Semmelweis-napi ünnepség a Jahn Ferenc Kórházban

Csepel.hu

TBE_6710

Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek a Csepel betegeit is ellátó Jahn Ferenc Dél-Pesti kórház kertjében június 28-án.

Immár hagyomány, hogy ezen a napon méltatják az egészségügyben dolgozók munkáját és díjazzák a legkiválóbbakat. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc kórház főigazgatója azt mondta, hogy az orvosok és az ápolók munkájának köszönhetően javult a betegellátás az intézményben. Az eseményen megjelent Morovik Attila alpolgármester is.

Ralovich Zsolt elmondta, hogy a Semmelweis-napot 1992 óta ünneplik meg Semmelweis Ignác születése napján.  Az egészség megőrzése a legfontosabb az ember életében, ezért is gondolják úgy, hogy az egészségügyben dolgozók munkája páratlanul értékes.

Az elmúlt esztendő nehéz volt a Jahn Ferenc Kórház számára, de értek el sikereket. Ezek közé tartozik, hogy egyebek között megszépítették a csepeli telephelyet és szakmai konferenciák sorát tartották. A kormánnyal megállapodás született az általános béremelésről, s ennek hatását várhatóan már szeptemberben érezni lehet. A legfontosabbak pedig a betegek. „Kórházunk kapuját rengeteg mosolygós, boldog beteg hagyja el gyógyultan az orvosok és az ápolók munkájának köszönhetően” – mondta a főigazgató.

Sahin Péter osztályvezető főorvos Semmelweis Ignác érdemeit méltatta, aki követendő példa a mai orvosok előtt is.

Losonczi Ottó vállalkozó, Pestszenterzsébet díszpolgára a kórház bőkezű támogatója. Elmondta, hogy itt született mind a három fia, s az egyik jó ötlete volt az apás-mamás szülőszobák létrehozásának támogatása.

Nincs káros szenvedélye, de legutóbb ő is betegként feküdt a kórházban. Hálásan gondol arra, hogy meggyógyították. Saját pénzéből hűtőszekrényeket, televíziókat, betegszállító autót, klímaberendezést vásárolt a kórháznak. Ezen túl a kórház 1300 munkatársának egyenként 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt adományozott.

 

CSA

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !