Suttyók parkolnak – “kit érdekel a behajtani tilos tábla…”

Csepel.info, Mr.Gabeesuttyó
Ismét jelentkezünk a suttyó parkolós rovatunkkal.

Ebben a részben egy újabb olvasói fotót mutatunk be a Merkúr utca és a Tejút utcai kereszteződésből. A kép készítőjének elmondása szerint a két autóst egyáltalán nem zavarta a sarkon található oszlopra kihelyezhető behajtani tilos táblát.

20 hozzászólás “Suttyók parkolnak – “kit érdekel a behajtani tilos tábla…”” bejegyzésre

  1. orulok szerint:

    Örülök, hogy ez az egyik legfontosabb parkolási probléma Csepelen.

  2. admin szerint:

    Ha talál fontosat, küldje be.

  3. cxycyxvyxv szerint:

    Belehalt valaki, h oda álltak?

  4. kilgore trout szerint:

    1. A szabálytalan (értsd: KRESZ-nek nem megfelelő) parkolás nem egyenló a suttyó parkolással, legalább is szerintem.
    2. A suttyó szó egyébként műveletlent, faragatlant jelent. Milyen módon jelenik ez meg egy parkolásnál? Talán nem olvasott Dosztojevszkijt? Netán nem ismeri az étkezési etikettet?

  5. kispajtás szerint:

    T. admin!
    Igen van fontosabb, sokkal fontosabb probléma is. Most jövök a csepeli Közterület Felügyeletről, ahol döbbenten hallottam, hogy 24 járőrük van, plusz az irodai személyzet. Atyaég!!!
    Azért keveredtem oda, mert éjjel fél 12-kor megbüntettek 10.000.- Ft-ra, mert a parkolóhelyre nem orral, hanem tolatva álltam be.
    Őrület, és mit csinálnak akkor a rendőrök? A Rendőrség milyen apparátussal működik? És mennyibe kerül ez nekünk, hogy van egy felduzzasztott Közterületi Felügyelet+ Rendőrség?

  6. kerdezo szerint:

    Ahhoz képest, hogy 24 járőr van, eléggé észrevehetetlenek, és ez meg is látszik a Karácsony Sándornál, ahogy megállnak a kerékpárútra bizonyos emberek.

  7. kerdezo szerint:

    Kedves Kispajtás,

    Milyen jogalapon büntetnek azért, hogy orral, vagy farral állsz be egy parkolóba?

  8. Megmondó kapitány szerint:

    Kispajtás!
    Ez hol történt?

  9. kispajtás szerint:

    Az a helyzet, hogy az “L” alakú parkoló, ami egyébként egyirányú utcának van csak jelölve, de valójában parkoló, a kanyarban lévő semleges szegletbe farral való beállást forgalommal szemben való beállásnak minősítve büntettek meg. Namármost, a Közteres irodán lévő fickó oly mérhetetlenül modortalan és nem magas értelmi képességekkel rendelkező volt, hogy úgy döntöttem, nem hadakozom ezzel a színvonallal, ez nem az én szintem – befizetem azt a rohadt 10 rongyot, legyenek vele boldogok. De azért döbbenet volt élőben megtapasztalni egy ilyen, nem kis költségvetésű “hatóság” működésének színvonalát. Döbbenet… nem tudok erre mást mondani. Amikor meg évente kapják-osztják a nem kis jutalmakat meg kitüntetéseket, én azért megkérdezném a tisztelt adófizetőket is, hogy mennyire érzik a hasznát egy ekkora apparátus működtetésének?

  10. kispajtás szerint:

    Megmondó kapitány:

    A Rakéta u.-ban…

  11. Megmondó kapitány szerint:

    Kispajtás!
    Megértem a felháborodásodat. Tudod egy ilyen poszton szolgáló embernek használnia kellene a fejét és képesnek kellene lennie józan ésszel mérlegelni. Azt hiszem, hogy egyet érthetünk abban, hogy ez túl nagy elvárás.
    És egy gondolat de lehet, hogy én vagyok eltévedve. Bár kétlem. Hogyan lehetséges az, hogy a közterületesek egyenruhája ennyire hasonlít a rendőrökére. Többször jártam úgy, hogy szinte csak a hátukon lévő feliratból derült ki, hogy kik állnak az út másik oldalán. Úgy gondolom, hogy az eltérő testületekhez tartozó személyeket messziről kellene tudni azonosítani. Ez lenne a lényege az egyenruhának. Ahogy egy katonát se tévesztenek össze egy vasutassal.

  12. Grün Izidor szerint:

    kispajtás!
    Ha sokat vitatkozol a végén még ráment volna a kocsid! 😛
    .
    Megállítja a rendőr az autóst.
    – Meg kell önt büntetnem, mert ez egyirányú utca.
    – Rendben van, kifizetem a büntetést, aztán megfordulok.
    – Itt nem lehet megfordulni.
    – Akkor tolatok majd.
    – Tolatni sem szabad.
    – Akkor itt hagyom a kocsit.
    – Csakhogy itt tilos a parkolás.
    – Rendben van, akkor beszéljük meg, mennyit ad a kocsimért… 😛

  13. kilgore trout szerint:

    A múltkor szabálytalanul megálltam a Kaiser’s előtt (a zöldségesek vonalában), amíg pénzt akartam kivenni az autmatából. Hely sehol nem volt péntek lévén és egy 2 perces műveletért nem akartam perceket sétálgatni. Állok a sorban, erre látom, hogy az akkor épp standoló emeszpés agitpropokat már meg is találta emberünk, ők ugyanis előttem álltak. Erre én is odereppentem, hogy izé. Mondja nekem, hogy ez most tíz ropi lenne, erre gyorsan elálltam.
    Tanulság:
    1. Aki szabálytalankodik ne csodálkozzon, ha megbüntetik.
    2. Menjen az anyjába a közteres, akinek csak arra van mersze, hogy azonosított és megfogható alanyokat keres. Hol van akkor, amikor össze-vissza vizelnek a csövesek a királymajori lepukkant szolgáltatóháznál. Hol van, amikor a Karácsony Sándor utcában a cigányok hordákban szórják a szemetet? Hol van a közteres, amikor a kertes ház tulajdonosa nem tartja rendben az utcafrontját? Hol van a közteres, amikor az össze-vissza kihelyezett reklámtáblákról van szó?
    3. A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény a felügyelet feladatkörét az alábbiak szerint határozza meg:
    a) a közterületek jogszerű használatának, a közterületen folytatott engedélyhez, illetve útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenység szabályszerűségének ellenőrzése;
    b) a közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó jogszabály által tiltott tevékenység megelőzése, megakadályozása, megszakítása, megszüntetése, illetve szankcionálása;
    c) közreműködés a közterület, az épített és a természeti környezet védelmében;
    d) közreműködés a társadalmi bűnmegelőzési feladatok megvalósításában, a közbiztonság és a közrend védelmében;
    e) közreműködés az önkormányzati vagyon védelmében;
    f) közreműködés a köztisztaságra vonatkozó jogszabályok végrehajtásának ellenőrzésében;
    g) közreműködés állategészségügyi és ebrendészeti feladatok ellátásában;
    h) a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolvány jogszerű használatának és birtoklásának az ellenőrzése;
    i) a helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutakon, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületen a közúti járművel történő várakozási közszolgáltatás (a továbbiakban: parkolás) biztosítása, valamint a parkolásért járó ellenérték megfizetésének ellenőrzése és a fizetés elmaradása esetére előírt jogkövetkezmények alkalmazása.

    Úgyhogy lenne mit tennie annak a 24 felügyelőnek, nem csak a kényelmes, rutinmunkát jelentő parkolási szabályok betartásának ellenőrzése.

  14. kispajtás szerint:

    kilgore trout :

    Remélem, T. admin olvassa a soraidat, ha már így rákérdezett a fontos dolgokra!

    Jó, mondjuk még a hatása alatt vagyok a történteknek, de ez a felduzzasztott csepeli Közterület Felügyelet szerintem viszi az évi 2,7 milliárd “megtakarítás” nem kis részét.
    Bratyi, koma, sógor, rokon – van ott mindenki.

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Gondolom, hogy ki csinálta a képet, na meg látszik is…
    Amúgy ott rendre az is divat, hogy betolatnak, visszafelé simán, akár a fél utcáig! 🙂

  16. fghfjhgkjhk szerint:

    admin!
    Ajánlom a Makád utcát látogassa a Közterület meg. Mindjárt lehetne félmillát beszedni.

  17. Nagyapó szerint:

    Uraim! A képen a 2. kocsi szabályosan parkol, mert egyirányú utcában szabályos a baloldali parkolás. Így inkább “Suttyó parkol”.
    Egyirányú utcában mennyit lehet tolatni? (“33.§.(2)Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton – egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve – hátramenetet végezni tilos.”)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. nekünk ment el az eszünk szerint:

    ez a legbénább rovat a csepel.info blogon

  19. Nagyapó szerint:

    Mr.Gabee! Tetszik a Suttyók parkolnak (bár ahogy nézem, a suttyóság a kocsi méretével növekszik) sorozat.
    Jobban zavar azonban és hasznosabb lenne a “Táblakihelyező suttyókat” is pellengérre állítani! Pl. azt aki, ahogy egy múltkori képen látható, kirakta egy oszlopra az elsőbbségadás és a megállni tilos táblát (lehet választani).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. nem mindegy neked ki vagyok? szerint:

    Hát igen az a baj,hogy embereknek erre van idelyük . A helyett, hogy magával törődne . De hát a Magyar az már csak ilyen mindig másokban látja a hibát.
    A Közteresekről meg annyit full gyökér az összes .Engem is meg akartak büntetni mert a ház előtti felfestésre álltam .( Amit a gondnok festett fel a kukáknak . Majd rájöttek túl közel van a házhoz . Így a kukák mentek a parkolóba a festés meg maradt )
    A cigányhoz meg nem mer odamenni mert beszari csak nőkkel mernek keménykedni a buszon ha esetleg nincs jegye

Itt lehet hozzászólni !