Alapítvány a csepeli iskolákért

Csepel.hu

02

Németh Szilárd, országgyűlési képviselő a Jedlik Ányos Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón bejelentette, alapítványt hoz létre a csepeli oktatási intézmények természettudományos képzéseinek fejlesztéséért.

A Jedlik Ányos Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón Dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy Emberi Erőforrások Minisztériuma a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzések fejlesztésére nagyobb figyelmet fog fordítani, mert az MTMI végzettségű munkavállalók hiánya a gazdaság stabilitását veszélyezteti, és gátja a további fejlődésnek. Dr. Palkovics László elmondta, a felsőoktatásba jelentkezők mintegy 25%-a tanul tovább valamelyik természettudományi szakon. A minisztérium célul tűzte ki, hogy ez a szám 40%-ra emelkedjen.

– Az önkormányzat fontosnak tartja a természettudományos oktatást, ezért a közeljövőben létrehozunk egy alapítványt a természettudományos oktatással kapcsolatos fejlesztések támogatására – jelentette be Németh Szilárd, Csepel országgyűlési képviselője. A képviselő egy további örömhírt is megosztott a jelenlévőkkel, miszerint a jövő tanévtől elkezdődhet a Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújítása: a Táncsis Mihály utcai épület nemcsak kívül-belül újul meg, hanem az iskola a korszerű oktatáshoz szükséges felszerelési eszközökhöz is hozzájut.

A sajtótájékoztatón jelen volt Bese Benő, az intézmény igazgatója is, aki a tanári kar, a diákok és a szülők is nevében is köszönetet mondott az iskola fejlesztéséért.

A sajtótájékoztató után tizedikes diákoknak Dr. Palkovics László az iskola Öveges Természettudományi Laboratóriumában „Fizika az autózásban” címmel tartott előadást, ezután Dr. Brutovszky Gabriella és Holczer József végzett fénnyel kapcsolatos demonstrációs kísérleteket, majd Radnai Tamás mutatta be, hogyan kell a fény hullámhosszát megmérni.

Lass Gábor

Fotó: Somfai Sándor

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Alapítvány a csepeli iskolákért” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Szép ez a csepeli oktatásért létrehozott alapítvány!
    Mennyit dobott be csak úgy pénzileg a volt polgármesterünk?!
    Vagy már megint, (régi szokása szerint) a másokéval veri a csalánt?! 😀 😛

Itt lehet hozzászólni !