Székházbotrány, nyilatkozatstop: Vona-Novák belháború a Jobbikban

Magyar Idők

03_jobbik_mti-768x967

Nyilatkozatstopot rendeltek el a Jobbikban. Erre lehet következtetni abból, hogy bármilyen, a párt ügyeit firtató kérdésünkre a képviselők azt mondták, forduljunk Szabó Gábor pártigazgatóhoz.

Információink szerint több televíziós szereplést is lemondott az ellenzéki párt. A Jobbik vasárnap tartja tisztújító kongresszusát. Novák Előd alelnök a Facebook­on hozta nyilvánosságra, hogy a tagság támogatását élvezi, de a párt ügyeiről már csak belső fórumon akar beszélni, az újságíróknak egyelőre nem nyilatkozik. Eközben a PestiSrácok.hu újabb részleteket közölt abból a programadó szándéknyilatkozatból, amelyet Novák Előd adott be alelnöki pályázatához. A portál információi szerint miközben a Jobbik a korrupcióellenes harc szószólójaként igyekszik feltűnni, Novák Előd egy a párttagságnak szánt levelében azt állítja, hogy Vona Gábor pártelnök bizalmasának egyszemélyes kft.-je, az Iránytű Intézet jobbikos pénzből vett meg egy százmilliós Óbudai székházat.

Miután azonban az elnökségben néhányan felháborodtak a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt, a szerződést felmondták, belátva, hogy az védhetetlen. A portál információi szerint Vona Gábor, valamint legfőbb bizalmasa és barátja, az Iránytű Intézetet alapító Forrai Richárd Óbudán nézett ki egy ingatlant, ahová az intézetet is be akarták költöztetni. A székházbotránnyal kapcsolatban hétfőn lapunk több jobbikost is megkeresett. Valamennyien tagadták azonban, hogy létezne székházügy. Z. Kárpát Dániel még egy sajtótájékoztatón is próbálta visszautasítani az erről szóló híreket.

Novák programadó nyilatkozatában azt is megírta, ő ellenezte azt a rögtönzött elnökségi döntést, hogy az úgynevezett Valódi Nemzeti Konzultáció nevű „Fidesz-koppintásra” 200 millió forintot költsenek el, miközben például nulla forint választási tartalékuk van. Novák nevéhez fűződik az a parlamenti akció, amely „A korrupció ötven árnyalata” címet viselte és a miniszterelnököt kérdezték volna különféle ügyekről. Erről Novák a PestiSrácok szerint azt mondta: „A Korrupció ötven árnyalata akció részeként szerette volna megkérdezni azt is, hogy miért hordhatták szét a közpénzt Simicska-talicskával és Nyerges-vontatóval, és miért nincs következménye ennek a vállalkozók Fidesszel való szakítása után sem”, de ezért „leszúrást” kapott a pártelnöktől. A Jobbik alelnöke a párttagokat tájékoztató programjában arról is beszél: Vona Gábor azt is elfogadhatatlannak tartotta, hogy kritizálta őt, mert miniszterelnökként holokauszt-emlékműveket is átadna.

Novák Előd Facebook-oldalán „szolgálati közleményben” tájékoztatta tegnap az újságírókat arról, hogy nem nyilatkozik mostanában. Mint fogalmazott: „nem vállalok szereplést a Jobbik jövőjéről szóló, nyilvános vitákban, mert azt párton belül szeretném és lehet is lefolytatni, hiszen olyan komoly számban érkeznek jelölések az elnöki elképzeléssel szemben, hogy az a kongresszuson egy kompromisszumos megoldást látszik eredményezni, hogy legalább ne egy ember dönthessen a jövőben mindenről, s így a felbolydult tagságot is sikerülhet megnyugtatnunk.”

A székházügy mellett lapunk arra is kíváncsi lett volna, hogy miközben a kémbotrányba keveredett Kovács Béla továbbra is maradhat európai parlamenti képviselő a Jobbik színeiben, Novák Előd alelnökségét miért vétózta meg Vona Gábor pártelnök. A Jobbik sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy kérdésünk szerintük irreleváns, mert Novák Előd továbbra is képviselő, Kovács Béla viszont soha nem volt elnökségi tag és most sem kérte fel ilyen pozícióra senki. A Jobbik vasárnap tartja tisztújító kongresszusát, ahol az elnöki vétó ellenére Novák Előd és Hegedűs Lórántné is indul az alelnöki posztért.

Forrás: Magyar Idők

Itt lehet hozzászólni !