Élet egy csepp vízben

Vermes Miklós Általános Iskola

Névtelen

A Vermes Miklós Általános Iskola a Nemzeti Tehetség Program pályázatán nyert. Ennek egyik programjához utazó planetáriumot béreltek a szervező pedagógusok. Különleges meglepetés volt a diákok számára, hogy ez alkalommal nem a csillagos ég jelent meg a kupolában, hanem valami egészen más!

Az alábbiakban Blazicsek Anikó, a Vermes iskola tehetségpont vezetőjének beszámolóját olvashatják:

„Élet egy csepp vízben” címmel élvezhették a gyerekek a különleges előadást, melyet Becz Barnabás Álmos egyetemista mentorunknak köszönhetünk. Saját, mikroszkóppal készített filmjét vetítette a diákoknak, és mesélt. Mindenki úgy érezhette, mintha egy vízcseppben üldögélve szemlélné a körülötte élő lényeket. A vízi parányok óriásként vették körül a gyerekeket, s a tudományos mese róluk szólt. Olyan lényeket láthattunk, amit szabad szemmel soha! Még elképzelni is nehéz testfelépítésüket, mozgásukat, táplálkozásukat.

Kicsik és nagyok nagy tapssal köszönték meg Barnabás csodálatos előadását. Segítségével, és Paragi Ferencné tanárnő vezetésével megvalósuló mikroszkópos vizsgálatokban résztvevő diákok is készítettek filmet, melyet Fülei Zsombor, hatodikos diák mutatott be a kupolában. A gyerekek mikroszkópokkal is vizsgálódhattak a program során. Ezen a napon 250 diák „kerülhetett be” egy kis időre a vízcseppbe, és élhette át a kivételes programot.

Itt lehet hozzászólni !