyérelmü hogy az autós hibázott.

  8. Nagyapó szerint:

    Én csak a címet nem értem. Ki, kit ütött el? Az autó elütötte a biciklist, kifelé kb. 5 km/óra sebességgel, vagy a biciklis rohant az autóba kb. 10 km/ órával?
    Vihar a biliben.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Tárnoki Csaba szerint:

    Nagyapó
    Ez jó kérdés, ahogy láttam nem volt nagy kapkodás, valószinüleg semmi komoly, esetleg némi anyagi kár…

  10. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Elütöttek egy kerékpárost az Ady Endre úton”
    Olvasd el többször, figyelmesen, akár szótagolva és megérted!
    Ha a bringás kondított volna bele az ótóba azt írnák! 😀 😛

  11. Matula szerint:

    Kérdező! Semmit nem helyez más megvilágításba az amit leírtál. Pontosan tudom, melyik kereszteződésről van szó. Az autósnak (és a kerékpárosnak is) tudatában kellene lennie a helyzettel. Ha rosszul belátható, akkor annak megfelelő óvatossággal! Ez vonatkozik az autósra is, mert nem neki van elsőbbsége, de vonatkozik a kerékpárosra is, mert őt nem védi a kaszni! Ezzel együtt is még mindig állítom, hogy ez egy viszonylag jól belátható kerékpárút!
    Csak egy kis adalék: nejemet minap, a Csepeli út melletti kerékpárúton sikerült majdnem elütnie egy baromnak. Ő a temető irányából jött a kerékpárúton és éppen a volt Duna tsz bejárata előtt készült átgurulni, amikor egy szembe jövő autós bekanyarogott a tsz felé és az utolsó pillanatban fékezett csikorogva! Ott pedig nincs egy deka takarás sem, ráadásul egymással szemben közlekedtek, derült nappal.

  12. jocosaurus szerint:

    kérdező: És melyiknek van súlyosabb következménye? Ha dudál mögötted a “köcsög”, hogy nem 50-nel kanyarodsz, vagy ha elütsz egy bringást? Ugye egyértelmű a válasz?

  13. […] autók, és nem adják meg az elsőbbséget (ez elég gyakran előfordul) kész is a baj, mint az nemrégiben meg is történt. Javasolnám egy tükör kihelyezését, amin a kerékpáros látná, a balról érkező […]

Itt lehet hozzászólni !