Kész, vége: a norvégok hazaküldik a migránsokat

888

Megnyitná Csepelt a migránsok előtt a parlamenti képviselő

Nem leszünk Svédország – ezzel indokolta az integrációért felelős norvég miniszter a parlament döntését. Genfi egyezmény ide, humanitárius késztetése oda, hazaküldik azokat, akiknek nem muszáj többé gondját viselniük.

“Az európai merényletek elkövetői között sokan vannak, akik Franciaországban vagy Belgiumban születtek és nevelkedtek. Ez is mutatja, milyen jelentőséggel bírna a sikeres integráció és ezért is fontos, hogy hányan jöhetnek Norvégiába. A szigorú migrációs politikára ezért is van szükség”

– így indokolta a bevándorlási szabályok szigorítását a norvégok integrációért felelős minisztere. Norvégia még rágódik a bevándorlási törvény novemberben előirányzott, a kormányzó és az ellenzéki pártok által is elvben elfogadott módosításán, az új miniszter azonban addig sem tétovázik: Európában elsőként hazaküldi azokat a menedékjogot kapott migránsokat, akik nem szorulnak már rá a befogadó ország nyújtotta védelemre. Norvégia ezzel a döntésével megelőzte a hasonló lépéseket fontolgató Németországot, és szigorúbb feltételeket szab a menedékkérők hosszú távú befogadására, mint az idén januárban hirtelen eszmélt Ausztria.

A migránsok hazaküldésére akkor kapnak lehetőséget a hivatalok, ha a küldő ország biztonsági, politikai vagy emberi jogi helyzete ezt lehetővé teszi, de egyéni hatáskörben is dönthetnek úgy, hogy hazaküldik a korábban befogadott menekülteket. A miniszter szerint erre lehetőséget adnak a jelenleg hatályos norvég törvények is, bár tény, hogy korábban nem éltek ezzel a lehetőséggel. Az állandó letelepedési engedéllyel rendelkező migránsokra a rendelkezés nem vonatkozik.

Az új szabályok jelenleg mintegy 15 ezer, több éve Norvégiában élő, főként Szíriából, Irakból és Afganisztánból érkezett menekültet érintenek, illetve a tavaly a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkezett 30 ezer még elbírálás alatt lévő menedékkérőre is alkalmazhatók lesznek. Ők letelepedési engedélyt is nehezebben kapnak majd, hiszen a jelenlegi 3 év helyett ennek megszerzését csak öt év norvégiai tartózkodás után igényelhetnék.

A rendelkezést ellenzők elsősorban azzal érvelnek, hogy az nem segíti, hanem éppen hátráltatja az integrációt. Azt mondják, a menedékkérők nem lesznek eléggé motiváltak, hogy beilleszkedjenek, ha azt látják, hogy csak öt év múlva biztosíthatják végleg a helyüket új hazájukba. A miniszter erre annyit felelt:

“senkinek nem jár alanyi jogon, hogy egy másik országban telepítsék le. Norvégia menedéket és védelmet ajánl nekik, de ha a béke és a stabilitás visszatér az országukba, nekik is haza kell menniük.”

A miniszter szeretné megelőzni, hogy Norvégiában is létrejöjjenek azok a párhuzamos közösségek, amelyek annyira jellemzők Svédországra, és amelyeknek a kialakulását csak azért sikerült eddig megakadályozni, mert a norvég hatóságok nem engedik a migránsoknak, hogy ott telepedjenek le, ahol akarnak. A terrorveszély elhárítása érdekében a norvég kormány azt tervezi, hogy a jelenleginél szélesebb jogkörrel ruházza fel a rendőrséget, hogy azonosító adatokat tároljon a menedékkérőkről.

 

9 hozzászólás “Kész, vége: a norvégok hazaküldik a migránsokat” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Ezt a tényt, hogy nincs migránsokra semmi szükség, már réges rég a hülyék is tudták !!!

  2. Grün Izidor szerint:

    bagoly!
    A mi országunkban nem akarnak maradni, sőt még a magyarok java is elmenekül!
    Köszönjük Vezírünk! 😛

  3. Jobban szerint:

    Anyagilag jobban megéri nekik a német, svéd, angol, stb. szociális ellátást igénybe venni.

  4. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Na azért a szociális ellátás mellett a a magyarországi keresetek többszöröse sem elhanyagolható!
    Csak a hazautalások ezer milliárd forintot tesznek ki!
    Aki pedig élt a szabad lakóhely választás jogával és kivitte a családját is az már azt is letagadja, hogy valaha magyar volt! 😀

  5. Jobban szerint:

    Igen, amit pici albérletekben, idegen országban, távol az ismerősöktől, rokonoktól, ahol nem vagy “otthon” keresnek meg az ott “szerencsét” próbálók. Soha nem lesznek otthon a többszörös keresettel együtt, mindig is idegenek lesznek, annak fognak számítani, a többi bevándorló között az ottani állampolgároknak. Nem ott születtek, nem ott szocializálódtak, nem az a hazájuk.

    Megint csoportos nemi erőszakot követtek el migránsok Skandináviában
    http://www.hirado.hu/2016/04/02/megint-csoportos-nemi-eroszakot-kovettek-el-migransok-skandinaviaban/

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    Jobban!
    Él valahol külföldön valakije?
    Amennyiben nem, kéretik más helyett nem nyilatkozni, hogy hol és kinek milyen.
    A jelenlegi bevándorlókkal nem veszik egy kalapba a magyart, viszont már sajnos a “magyar állampolgárral” már igen.

  7. Jobban szerint:

    Valóban széles a paletta, ki mikor, hová ment el és milyen munkát végez.
    A szűk, megosztott albérletekről az ott élők meséltek és arról is, hogy nem olyan érzés ott dolgozni, mintha ott születtek volna. Nem olyan szimpla a helyzet, hogy sokszoros keresettel, “kolbászból van még a kerítés is” feeling a külföldi munkavállalás…valljuk be, nem rózsavíz. Csak örülhetünk, ha nem veszik egy kalapba a magyart, annak is oka nyomós oka van!
    Viszont aki külföldön dolgozik, akkor is külföldi munkavállaló, ha értette volna amit írtam, nem pedig ott született hazai. Ha a magyar állampolgárral már egy kalapba veszik, az is azt bizonyítja, hogy a sztereotípiák, rangsorolgatások működnek és a beskatulyázás is.

  8. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! “Aki pedig élt a szabad lakóhely választás jogával és kivitte a családját is az már azt is letagadja, hogy valaha magyar volt!” Nem most tagadta le, nem is volt magyar. Csak az a gond, hogy már a migránsok is tudnak mosogatni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. robi szerint:

    A sógornőm Svájcban egészségügyi alkalmazott és takarít.

    Annyit mond piciny albérletében: a lehetőségeket nem szabad összehasonlítani.
    Úgy tervezi, kb. 10 év múlva hazajön, a kint szerzett nyugdíjából itthon él majd.

    És őszintén sajnálja itthon maradt volt kollégáit, akikre sejti, milyen nyugdíj vár.

Itt lehet hozzászólni !