Változik a KRESZ, egyszerűbb szabályokat ígérnek

INDEX

A kép illusztráció

Egyszerűbbek és letisztultabbak lesznek az új KRESZ-szabályok, az átfogó módosítások befejezése csaknem négy éve húzódik már – írja hétfői számában a Magyar Nemzet és Magyar Hírlap az MTI lapszemléje szerint.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy például olyan kiegészítő előírások hullhatnak ki a KRESZ-ből, mint a gépkocsik hatósági elszállításának feltételei és az ehhez hasonló, a gépjárművezetés szempontjából periférikus előírások, mivel ezeket a jövőben az önkormányzati szabályozás rögzítheti.

Változtatni akarnak a sebességhatárokon is. A lap információi szerint az autópályán gyorsabban hajthatnak majd a teherautók, a 80-as sebességkorlátozást 90-re emelik, az információs táblák kihelyezésénél pedig nagyobb szabadságot kapnak az önkormányzatok, és az új KRESZ életbe lépése előtt változhatnak egyes várakozási és megállási szabályok is.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy lassan négy éve húzódik az átfogó KRESZ-módosítás befejezése. Kozma Péter közlekedési jogász szerint a késlekedés oka lehet, hogy 2014-ben az ORFK szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tervek a szerint az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből. Az autósoknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk majd, ha vezetni akarnak a jövőben is – hangsúlyozta a közlekedési jogász.

4 hozzászólás “Változik a KRESZ, egyszerűbb szabályokat ígérnek” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Isten óvjon az önkormányzatok nagyobb szabadságától, ami a közterületesek még szemetebb fellépését hozza magával. Gyáva, állampolgár-ellenes, bevétel orientált, arrogáns csürhe

  2. Grün Izidor szerint:

    Mi fog változni?!
    Nagyon sokan még a régiből sem vizsgáztak, legalábbis a vezetésük alapján vásárolt jogsijuk van!
    A politikusok érettségijét és doktoriját öt évente meg kellene újítani ezen az alapon! 😛

  3. kispajtás szerint:

    Grün Izidor:

    A politikusoknak nem gond, öt évenként vesznek egy újat. 🙂

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Állok a vizsga elébe! Ingyen!
    Akkor, ha a kerékpár, mint forgalomban résztvevő jármű “vezetője” is velem jön! 🙂

Itt lehet hozzászólni !