Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban

mandiner

Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban

A szaúdi Bin Laden-családig és a részben titkos fegyverkereskedelemig is elér Soros György offhsore céghálója az amerikai FoxNews hírcsatorna értesülései szerint. A FoxNews azt közölte: Soros cégei is szerepelnek a Panama Papers néven elhíresült iratokban. A részben Sorosék által finanszírozott, panamai iratokat közlő ICIJ-hálózat feje azt közölte: eddig még nem találkozott Soros-érdekeltségekkel a dokumentumokban.

A FoxNews arról számol be: a Panama Papers néven elhíresült, panamai offshore cégek tömegeit leleplező iratokból ezúttal Soros György magyar származású amerikai milliárdos egyes üzleteire is fény derül.

Eszerint a Soros Finance Inc. nevű céget Panamában, míg a Soros Holding Limitedet a Brit Virgin-szigeteken jegyezték be, míg a Soros Capital Bermuda szigetén jött létre. Mindhárom helyszín adóparadicsomnak minősül. 

A FoxNews beszámol arról: ugyan a Soros-érdekeltségek szerepelnek a több mint 11 millió Panama Papers-dokumentum között, az iratokat feldolgozó és közlő, ICIJ nevű oknyomozó újságírói hálózat eddig nem közölt Soroshoz köthető információkat. Soros György Open Society Institute nevű szervezete 1,5 millió dollárral támogatta az ICIJ-t. Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle újságíró azt közölte: nem találkozott Soros érintett cégeivel addig, amíg a FoxNews nem hívta fel a figyelmet rájuk.

Az amerikai portál által közölt információk szerint a Soros Capital létrehozott egy offhsore céget a Kajmán-szigeteken, amivel a szaúdi Bin Laden-családdal együtt üzletelt volna a Carlyle Group keretein belül. A Carlyle partnerei közé volt államfők és korábbi CIA-hivatalnokok is tartoznak. A cég fegyverkereskedelemmel és hírszerzéssel foglalkozik, részben titkos, offshore vállalatokon keresztül.

A FoxNews arra is felhívja a figyelmet, hogy a Soros Capiptal az AIF (Indonesia) Limitedbe is beszállt, amely magán- és közpénzekből ruház be ázsiai infrastrukturális projektekbe.

Forrás: mandiner

5 hozzászólás “Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Sorosnak messzire elér a keze?!
    Kapiskálom már miért szarta össze magát és rohant ki Németh Szilárd, amikor Szigetvári feltette a kérdést:
    “Kinek vagyok én a zelőretolt ügynöke?” és ki kellett volna mondani a nevét! 😛 😀

  2. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez ismét rosszul fogalmazott. Németh leszarta a Szigetvári nevű patkányt és nem beszart!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    Öreg hüje!
    Ezt a menekülésszerű távozást nem lehet megmagyarázni semmi mással! 😛 😀
    .
    https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13260130_1001996133230268_8597864922777460351_n.jpg?oh=ca8ca7cadb36677c27212e5774b62f1c&oe=57A06B55

  4. Nagyapó szerint:

    Németh otthagyta ezt a szemetet. Rendben. Azonban az ATV elgondolkozhat, hogy milyen műsort csinálnak, ha csak Szigetvári, meg Gyurcsány(i) megy be?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Amennyiben nem megrendezett volt, – miért lett volna? – akkor az ATV milyen felelősséggel tartozna Szigetváriért?

Itt lehet hozzászólni !