Dübörög a nyári öttusa tábor

Csepel.hu

strandolas

Egyesületünk a már jól bevált módon ezen a nyáron is megszervezte nyári táborát, ahol nem csak sportolóink, hanem táborozni vágyó, a szabadidőt tartalmasan eltöltő gyerekek is részt vesznek. Szerencsére a tavalyinál is többen választották a csepeli strandon kínálkozó lehetőséget.

– Az iskolai évzárókat követő héttől táboroznak a gyerekek a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület nyári táborában – kezdte eddigi tapasztalatainak megosztását Kora Dániel edző, aki már több turnust is táboroztatott kollégáival. A csepeli strandfürdő területén működtetett táborban -ahol már egy három- illetve négy tusa bázis is kialakításra került (futás, úszás, lövészet, vívás)- kiváló körülmények között tölthetik el a gyerekek a nyári vakációt, immár ötödik hete.

A program egyben úszóink és öttusázóink edzőtábora is, de jellegét tekintve leginkább a játékos feladatokkal tarkított szabadidős tevékenységek teszik ki a tábor java részét. Minden nap szerepel a programban úszás, futás és torna, az úgynevezett váltott napokon pedig van vívás és lövészet is. Péntekenként játékos jelleggel úszás és egy  speciális „katonai” akadálypálya teljesítése is gyarapítja a megoldandó feladatok listáját.

Sportolóink részére komoly megpróbáltatást jelent a tábor, ami azt jelenti, hogy dupla annyit edzenek mint évközben, aminek remélhetőleg meg is lesz az eredménye az előttünk álló versenyeken.

Időjárástól függetlenül szép számmal jöttek hozzánk „civil” gyerekek is, nagyjából a 30-as létszámot is meghaladja a résztvevők száma, ami a tavalyihoz képest ismét előrelépést mutat. Szakképzett edzői stábunk is derekasan állja a sarat, mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek a lehető legjobban érezzék magukat. A nem sportoló nebulóknál hangsúlyosabb szerepet kapnak a könnyedebb, játékos formában elvégzendő feladatok, úszás, labdajátékok, fogócskázás és hasonló tevékenységek. Természetesen az étkezés is megoldott minden gyerek számára, sőt egy délutáni csendes pihenő is szerepel a napirendben, ahol a napközben elvégzett feladatok közben kicsit regenerálódhatnak a táborozók.

Összességében véve jó irányt vett a nyári tábor a létszám és a visszajelzések alapján is, a helyszínt illetően pedig megint sikerült előrelépni, hiszen gyakorlatilag tavasztól-őszig tudjuk használni a csepeli strandon kialakított bázisunkat a gyerekek legnagyobb örömére – zárta a tábor eddigi tapasztalatainak megosztását a csepeli tréner.

 

Csepel Öttusa Média

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Dübörög a nyári öttusa tábor” bejegyzésre

  1. Rázsó szerint:

    Kár, hogy a pénztárnál nincs kitéve valami tájékoztatás, hogy ettől – eddig nem lehet csak két sávot használni az úszómedencénél. Örülök neki, hogy a gyerekek jól érzik magukat, de azért elég nagy pofára esés mikor az ember kimegy úszni egyet, aztán tíz perc múlva két sávba terelik az összes úszót. Kicsit olyan mintha épp csak megtűrnének egy sport táborban. Azért ez még is csak egy strand, ahová az ember megváltja a belépőjegyét. Úgy gondolom, hogy a gyerekek edzését nem itt kellene megoldani.

Itt lehet hozzászólni !