14 év után ismét csepeli öttusa érem

Csepel.hu

Sacicsajos

Székesfehérvár adott otthont június 19-20-án az öttusázók felnőtt bajnokságának, ahol a fiatalabb korosztályok is elindulhattak, s hogy ez jó döntés, mi sem bizonyítja jobban, mint a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület versenyzőjének a még csak junior korú Simon Saroltának III. helyezése a felnőtt mezőnyben.

A világbajnokság után és a közelgő Európa-bajnokság előtt rendezte meg a Magyar Öttusa Szövetség a Nu Skin Felnőtt Országos Bajnokságot, amelynek első napján a hölgyek Kulcsár Antal emlékversenyére került sor.

A népes – harminc fős- mezőnyben külföldi versenyzők is rajthoz álltak, akik alaposan megnehezítették a magyarok dolgát, de ott volt a rajtnál a friss világbajnok Kovács Sarolta és Földházi Zsófia is. Kora Dániel a csepeliek edzője arról számolt be, hogy Simon Sarolta a végső győztessel holtversenyben megnyerte a vívást, összteljesítménye: 19 győzelem és 10 vereség, 242 pont volt. A medencében 2’26:88-as időeredménnyel a 21. helyen zárt (260 pont), hibátlan teljesítménnyel lovagolt, ami a hetedik helyet jelentette (300 pont) a kombinált számban pedig csak ketten voltak jobbak nála. (13’04:41, 3. hely, 516 pont).

„Saci mondhatni egyenesen a junior Eb-ről „esett be” az OB-ra, ezt megelőzően regeneráló edzésekkel készítettük fel az OB-ra. Cseppet sem vehette azonban félvállról a versenyt, hiszen ez is válogatót jelentett a junior vb-re, így minden összpontosítására szükség volt, hogy ezt a szép eredményt elérje, ami azt is jelenti, hogy a magyar nemzetiségű sportolók közül a második lett. Ezzel 14 esztendő után sikerült Csepelnek ismét felnőtt öttusa érmet szereznie”- tette hozzá örömmel az edző, aki azt is elárulta, hogy Saci ennek a teljesítménynek köszönhetően bekerült a felnőtt női Európa-bajnokságra utazó keretbe, akik július 4. és 11-e között Szófiában vesznek majd részt a kontinensviadalon.

 

Eredmények:

 

Nők, Kulcsár Antal emlékverseny:

 

Egyéni:

1.Chloe Esposito (BHSE) 1374 pont

2.Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1356

3.Simon Sarolta (Csepel) 1318

 

Csapat:

1.BHSE 1 (Chloe Esposito, Szávai Liliána, Józan Beáta) 3823 pont

2.Alba Öttusa SE 1 (Alekszejev Tamara, Palkovics Karolina, Ormándi Rebeka)3770

3.Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Veszprémi Fruzsina, Slett Kinga) 3629

 

A férfiaknál is „nagyágyúk” (Marosi Ádám, Kasza Róbert) vetették bele magukat a küzdelembe, a csepelieket Mikó Domonkos, Brázda Gábor és Pataki Balázs képviselték, akik fiatal koruk ellenére remekül állták a sarat a mezőnnyel. Kora Dániel: – Sajnos -mivel Pataki Balunak még nincs meg az A szintű lovas-képesítője- csak a másik két sportolónk tudott teljes kört teljesíteni, amivel a 6. helyre futottak be. Az úszás nem ment rosszul, a vívás viszont meglehetősen hullámzó teljesítményeket hozott, sokkal több volt még benne, mint ami a végeredményt tükrözi. Lovaglásban viszont nem kellett szégyenkeznünk: az egész mezőnyben 4 hibátlan gyakorlat született, s abból kettőt csepeli sportolók hajtottak végre, ami nem szorul különösebb magyarázatra. Kombinált számban Brázda Gábor a IV., míg Mikó Domonkos az V. helyen zárt, és legifjabb versenyzőnknek Pataki Balázsnak sem lehet oka a szégyenkezésre, mindent megtett a siker érdekében. A fiúknak most rövidke pihenő időszak következik, de ez nem pusztán láblógatást jelent, hiszen Simon Saci felkészülését ők is segíteni fogják, aztán (ahogy arról korábban is beszámoltunk), nyílt, nemzetközi megmérettetésekre is szeretnénk őket benevezni – zárta a beszámolót a csepeli öttusaedző.

 

Férfiak,

 

Egyéni:

1. Kasza Róbert (KSI) 1490 pont

2. Strobl Krisztián (Alba Öttusa SE) 1474

3. Marosi Ádám (BHSE) 1464

14.Brázda Gábor (Csepel) 1393 pont

15.Mikó Domonkos (Csepel) 1346

16.Pataki Balázs (Csepel) 1011

 

Csapat:

1.KSI (Kasza Róbert, Regős Gergely, Bruckmann Gergő) 4286 pont

2. BHSE 1 (Marosi Ádám, Tomaschof Soma, Max Esposito) 4260

3. Volán Fehérvár 1 (Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István) 4255

6.Csepel (Pataki Balázs, Mikó Domonkos, Brázda Gábor) 3750 pont

 

Csepel Öttusa Média

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Fotók: Fülep Sándor

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !