Szocialista majális a városligetben

A LIGA és a MOSZ demonstrációval ünnepelt

MTI, Hírtv, Mno, Csepel.info

Magyarország „egy olyan ország, amelynek van jövője” – jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök, aki – éppúgy, mint a korábbi esztendőkben Gyurcsány Ferenc – beszédet mondott a Magyar Szocialista Párt városligeti majálisán. A rendezvény egyúttal a párt EP-kampánynyitója is. Ugyanitt tartotta majálisát a két kormányközeli szakszervezet, az MSZOSZ és a SZEF is.

Ha sok a munka, előrerepítheti az országot – többek között erről beszélt Bajnai Gordon az MSZP majálisán pénteken. A rendezvényen, mint arról a Hír TV tudósítója beszámolt, jóval kevesebben vettek részt, mint az elmúlt esztendők MSZP-s majálisain.

A miniszterelnök, aki a cselekvés kormányának nevezte kabinetjét, ahhoz kért támogatást, hogy „a szívós, kitartó, következetes, az országot egy irányba, előrevivő munka, az ilyen munka” kerüljön a társadalmi megbecsülés középpontjába. A rendezvényen – amely egyben az MSZP európai parlamenti kampányának nyitánya is – arról is beszélt: nem mindegy, hogy Magyarország kiket küld az Európai Unióba, olyanokat, akik a magyar belviszályt jelenítik meg Brüsszelben, vagy olyanokat, akik Magyarország értékeit mutatják meg. Erről szól majd a választás – mondta.

Mindenki mondjon le mindenről?

Bajnai kiemelte: a válságban a szolidaritás az egyik legfontosabb érték, hiszen a helyzet megoldása érdekében mindenkitől áldozatot és lemondást kérnek. Felsorolta a 13. havi nyugdíj megvonását, mely szerinte feltétele a 12 havi járulék kifizetésének és a 13. havi „bér” megvonását; a megszorítások megértését kérte a családosoktól is. (Az MNO körkérdésére válaszolva a közalkalmazottak elmondták: az úgynevezett 13. havi bér az ő esetükben a 12 havi bérből levont, „megelőlegezett és ki nem fizetett” 12 havi járulék, a nagycsaládosok pedig tiltakoztak a megszorítások ellen.)

Volt akinek tetszett Bajnai beszéde…


Bajnai kijelentette: Magyarország „egy olyan ország, amelynek van jövője és erős alapja is”.

A kormányfő beszéde alatt, számol be a Hír TV, többen hazugsággal vádolták a kormányt, és nemtetszésüknek adtak hangot, miszerint a válság arra vezethető vissza, hogy a szocialisták ellopták a pénzeket.

… és volt akinek nem

Kordonok között a Parlamentnél

A tőke javára csoportosít át jövedelmeket és már-már elviselhetetlen terheket ró az emberekre a „válságfokozó” Bajnai-program, amelyet azonnal vissza kell vonni – jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke pénteken Budapesten, a Liga és a Munkástanácsok Országos Szövetségének közös demonstrációján. A rendezvényre a kordonokkal végig lezárt Akadémia utcában került sor.

Gaskó István szerint az új kormány programja kijelölt céljával ellentétben növeli a munkanélküliséget, csökkenti a reáljövedelmeket, drasztikusan rontja az életminőséget, és tovább fokozza a fásultságot az országban, ami akár az öngyilkosságok számának emelkedéséhez is vezethet.

A Bajnai-kormány „összeszerelő bérmunkára” építő gazdaságpolitikája helyett a belső erőforrásokra építő, a földre és a vízre alapozó gazdaságpolitikát kell bevezetni – mondta Gaskó István. A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: ha nem sikerül tárgyalások útján elérni a kormányprogram visszavonását, akkor munkabeszüntetések és tüntetések következnek.

mno.hu

4 hozzászólás “Szocialista majális a városligetben” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Kohnnak és Grünnek egymással szemben van egy zöldséges boltja.
    Egy napon Kohn kiírja a táblára, hogy „Krumpli 50 forint!” Meglátja ezt Grün, ő is kiírja.
    Másnap Kohn kiírja, hogy: „Krumpli 40 forint!” Grün is kiírja.
    Így megy ez napokon keresztül, mikor már Kohn kiírja, hogy „ Krumpli 3 forint!”
    Ekkor Grün átmegy Kohnhoz:
    -Te Kohn, hagyjuk ezt abba , mert így mind a ketten tönkremegyünk.
    -Csak te, Grün komám!
    -Miért?
    -Mert nekem nincs is krumplim

  2. miska72 szerint:

    SZÁNALMASAKVAGYTOK!!!!!!!!!!!!!!!

  3. lolka szerint:

    Holnap délelött a HirTV-ben érdemes megnézni a “péntek 8 ” cimü müsort, nagyon érdekes témáról beszélgetnek!

  4. miska72 szerint:

    Ezeknek még a seggük is piros. Ha ha ha ha. 🙂

Itt lehet hozzászólni !