Három régióban 215 kilométernyi új biciklis túraútvonalat jelölt ki a Magyar Kerékpárosklub

Magyar Kerékpárosklub

MK_osszetekerunk_festes

Magyar Kerékpárosklub fotója

Kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területek felfedezését segítik a Magyar Kerékpárosklub és partnerei által kijelölt új biciklis túraútvonalak Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében. A klub Összetekerünk című programjának célja, hogy több kerékpáros turista jobb körülmények között az ország eddig kevésbé ismert területeit fedezhesse fel. Az egy éves projekt keretében önkormányzatok, gazdasági szereplők és helyi civilek fogtak össze a kerékpáros túrázás fejlesztése érdekében.

Székesfehérvár térségében kastélyok, tavak és a Bakonyalja dombjai, Debrecennél többek közt a Keleti-főcsatorna, a zeleméri templomrom, a nagyhegyesi Kráter-tó, Csepel-szigeten az Autó Gyártmánymúzeumtól a Ráckevei Duna-ág és a sziget kulturális és természeti értékein át a tassi Duna-zsilipig és a szigetcsúcsig várják látnivalók a kerékpáros túrázókat. A projekt keretében a Magyar Kerékpárosklub területi csoportjai, helyi civil szervezetek, turisztikai irodák, önkormányzatok és cégek együttműködésében először feltérképezték, majd kijelölték a részben kis forgalmú országutakon, kerékpárutakon és jól járható földutakon vezetett túraútvonalakat, melyek jó tömegközlekedési kapcsolatainak és szálláslehetőségeinek köszönhetően akár több részben, vagy nagyobb kirándulások keretében is teljesíthetőek.

Az útvonalak hossza 50 és 90 kilométer között van, a programnak köszönhetően összesen 215 kilométernyi új túralehetőség gazdagítja a kerékpáros turizmust. A Magyar Kerékpárosklub által kijelölt útvonalak gyakorlottabb és családos túrázók számára is egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A program nem csak a túralehetőségek fejlesztése miatt volt fontos, hanem közösségépítési, érdekképviseleti és kommunikációs tudással is gazdagította helyi szervezeteinket. Az eddig méltatlanul ismeretlen útvonalak feltérképezésével és népszerűsítésével a helyi gazdaság és turizmus fellendítése is célja a Magyar Kerékpárosklubnak.

Túraútvonalak leírása térképekkel és bemutató videókkal:

Itt lehet hozzászólni !