Kedvezőbb nyári menetrend lép életbe a 71-es autóbusz vonalán

Bkk.hu

17127455_281d2b51fbc168838ff89f30730b11c2_m

Ugyan az ilyenkor szokásosnál kissé hidegebb még az idő, de a BKK már a nyárra készül: sűrűbb járatkövetést, vagy megnövelt üzemidőt biztosító menetrend lép életbe egyes népszerű pihenőhelyekre közlekedő fővárosi vonalakon. A hajók, illetve a Margitszigetre, az Óbudai-szigetre, valamint a csepeli Királyerdő környékére közlekedő buszjáratok nyári idénymenetrendje már elérhető a BKK honlapján.

Április 30-ától (szombattól) új, nyári idénymenetrend lép életbe a hajóvonalakon. A jelenleg Újpest, Árpád út és a Haller utca között közlekedő D11-es hajó üzemideje bővül, azaz az első hajó korábban, az utolsó később indul, mint a kisebb forgalmú téli időszakban. A Rómaifürdő és a Haller utca között közlekedő D12-es hajó a nyári időszakban napközben is közlekedik. Úgyszintén bővül a csak hétvégén, a Rómaifürdő és a Haller utca között közlekedő D13-as hajó üzemideje.

A nyár közeledtével egyre többen töltik szabadidejüket a Margitszigeten, ezért április 30-ától új, nyári idénymenetrend lép életbe a népszerű pihenőhelyre közlekedő 26-os buszvonalon. Az új menetrend szerint az utolsó busz később indul a tavaszi menetrendhez képest. Ezen felül munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőben, továbbá hétvégén napközben sűrűbben követik egymást a buszok. Szombaton és vasárnap a kényelmesebb utazás érdekében csuklós, nem pedig szóló buszokkal lehet utazni a vonalon.

A Csepel központjából a csepeli Királyerdő környékére, valamint a Csepeli Strandhoz közlekedő 71-es busz április 30-ától hétvégén napközben szintén sűrűbben közlekedik.

Április 30-ától újra elindul az Óbudai-szigetet a Margitszigettel és a Nyugati pályaudvar M buszvégállomással összekötő 226-os busz. A járat hétvégén, napközben közlekedik és félóránként indul.

A D11-es, a D12-es és a D13-as hajójáratok, valamint a 26-os, a 71-es és a 226-os busz nyári idénymenetrendje már elérhető a BKK honlapján.

 

Budapest, 2016. április 29.

Budapesti Közlekedési Központ

2 hozzászólás “Kedvezőbb nyári menetrend lép életbe a 71-es autóbusz vonalán” bejegyzésre

  1. kilgore trout szerint:

    Alapvető infrastruktúra a közösségi közlekedés, de mégsem értem, hogy miért jár olyankor busz, amikor senki nincs rajta soha. Nem kellene felülvizsgálni, hogy esetleg egy ember miatt miért kell a gázolaj tonnáját éves szinte elégetni? A 71-es első két járata (5 óra előtt) például szinte mindig tök üres.

  2. Grün Izidor szerint:

    “Holnap indul Orbán liliputi disneylandjének újabb látványossága, a Vál-völgyi kisvasút. Az már látszik, a nemzet szívcsakrájának közelségét meg kell fizetni.”
    .
    Ezt nevezem közlekedésszervezésnek!
    Azért kíváncsi vagyok ilyen járatsűrűség mellett, hogy jön ki a napi átlag 7500 utas, ami meccsnapokon akár 100-al több is lehet!
    Ha már a hitel fejében megígértük a zUnijónak! 😛 😀
    .
    http://propeller.hu/itthon/3213610-fontos-nyomtassa-ki-itt-van-felcsuti-kisvasut-menetrendje

Itt lehet hozzászólni !